Nogomet

FOTO: Živjo, Fužine, živjo, nogomet!

Ljubljana, 28. 09. 2016 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vseslovenski malonogometni turnir Živjo, nogomet se je začel v izjemnem športnem vzdušju. V ljubljanskih Fužinah se je pomerilo kar 27 ekip, z eno od njih pa se je za končno nagrado, ogled izbrane tekme Lige prvakov, boril tudi stari znanec fužinskih igrišč, raper Zlatko. Naslednji turnir bo v Domžalah.

V ljubljanskih Fužinah so odigrali prvega od desetih malonogometnih turnirjev, ki bodo v sklopu akcije Živjo, nogomet v naslednjih mesecih povezovali mlade in malo manj mlade športne navdušence iz vse Slovenije. Odziv je bil izjemen. Kar 27 ekip iz vse Slovenije je ob bučnem navijanju merilo svoje nogometno znanje, na koncu pa so slavili fantje iz ekipe Vunder bar. Ti so bili ob koncu turnirja tudi najbolj gostobesedni. Končno zmago so sicer pričakovali, a se je zato niso nič manj razveselili.

"Sončni konec tedna so zaznamovale atraktivne poteze, številni nogometni zadetki v polno, zvezdniški obiski ter izjemno navijaško vzdušje in fair play na igrišču," so bili navdušeni organizatorji. Rekreativne nogometaše so bodrili tudi številni športniki in estradniki. Med njimi vratar NK Olimpija Nejc Vidmar, ki se zelo nostalgično spominja zgodnjega začetka svoje izjemne nogometne poti in igranja malega nogometa. Na igrišče je s svojo ekipo stopil tudi raper Zlatan Čordić, ki je otroštvo preživljal na fužinskih športnih igriščih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Organizatorja turnirja v malem nogometu, ki bo športne navdušence že ta vikend združil v Domžalah, sta Pivovarna Union in Nogometna zveza Slovenije. Po domžalskem se bodo v jesenskem delu zvrstili še trije turnirji, po zimskem počitku pa jih spomladi sledi še pet.

Zmagovalne ekipe posameznih turnirjev si bodo v toplih dneh grla hladile z zvrhanim kombijem pijač Pivovarne Union. Žejni ne bodo niti drugo- in tretjeuvrščeni, ki bodo dobili 100 oziroma 50 litrov pijače Union. Deset zmagovalcev pa se bo na zadnjem, finalnem turnirju merilo še za pravo poslastico – ogled izbrane tekme nogometne Lige prvakov v sezoni 2017/2018 v živo. Dobili bodo vstopnice za pet članov ekipe, plačana pa bosta tudi prevoz in bivanje v hotelu. Smo vas prepričali? Prijavite se na enega od prihajajočih turnirjev.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.