Nogomet

Zlata žoga: Cavani stavi na Varana, legendarni Ćiro verjame v Modrića

Pariz, Zagreb, 21. 11. 2018 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že vse od konca svetovnega prvenstva se krešejo mnenja o tem, kdo si zasluži prestižno zlato žogo. Glasovanje je zaključeno, zmagovalec pa bo znan na podelitvi 3. decembra. Med imeni, ki se jih najglasneje omenja je tudi Luka Modrić, številni pa so prepričani, da bi nagrada morala romati v roke svetovnih prvakov.

Zlata žoga, prestižna nagrada, ki jo vsakoletno podeli francoska revija France Football, bo v začetku decembra dobila svojega lastnika. Tuji mediji največ možnosti pripisujejo hrvaškemu kapetanu Luki Modriću, ki je ognjene popeljal do naslova svetovnih podprvakov, z madridskim Realom pa se veselil že tretje zaporedne lovorike Lige prvakov.

Luka Modrić je v svoji nogometni karieri osvojil kar 19 ekipnih lovorik.
Luka Modrić je v svoji nogometni karieri osvojil kar 19 ekipnih lovorik. FOTO: AP

Številni ljubitelji nogometa so prepričani, da je prišel konec kraljevini Cristiana Ronalda in Lionela Messija, ki sta se zadnje desetletje izmenjavala na odru zmagovalcev prestižne nagrade. S tem se strinja tudi napadalec PSG Edinson Cavani, ki pa nagrade ne vidi v rokah hrvaškega virtuoza, temveč je prepričan, da si naziv zasluži francoski reprezentant. Najsi bo to Raphael Varane, Antoine Griezmanne ali pa Cavanijev moštveni kolega Kylian Mbappe.

"Varane si zasluži nagrado, pa tudi Griezmann, Mbappe in drugi. Prepričan sem, da bi lovoriko moral dobiti francoski reprezentant. Čeprav je kar nekaj drugih nogometašev, a mislim, da si nagrado zasluži Francoz. Konec koncev so osvojili svetovno prvenstvo," je v izjavi za RMC dejal Urugvajec in nadaljeval: "Modrić ima za seboj odlično sezono, a njegov soigralec Varane je osvojil tako Ligo prvakov kot svetovno prvenstvo. Modriću se je uspelo prebiti v finale, a menim, da si Varane bolj zasluži nagrado."

Raphael Varane je na svetovnem prvenstvu v Rusiji zatresel mrežo na tekmi proti Urugvaju (0:2).
Raphael Varane je na svetovnem prvenstvu v Rusiji zatresel mrežo na tekmi proti Urugvaju (0:2). FOTO: AP

Več kot očitno pa se s Cavanijem ne bi strinjal legendarni hrvaški trener Miroslav Ćiro Blažević, ki je prepričan, da je odgovor na vprašanje, kdo si zasluži zlato žogo, le en sam. "Težko je odgovoriti na vprašanje, če je Luka Modrić najboljši nogometaš v zgodovini Hrvaške. Imel je veliko sreče, igra v Real Madridu, številni niso imeli priložnosti kot jo ima on sam. A prav zagotovo je v tem trenutku najboljši hrvaški nogometaš in verjamem, da bo osvojil Zlato žogo," je delal Ćiro v pogovoru za 24sata.

Ronalda ne bo!?

