Nogomet

VIDEO: Bernabeu z ovacijami nagradil Jamesa, Kolumbijec sporoča navijačem: 'Ostajam!'

Madrid, 05. 01. 2017 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Real Madrid je na prvi tekmi osmine finala španskega pokala proti Sevilli vse opravil že v prvem polčasu in nato le še nadziral rezultat ter prišel do praktično neulovljive prednosti pred povratnim obračunom (3:0). Andaluzijci so se hudovali nad napakami glavnega sodnika, Zinedine Zidane pa je ob nadaljevanju niza zmag zgolj hvalil varovance.

Kolumbijski zvezdnik (drugi z desne) je bil po dolgem času spet deležen toplega aplavza s strani madridskih navijačev.
Kolumbijski zvezdnik (drugi z desne) je bil po dolgem času spet deležen toplega aplavza s strani madridskih navijačev. FOTO: AP

Real Madrid bo s trenerjem Zinedinom Zidanom na naslednji ligaški tekmi lahko že izenačil najdaljši nepremagljivi niz Barcelone (39 tekem brez poraza), potem ko je beli balet precej prepričljivo v sredo zvečer opravil s Sevillo. Zidane je presenetil in na klopi za prvo tekmo osmine finala španskega pokala pustil Karima Benzemaja, medtem ko prvega zvezdnika Cristiana Ronalda ni bilo niti v kadru. To je še začinilo pričakovanja pred tekmo, ki so jo na Iberskem polotoku napovedovali kot derbi - Sevilla je skupaj z Barcelono prva zasledovalka Reala v La Ligi in navdušuje z doseganjem velike količine zadetkov pod novim trenerjem Jorgejem Sampaolijem -, a od derbija je hitro ostalo bolj malo. Zidane je po tekmi na stadionu Santiaga Bernabeua hvalil "skorajda perfekten" prvi polčas svojega moštva, ki je imelo tudi nekaj sreče s sodniškimi odločitvami. "Kakšna sramota, moj Bog!" se je na Twitterju med prvim polčasom hudoval rezervni vratar Seville David Soria, ki je od daleč spremljal potop svojega moštva po dveh zadetkih Jamesa Rodrigueza in enem Raphaëla Varana. Pri vseh so Andaluzijci protestirali, najprej zaradi nedosojenega prekrška Casemira, ki je tako zaposlil Jamesa za zadetek, nato zaradi prekrška Alvara Morate ob skoku (sodnik Mateu Lahoz je dosodil kot, po katerem je zadel Varane) ter na koncu še zaradi enajstmetrovke, ko je po prerivanju z Gabrielom Mercadom padel Luka Modrić.

A Sevilla si je za visok zaostanek pred povratno tekmo kriva predvsem sama, saj sta Vicente Iborra in Vitolo zapravila nekaj izjemnih priložnosti, v drugem polčasu pa s soigralci nista uspela vsaj znižati izida. "Ne vem, če je bil to najboljši polčas sezone, a to je bilo 45 zelo dobrih minut," je bil na novinarski konferenci spet nasmejan Zidane, ki je lepo zaokrožil izjemno uspešno prvo leto na vroči klopi. "Začelo smo zelo dobro, z intenzivnostjo, kot smo se pripravili. Za prvo tekmo po povratku s počitnic je bilo zelo, zelo dobro. Prvih 45 minut je bilo spektakularnih. Fizično in tehnično smo odigrali skorajda perfektno. Vemo pa, da je to šele prva tekma, nismo še naprej. Jamesu je šlo zelo dobro, odigral je dobro tekmo. Zabil je dva gola in trdo delal kot vsi ostali. Zelo sem vesel zaradi njegove predstave in zaradi predstave vseh igralcev. Izjemni smo bili tudi v obrambi, da ne prejmeš zadetka je vedno zelo