Nogomet

Zinedine Zidane samozavestno v lov na Barcelono: 'Ni še konec!'

Madrid, 02. 02. 2018 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je kljub ogromnem zaostanku za Barcelono v španskem prvenstvu ocenil, da lahko kraljevi klub še vedno uprizori velik preobrat do konca sezone. Pri Realu sicer že nestrpno čakajo na tekmi osmine finala Lige prvakov s Paris Saint-Germainom, ki bi lahko Zidanu kljub optimizmu že vročili izpisnico.

Obe tekmi med Real Madridom in Paris Saint-Germainom v osmini finala Lige prvakov si boste lahko 14. februarja in 6. marca ogledali na Kanalu A in VOYO. Ne zamudite!

Real Madrid je z dvema zaporednima zmagama v španskem prvenstvu malce zajezil nezadovoljstvo svojih navijačev, ki so se Zinedina Zidana in njegovih varovancev ostro lotili po sramotnem slovesu od španskega pokala. Pogled na lestvico La Lige kljub nekaj zmagam ni nič lepši, Barcelona s tekmo več beži za 19 točk, toda Zidane je pred nadaljevanjem bojev na španskih zelenicah še naprej velik optimist.

Zinedine Zidane.
Zinedine Zidane. FOTO: AP

"V vsakem pogledu se izboljšujemo. Meni je pomembno, da smo osredotočeni od 1. do 90. minute," je Zidane povedal na petkovi novinarski konferenci. "Skupaj smo v tem malce napornem trenutku. Igralci so se mi vedno zdeli osredotočeni, tudi takrat, ko smo šli skozi naporne trenutke. Zaupam v moje moštvo, povsem zaupam vanje. Nič več. Tako to doživljam in zaupam vanje. To želim prenesti in moja ekipa mi to vrača. Z delom, s tekom, z bojem, z mislijo, da vsega skupaj še ni konec," pravi eden najboljših vezistov vseh časov in legenda kraljevega kluba.

Vseeno mi je, kaj se bo zgodilo naslednje leto
Morda mu je prav ta legendarni status pomagal ostati na vročem trenerskem stolčku, ki ga je v primerjavi s Francozom po nekaj slabih rezultatih denimo veliko hitreje zapustil Zidanov predhodnik Rafael Benitez. Zidane vse od povratka na Santiago Bernabeu zbira lovorike, leto 2017 je bilo za Real denimo najuspešnejše v klubski zgodovini, toda slabe predstave v tej sezoni so skupaj z ogromnim zaostankom za največjo tekmico Barcelono prižgale rdeči alarm na hodnikih bele hiše. Govori se, da bi lahko o prihodnosti trenerja odločala tudi uspešnost v Ligi prvakov, kjer branilce naslova  v osmini finala februarja in marca čaka zvezdniški Paris Saint-Germain.

"Ta cilj ni najtežji do sedaj, vsak dan sem tu z maksimalnim navdušenjem, s katerim želim opraviti kar se da dober posel. Čutim enako navdušenje," je namigovanja, da je pred največjim izzivom od prihoda na Bernabeu, odgovoril Zidane. "Če je moja prihodnost odvisna od zmage v Ligi prvakov? Vseeno mi je, kaj se bo zgodilo naslednje leto. Tu sem, da razmišljam o tem, kaj se dogaja zdaj, da pripravljam prvenstvene tekme," je odločen Zidane.

Blesteče predstave z uvodnih tekem sezone (na fotografiji obračun Uefinega superpokala z Manchester Unitedom v Skopju) so hitro odšle v pozabo.
Blesteče predstave z uvodnih tekem sezone (na fotografiji obračun Uefinega superpokala z Manchester Unitedom v Skopju) so hitro odšle v pozabo. FOTO: AP

Nič ni še odločenega
"Govorimo tako, kot da bi bila La Liga že odločena, jaz pa ne verjamem, da je. V nogometu nikoli ne moreš reči nikoli. Poskusili bomo dobiti naše tekme, v Ligi prvakov pa bomo igrali z maksimalnim navdušenjem, Madrid ima že veliko naslovov in storili bomo vse, kar je v naši moči, da bi dobili našo naslednjo tekmo v Ligi prvakov. Prvenstvo moramo zaključiti v dobrem slogu, kar se da visoko, nič še ni odločenega. O vsem drugem pa bomo govorili kasneje."