pomembno na prvi tekmi," je nadaljeval Francoz, medtem ko njegovi varovanci na zelenici spet niso preveč pogrešali Ronalda (brez njega so dobili deset od zadnjih enajstih tekem, ko Portugalec ni igral). "Ne moremo zmagovati le s tremi ali štirimi igralci. Cristiano vedno dela razliko, a na koncu bomo potrebovali vse, če si bomo želeli osvojiti vse reči, ki jih želimo. Sezona bo dolga, zdaj nas čaka 20 tekem v 60 dneh. Celotna slačilnica je vesela, ko ljudje pridejo v igro in opravijo dobro delo. Ronalda pa za naslednjo tekmo ne bom odpočil. Igral bo. In odigral bo veliko tekem. Ni razlogov za skrb," je še menil Zidane. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po dolgem času je bil to večer kolumbijskega zvezdnika Rodrigueza, ki je že dolgo tarča precej ostrih kritik zaradi svojih predstav, a mu je Bernabeu tokrat po dveh zadetkih namenil (skorajda) stoječe ovacije. Južnoameričan je s svojim klubom leto 2017 odprl v slogu z izjemnim strelom z roba kazenskega prostora, nato je bil natančen še z enajstih metrov in 80-milijonska naložba belega baleta je v sredo upravičila del svojega slovesa, ki si ga je James naredil na SP 2014. Po obračunu je zatrdil, da si ne želi zapustiti Reala, čeprav ga povezujejo s številnimi snubci. "Želim si le odigrati dobro, ko dobim priložnost, želim delati dobre reči, kakršne so mi uspevale danes, želim pa pomagati z zabijanjem golov ali deljenjem podaj," je po tekmi povedal James. "Tega si vsi želijo, jasno pa je, da si vsi v ekipi vedno želijo igrati, vsi gremo skozi težke trenutke, zdaj pa je novo leto in novo življenje. Govorice o odhodu? Ostajam. Ostajam." Stratega poražene Seville Sampaolija so nedavno povezovali tudi s stolčkom Barcelone, Argentinec pa je tudi odkrito govoril o občudovanju Lionela Messija, a to ni bil najboljši večer za nekdanjega selektorja Čila. Njegovo moštvo se je izkazalo z neučinkovitostjo, zaradi katere se je morda že poslovilo od nadaljnjega tekmovanja, gologlavi strateg pa krivde ni želel prelagati na Lahoza, ki je s svojimi odločitvami (ne prvič v karieri) uspel ujeziti navijače obeh moštev. "Borili se bomo do konca. To je nogomet, trdo bo, a ne bomo prenehali poskušati," je po obračunu dejal Sampaoli. "Pritisk Reala me ni presenetil, presenetilo me je, da ga nismo bili zmožni preseči. Imeli smo tri zelo čiste priložnosti. A kar nekajkrat smo imeli občutek, da so nas izigrali, že nekaj časa tega nisem videl v našem moštvu. Sodniki? Običajno ne analiziram sodniških odločitev, saj kdaj pomagajo tudi tebi. Nimam dovolj strokovne podlage, da bi komentiral te reči. Ekipa je šla skozi trenutke, kakršnih do tega trenutka ni bilo, to pa je naša glavna skrb," je dodal trener Andaluzijcev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
05. 01. 2017 22.21
+1
Spostovani kometatorji vse je zgolj igra
borut30
05. 01. 2017 19.46
+2
Symbolic..ti si kot stari vino.......ki je spustil na zamašku. Iz leta v leto si bolj grenek in neokusen. Kakšne pa ti model pišeš, sej ni res. Verjetno res svoje besede razumeš..samo ti. Preberi si Tantadruja in mogoče kej pametnega najdeš v tej pripovedi.