45-letni Marseillčan je priznal, da je ekipi dobro del teden brez tekem, v katerem so lahko malce bolj poglobljeno delali na izboljšavah. Vračata se kapetan Sergio Ramos in vezist Isco Alarcon, eden izmed najbolj izpostavljenih nogometašev Reala v prvem delu sezone, ki pa se je v zadnjih tednih povsem izpadel iz kombinacij za prvo postavo.

"Nisem opazil nič takšnega, še naprej bo moral delati in razmišljati v smeri, da je zelo pomemben za nas," je o Iscu dejal Zidane. "Po tekmi z Real Sociedadom jih imamo še devet v enem mesecu ali nekaj takšnega, Isco pa je pomemben igralec. Takrat bomo govorili, zakaj ne igra (Marco) Asensio, naslednji dan pa, zakaj ne igra (Dani) Ceballos, nato že kdo tretji ... Vi se tu, da govorite o tem, jaz pa, da sestavim ekipo. Želim si, da bi bili osredotočeni in da bi dobro delali. In v primeru, da igrajo, to počno dobro."

Hvaležen Hrvatu Modriću
Zidane se je tudi zahvalil hrvaškemu vezistu Luku Modriću, ki mu je po zmagi nad Valencio (4:1) na Mestalli stopil v bran, rekoč, da je "norost", ker lahko nekateri pod vprašaj postavljajo prihodnost francoskega stratega.