LocoBlanco
05. 01. 2017 20.38
+2
Njemu bi namenil knjigo z naslovom Na Tesnobi od Damjane Bakarič! Čedalje slabše je z njim pa tudi hammurabi ni daleč od njega razen če je vse to ena oseba, ki ima zelo, zelo veliko časa!
borut30
06. 01. 2017 08.32
-1
A veš, da sem vedno bolj prepričan, da je to ena in ista oseba. Mogoče je dvojna osebnost, pa tega ne bo oz ne more priznati :-)
CURVANORD Zanetti
06. 01. 2017 08.50
+0
Ah sta zlobna do staroste tega foruma.Morda pa mu zadnje case sahovske partije ne gredo dobro,pa je zato tak trenutno:-D
alien8potnik
05. 01. 2017 18.13
-2
james, tooo! moje mnenje je, da bo napaka, če odide. potrebuje več minut, s tem pride samozavest. in to je tisto, kar rabi. zame briljanten potencial HALA MADRID!
Bogomolka7
05. 01. 2017 16.19
+6
modrič-top vezist na svetu. Škoda, da je zgrešil tisto šanso s škaricami.
alien8potnik
05. 01. 2017 18.13
+0
LocoBlanco
05. 01. 2017 16.13
+11
1.dejstvo: 11-m ni bilo! 2. dejstvo: RM ni potreboval tega, ker bi vseeno premagal nasprotnika z 2. oz. 3. goli razlike in brez prejetega zadetka!!! Kar se tiče same tekme, kapo dol igralcem, ki so dokazali, da ne potrebujejo CR-a proti neugodnim ekipam!!! Hejteri, pa si poglejte današnjo tekmo Barce kjer bo 100% sodnik na njihovi strani in potem spet 'lajajte' o sojenju, če že morate! Sprijaznite se, da je RM že 2. sezono boljši od Barce in da je Barca tista, ki ima letos dosti večjo naklonjenost sodnikov, kot pa kluba iz Madrida! (Valencia, Espanyol, RM) ...Kako ozkogledno nekateri gledajo na zadevo, pa saj temu se clovek lahko samo se nasmeji...Hejteri hvala vam, da kažete strahospoštovanje do največjega in nam navijačem RM-a ob vsaki zmagi prineste se dodatno radost z svojim jokanjem! Medtem pa ko se vi ubadate z nami se mi ubadamo z lovoriko, ki jo bomo osvojili in to bo definitvno ena izmed treh (pokal, prvenstvo, CL) ali pa kar vse 3!
RIPkripelj
05. 01. 2017 16.45
-6
CURVANORD Zanetti
05. 01. 2017 17.55
-3
Jaz v podkupovanje ne verjamem,prej bi rekel da so sodniki v spaniji zelo slabi in delajo ogromno napak,no se huje je v nasi slovenski ligi.Res skoda da veliko krat sodniki slabo presodijo situacije in so klubi v dolocenem trenutku oskodovani in se tekma zaradi slabih odlocitev obrne v drugo smer,tako po sami teki vec kometiramo o sodnikih,kot pa o dobri ali zasluzeno zmagi dolocene ekipe
TomažNovak
05. 01. 2017 19.12
-4
Real je že dve sezoni boljši od Barse kar dokazuje s tem, da je že dvakrat zapored osvojil prvenstvo in pokal, v CL pa je finale dobil popolnoma zasluženo brez pomoči sodnikov.
Barbarezo
05. 01. 2017 14.30
+8
razlika med RM in Barco je ta,da RM zmaguje tudi brez CR7,A barce ne more zmagovati brez messija
Rolesx
05. 01. 2017 14.49
-8
real zmaguje s pomočjo sodnikov.včeraj sojenje.v prid bogatejšega kluba! pa ne samo včeraj vsaka tekma je taka
Trend01
05. 01. 2017 15.25
+6
Razlika je v tem, da Real končno ve kaj želi, kaj potrebuje. Ne samo najdražje nakupe. Zdaj so na sporedu nakupi, ki ekipo dopolnjujejo.
alien8potnik
05. 01. 2017 18.16
+1
tako je. barca brez messija je precej klavrna. nasprotno - rm ima strašno zasedbo. kogarkoli pošlješ v igro, trgajo. tisti s klopi še bolj, saj imajo hudo motivacijo in se želijo dokazati. izjemna kvaliteta vseh, ne le prvih enajstih. okrepitev v bistvu ne potrebujemo. lepo uigrana ekipa. tudi zato, ker ni bilo navala novincev. zidane, poklon!