"Hvaležen sem Luku za njegove besede, tako kot vedno, ko nekdo pove kaj takšnega," je bil vesel Zidane. "To je tako, ne le tu v Madridu, gre za delo vseh trenerjev na dnevni ravni, ko pa reči ne gredo po načrtih, se začne govoriti o menjavah. A to me ne ovira pri opravljanju mojega dela, ne ovira me pri tem, da nadaljujem z delom in se še naprej borim v iskanju tega, kar si želim vsak dan: izboljšati reči."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (92)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
03. 02. 2018 19.26
+2
Dajte ga prosim na pregled. Jaz plačam. Ker se mi človek zdi z zadnjimi izjavami zmeden. Mogoče so to posledice VELIKE ZIME v Madridu.
cripstoned
03. 02. 2018 10.55
-1
spet najvec komentarjev osebkov ki so bili dolgo skriti se do nedolgo nazaj ....pa kdo vas jemlje resno hahahah....hejteri reala ki se imajo za navijace barce...ko bo pa real spet na vrhu in bo barca na letosnjem nivoju reala se bodo pa pojavili z novimi vzdevki kot navijaci takrat konkurencnega kluba realu....ze videno ze slisano....kar se tice pa te novice pa ne vem kaj ste mislili da bo se javno vrgel pusko v koruzo...ce je kdo vedel kdaj je prvenstvo izgubljeno so bili to zidane ekipa...ostalo so samo se izjave za medije itd. ....vsi pa vemo da real pac ne bo prvak in s tem smo se ze sprijaznilli....tudi napredovanje v ligi prvakov prej ne kot ja....ampak nic hudega....real bo ze naslednjo sezono spet v samem vrhu evropskega in svetovnega nogometa vas hejterjev pa upam da bo cedalje vec...ena slaba sezona v zadnjih 4letih pa se hejteri reala ki se imajo za navijace barce ze sopirijo....kaj ste osvojili v zadnjih 4letih da lahko blatite ime najvecjega? hahahahaha
Johnny_J
03. 02. 2018 14.17
+1
kar se tice pa te novice pa ne vem kaj ste mislili da bo se javno vrgel pusko v koruzo...ce je kdo vedel kdaj je prvenstvo izgubljeno so bili to zidane ekipa...ostalo so samo se izjave za medije itd. ....vsi pa vemo da real pac ne bo prvak in s tem smo se ze sprijaznilli....tudi napredovanje v ligi prvakov prej ne kot ja. Kar si v tem delu napisal,se celo strinjam s tabo,vse ostalo so pa tvoje depresivne muke. Kaj so osvojili v zadnjih 4 letih sprašuješ? Več kot real in vse kar je bilo možno! Daj zresni se že enkrat pa raje svetuj,ali bi dal danes na čisto zmago levanteja,ali dvojni znak zmaga/neodločeno?
fihner
03. 02. 2018 15.13
+2
Hahahaha, e moj crypsy. Važno, da te zebe.....pa še nekaj časa bo.
PartyTime
03. 02. 2018 09.30
+2
Dokler je moznih vec tock kolikor je razlike potem je se vse mozno. Ampak sam pri sebi pa dobro ve da je konec, ker mora barca izgubit 7 tekem v ostalih 16 krigih al koliko jih se je... Kar oa se ne bo zgodilo
dajno
02. 02. 2018 22.47
+1
A to pomeni, da so denar vložili v sodnike? V svoje tekme za zmago, ter poraze prvih treh ekip?
selecao
02. 02. 2018 21.16
+6
ZIZU je bil v igri nogometni fantazist, zelo uspešen. Sedaj je začel fantazirati na trenerski klopi.
Johnny_J
02. 02. 2018 21.12
+2
Danes je čas za sanje...jutri je pa nova tekma...
nikajzadodat
02. 02. 2018 19.57
+3
Se obnasa, kot bi mu Perez kaj namignil...pocakajmo na sodnike in njegova gostovanja z B ekipo...
Johnny_J
02. 02. 2018 21.13
+1
dajno
02. 02. 2018 22.45
+1
Kollerik
03. 02. 2018 12.10
+2
strel v polno +++++, res.. tole Zidanovo klobasanje se lahko sliši tudi kot namig, da bodo aktivirali vse svoje sodnike... kar smo na žalost že imeli priliko gledat kar nekajkrat...recimo lansko sezono, ko so prek sodnikov prišli do pokala La Lige... in tako naprej...
Johnny_J
03. 02. 2018 21.58
+1
Celo blatterja bi radi spravili nazaj na položaj. Krizni štab v Madridu je dejaven na vseh koncih svojih v medu namočenih lovkah.
Hello.
02. 02. 2018 18.39
+3
Je pa tut to da ni vse v trenerju ampak v igralcih tudi nekaj globoko narobe :) Menjajo trenerje ko po tekocem traku samo ko se pa vidi da pri igralcih prakticno ne stima nic.
RdečiKarton
03. 02. 2018 09.13
+2