Symbolic
05. 01. 2017 12.55
-13
Novo pravilo v nogometu? SRAMOTA! Ni čudo, da so RM-fani tiho... Video-nadzor v La Ligo - pod NUJNO!!!
Barbarezo
05. 01. 2017 14.29
+9
Symbolic
05. 01. 2017 15.24
-9
Yugo-krneki... raje si obriši to zelenilo na glavi...
LocoBlanco
05. 01. 2017 16.02
+11
Symoblic: Valencia, Espanyol, RM... kaj boš povedal o teh tekmah, ki so bile letos v prid sojene tvojemu klubu?! Kaj se takoj oglasas, pač ni bilo penala in RM ga je dobil ter izkoristil! Če bi bil video-nadzor v La Ligi od začetka bi bila Barce trenutno na 4. oz. 5. mestu ali pa vsaj od 7. do 9 točk za RM-om! Ko se mi oglaša navijač Barce glede sojenja ne morem verjeti kako ozko gledate...Heejteruu.
Symbolic
05. 01. 2017 17.20
-12
Loco, ti si pa res bolan! A ti res moram vedno narisat, da bi razumel? Besede v mojem komentarju imajo svoj pomen, ki ga žal, ti nisi sposoben razumet... Pa naj ti pojasnim: SRAMOTA se nanaša na sodnika in potuhnjenega Jamesa ("podmukli tip")! Pri tem Modrić ni nič kriv: on ne ve kdo ga je porinil s hrbta, je pa to registriral kot signal za"PADAJ" (povsem normalna reakcija!)... Da ste Real fani tiho, to pomeni, da vas je SRAM za takšno odločitev sodnika! In ne nazadnje: če bi La Liga imela video nadzor, bi ta debata bila povsem odveč! A ti je zdaj bolj jasno? Pa še nekaj: ljudje NE LAJAJO, ljudje GOVORIJO! Zato, pazi na besede, nisi v svojem rojstnem rezervatu!
LocoBlanco
05. 01. 2017 17.31
+9
Vi (hejteri) 'lajate', MI navijači se pa veselimo zmag in smejimo VAM, ki 'lajate'. Ko omenjaš 'podmuklost' opisuješ sebe in Hammurabija ter polovico navijačev Barce na tem portalu. O igralcih Barce ter 'podmuklosti' pa rajše ne bi, ker je tu tema o RM-u in nočem delati brezplačne reklame slabšim od NAS, ja NAS..navijačev in igralcev RM-a! Sem mislil, da se boš v letu 2017 poboljšal, pa si me že v štartu demantiral...
alien8potnik
05. 01. 2017 18.17
+5
symbolic, rm je zmagal VEČ kot zasluženo. ne vem, o čem govoriš.
alien8potnik
05. 01. 2017 18.18
+6
potuhnjeni james?!? madonca, eden bolj simpatičnih igralcev. a zdaj je že on na tapeti????
Symbolic
05. 01. 2017 18.33
-6
Alien, drži gobec... Koliko krat boš spljuval svojo skledo in pisal pod mojim postom, a SAM SI ŽELEL, DA NE KOMUNICIRAVA!!! Kje si pa v mojem komentarju prebral, da je zmaga bila "nezaslužena"? Verjamem, da vas boli ta nova ČRNA PIKA na beli podlagi... Ej, strezni se: ne gre samo za RM, gre za to, da je ta dogodek primer BREZ PRESEDANA... To je bistvo! Rešitev: VIDEO-NADZOR!!! O tem govorim, "sporogoreći fitilju"...
Trend01
05. 01. 2017 19.06
+6
Uf.... "Alien, drži gobec..." Uf. Žalostno.
TomažNovak
05. 01. 2017 19.15
-6
TontoBlanco - človek, ki v ameriki zasluži 100 dolarjev na dan in si s tem denarjem prvivošči tritedenske počitnice na Karibih v five star resortu, he, he...
Symbolic
05. 01. 2017 19.17
-8
Uf, zopet advokat "probono"... Uf zelo žalostno!
Symbolic
05. 01. 2017 19.20
-8
Loco, začni trenirat (za ogrevanje)... čez cca 2 uri te čaka tvoj način konverzacije: lajanje!
LocoBlanco
05. 01. 2017 19.22
+2
Symbolic: Meni napišeš, da sem bolan, alienu, da drži gobec itd. ko macki stopis na rep zamjavka! Za piko na i se pa potem oglasi se hammurabi, ki pa itak ne zna drugega, kot samo zaliti! Najbolj zalostno je, da se imata oba za neka velika navijača Barce a z taksnimi komentarji dokazujeta, da sta samo hejtera RM-a! Kdaj je Amerika že za mano, odkar te poznam na tem forumu (hammurabi) sem kupil in oddal že 2 nepremičnine. Če hočeš imam še eno na 'lagerju' za tebe in symoblica, da bosta lahko potem zdruzila moči in še bolj žalila na osebni ravni, ker drugega od taksnih pubecov itak ne moreš pričakovati! Internetni huligani v vsem svojem sijaju...
Aleš Kozar 1
05. 01. 2017 21.03
+2
vi pa res imate cas, nimate kaj bolj pametnega za delat. visca el barca
Symbolic
05. 01. 2017 21.31
+0
Aleškozar,saj maš prav, ampak "visca el barca", od njih ne moreš pričakovat...
Symbolic
05. 01. 2017 21.38
+1
Ti pa maš resne težave Loco... Najprej začneš z "lajanjem", ko pa dobiš enakovredno "porcijo" nazaj, potem pa cviliš...
TomažNovak
05. 01. 2017 22.11
+3
kupil in oddal dve nepremičnini ob tem, da zaslužiš 100 dolarjev na dan. Kaj pa si kupil? Pasjo uto? In jo oddal sosedovemu Flokiju?
-MARIBOR-
05. 01. 2017 11.02
+5
Ostajam, ostajam...na klopi Reala. Sodniki v Španiji so začeli dosojati prekrške za Real tudi v primerih, ko soigralec faulira (porine) soigralca in to še celo za enajstmetrovko. Ali pa je Lahoz mislil, da je Rodrigez že zapustil Real.
-MARIBOR-
05. 01. 2017 11.23
+7
Pa tudi pri drugem doseženem golu Reala je isti sodnik veliko pripomogel. Lahko se samo vprašamo kaj in kako bi bilo, če bi igral trio BBC??
+1
katastrofa od sodnika..ali pa je le odlično opravil delo po prejetem plačilu...
Bravo7
05. 01. 2017 14.05
-3
Sodniki v Španiji tudi po drugih tekmah delajo gromozanske napake ampak mislim da je bil Real včeraj 2x boljši nasprotnik in so zasluženo zmagal
Bravo7
05. 01. 2017 14.06
-2
Maribor kaj je blo pa pri drugem zadetku spornega?
Barbarezo
05. 01. 2017 14.32
-2
nebeski skos Varanea in zadetek..ta mali se je sele zacel razvijati v enega najboljsega obrambnega igralca na svetu !
TomažNovak
05. 01. 2017 19.16
+0
narobe je bilo to, da je bil kot posledica tega, da sodnik ni piskal prekrška nad ramijem, preden je šla žoga v kot.
-MARIBOR-
06. 01. 2017 08.54
Bravo7- malo si poglej kak posnetek kaj se je dogajalo (očiten prekršek nad Ramijem) preden je Realu dosodil kot iz katerega je sledil gol.