Če v slačilnici ne štima lahko menjaš trenerje kolikor hočeš pa ne bo rezultatov. Zizou to še predobro ve iz igralskih časov, ko so pokupili vse najdražje in "najboljše" nogometaše pa osvojili NIČ.
Iniesta
02. 02. 2018 18.37
+4
E moj Zizou, la ligo si ze zdavnaj pušnu ... se peesže vas izoci iz LP in je letosnja sezona ničla ... izredno slabo kadrujes. Raje se posveti okrepitvam za naslednjo sezono in pripelji Hazarda ter Kejna ...
RdečiKarton
03. 02. 2018 09.13
Zakaj le, če je pa v igri prihodnost - Vinicius Jr.
Iniesta
03. 02. 2018 10.05
+0
RdečiKarton
03. 02. 2018 10.18
Klon med Messijem in Neymarjem. Poguglaj ali pa v tubi vtipkaj Vinicius Jr. skills.
ddolores
02. 02. 2018 18.22
+1
Če je ta normaln.....?
PIERREBRICE
02. 02. 2018 18.04
+11
Mbape je torej poškodbo saniral. Torej trojka Cavani, Mbape, Neymar je pripravljena na obračun. Ne bi rekel, da so to dobre novice za Madrižane, pa še povratna bo v Parizu. Ali se bo usoda poigrala s Francozom Zidanom in bo ravno glavno mesto Francije zadnja ''postaja''? Baje, da je Nostradamus tako predvidel. Počakajmo do 6. marca, pa bo vse jasno!
jas_Robot
02. 02. 2018 21.10
+1
Kot pravis je treba pocakati.real igra dobro proti dobrim ekipam..
Kollerik
03. 02. 2018 12.11
jas+++++, še vedno sem mnenja, da lahko Real preseneti PSG.
Die einemaister
02. 02. 2018 18.02
+3
Premaknte to novico glavatega pod rubriko vic stoletja.
dostojevski II
02. 02. 2018 17.44
+6
Konec je ! Barcelona je šampion ! Edina možnost za Real je odcepitev Katalonije in s tem povezan izstop Barcelone iz španske lige.
Opazovalec2020
02. 02. 2018 17.28
+2
Hala madrit pa še Nada iz Massa zravn :)
MrKrmar
02. 02. 2018 17.16
+4
Če on ne ve, mu povem jaz, letos je Sežana izgubljena, razen če gre Barcelona 2 meseca na dopust
StarDeluxe
02. 02. 2018 17.10
+0
Samo sodniki vas še lahko rešijo, druge opcije ni.
igyyp
02. 02. 2018 17.23
+4
Se sodniki ne morejo 6x sodit proti Barci ;)
igyyp
02. 02. 2018 17.09
+7
Sem navijac RM sam ta pa zivi v Star wars, barcelona bi morala na dopust enih par tekem, realu bi se pa vse moglo poklopit. Katere fluskuke spet, zizu probaj spelat CL proti PSG kar je se edino upanje, barco pa pri miru pusti najbolj pametno, ker ona ne more toliko skiksat koliko si ti in tvoj bbc letos.Zal sem moral napisat zmeraj se pljuje po Barci, dejansko se pa ve kje je kdo, sam priznati je problem. Vseeno pa Hala Madrid.
RdečiKarton
02. 02. 2018 17.15
+1
Zizou vsaj ni quitter in ne obupa tako kot Mou v Unitedu. Temu se reče zmagovalna mentaliteta. Pa če bi bili na zadnjem mestu na lestvici, ne predaš se dokler ni res konec.
igyyp
02. 02. 2018 17.21
Itak da ni, sam se tebi ne zdi da smo v la ligi propadli, realno ? Kako lahko barca toliko tekem izgubi. Mislim da ne. Upanje umira zadnje, sam ne vem, tudi meni in vsem navijacem reala bi blo super, mislim da je CL za njega najboljsa varianta ceprav bo tezko.
RdečiKarton
02. 02. 2018 17.39
Spomni se sezone, ko je Zizou prevzel RMA. Benitez je popolnoma zafural sezono, na koncu pa je RMA zmanjkala samo točka do Barce. Ne gojim utopičnega optimizma ampak ni konec dokler "debela gospa ne zapoje".
igyyp
02. 02. 2018 17.55
Mas prav, itak da se spomnim, benitez itak zguba casa, o njemu izgubljat besed, zizu je na zacetku vse delal v piko, pol je pa malo zaspal, ampak ok, PSG naj zrihta, pa bo vse ok.
nikajzadodat
02. 02. 2018 18.49
+1
RdečiKarton
03. 02. 2018 11.50
+1
Perez je očitno preveč plačal sodnikom, da Barci ne sodijo nobenega penala pa če tudi je igra z roko v kazenskem prostoru ali pa spotikanje s hrbta. En pač mora bit kriv. Perez bo vedno preprosto za to ker je to kar je.
idiu3krasne
02. 02. 2018 17.03
+1
Kje so oni v belih mantlih...ded je gotov...
Kollerik
02. 02. 2018 17.04
+1
drimtim
02. 02. 2018 17.00
+2
Hahaha saj nismo 1.aprila.se malo do debakla s PSG
apodgra
02. 02. 2018 16.59
+2
Bilo bi bolje ,da ne bi dajal takih izjav in vse to s svojo ekipo brez velikega pompa v javnosti , dokazoval na igrišču. Na koncu bo samo on izpadel največji poraženec in kriv za neuspeh Reala.