Medtem ko se zdi, da so pred letošnjim izborom na tapeti predvsem Modrić in galski petelini, pa le redki možnosti pripisujejo tudi Ronaldu. Kot poročajo nekateri mediji, naj bi tako Portugalec izpustil podelitev nagrad, opomniti pa velja, da ga ni bilo niti na podelitvi nagrade ’The Best’, ki je septembra romala v roke Modrića.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
22. 11. 2018 14.05
+3
na koncu dneva mediji delajo debate...nekateri jim veselo nasedate...da ne boste zacudeni in govorili o korupciji ko bo ronaldo se 6ic osvojil zlato zogo...ker to je edina pravica....vse ostalo bo krivica....ronaldo, salah, griezman....ronaldo bo osvojil to nagrado se 6ic....vse ostalo bo kraja..
ledr
22. 11. 2018 11.41
+1
Realno gledano lahko dobi zlato žogo samo eden in edini!!! In ponovno poudarjam, ne glejte, kaj je kdo osvojil, ker ne gre za klubsko nagrado (kar se sadnja leta žal redno dogaja..) ampak gre za izbor najboljšega POSAMEZNIKA!!! In pri tem posamezniku je treba upoštevat igre skozi CELO sezono, ne pa samo določene svetle trenutke. In ve se, kdo je celostno skozi celo leto pokazal največ. Najboljše igre, najboljša preigravanja, največ asistenc, največ golov, tudi naslov prvaka v najmočnejši legi, če že hočete itd.,itd... To je eden in edini MESSI!!! Vse ostalo je trenutno nerealno in s tem nesmiselno ali nepošteno. kakor hočete.
ehjaehja
22. 11. 2018 11.43
-3
Messi nima pojma hvala bogu to vedo tudi tisti ki glasujejo:)
265004
22. 11. 2018 10.52
+0
ni Reala,ni Pereza,ni sodnikov,ni nagrad....
Trend01
22. 11. 2018 11.05
+2
Si si ga pa že zgodaj naložil. Varane? Real. Modrić? Real. Dva od treh. Od tega kar članek omenja.
ehjaehja
22. 11. 2018 10.23
+1
to bo poslastica saj zlato žogo dobi nekdo od kraljevega kluba ali večna legenda kraljevega kluba Cristiano:) HALA MADRID!!!
mariomandzukic
21. 11. 2018 22.01
-6
v SLO dan zalosti ko bo nas fantazista Grande Luka Modric prejel se najbol prestizno individualno nagrado v nogometu.ampak ce je ze kdo moral prekinit to neverjetno dominacijo Messja in Ronalda,potem je Luka edini ki si to zasluzi.
265004
22. 11. 2018 10.56
+2
mario škoda za te tvoje provokacije,k na splošno pišeš kar v redu poste....
ehjaehja
22. 11. 2018 11.41
+1
265004 saj človek se ni zlagal pač igralec kraljevega kluba bo dobil zlato žogo zdej pa se pojej od zavisti :)
le?o
21. 11. 2018 20.20
-2
Ter stegen je najbolj podcenjen pri tej nagradah. Clovek je lani lastnorocno priigral barci eno od dveh najbolj cenjenih lovorik v svetu nogometa. Moje skromno mnenje, zato ne se cutit uzaljene ko napisem osvobojeno resnico.
Kollerik
21. 11. 2018 21.19
+5
Zakaj bi se kdo počutil užaljenega, če te nihče več ne jemlje resno? S ponosom si prevzel zapiraču titulo najbolj glu*pega in abotnega komentatorja... iskrene čestitke, ledjo....
le?o
21. 11. 2018 22.26
+1
Čestitke sprejmem sam kušval se pa ne bomo...nekak imam odpor do tebe, pa se resnicnemu ne bo vsec.Upam da te niso ostrigli...bi te ponucu za lajbč. O_ panke bi mi pa tvoj jovica lahko rental.
blazter
21. 11. 2018 18.38
+3
Cavani? Zakaj pa je ni zasluzil
Žac
21. 11. 2018 18.18
+4
Kako tu nema besede o tem da je Kek podpisal z nogometno zvezo kot novi trener reprezentance? Okoli 12 ure so že Hrvati napisali. Kako oni že vedo,a naši o tem pojma ni maju. Smešno.
Kollerik
21. 11. 2018 18.13
-11
Modriću jo naj dajo, da bo že enkrat mir.
šumar
21. 11. 2018 18.10
+14
messi najboljsi strelec najboljsi aistent najvec zadetih prostih strelov in največ pripravljenih priloznosti tolk o tem gdo je bil najboljsi prejsno sezono jst mislm da so to vrline ki krasijo najboljse nogometase za nekatere so pa nazalost podkupovanje ali pa trebusne mišice haha zalostno toda resnicno
mariomandzukic
21. 11. 2018 22.05
-4
Messi je najboljsi,sam Modric je v lanski sezoni izdominiral vse kar se je dalo.osvojil je najbol prestizno lovoriko v klubskem nogometu in to 4 krat v 5 letih,kot verjetno glavni igralec te generacije Reala,zraven pa se igral v Finalu najvecjega,najbol gledanega in najbol prestiznega turnirja,ki obstaja v sportu in to kot najboljsi igralec svoje ekipe
apodgra
22. 11. 2018 08.18
+1
šumer Temu se reče , da je najbolj kompleten igralec nogometne igre. Kar se tiče teh kvalitet ni daleč blizu igralec , ki se bi mu lahko konkuriral. Kako pa gledajo na to , tisti, ki za svoje odločitve o izbiri in podelitvi teh nagrad dobijo velike kupe denarja , pa je druga stvar.
šumar
22. 11. 2018 11.38
+1
mario in pol če je messi najboljsi zakaj potem omenjas modriča zlato zogo bi mogu dobit najboljsi posameznik in klub tko kot ti pises res je da je modric to osvojil kar pač je samo to je s klubom on sam ni pokazal nic 2 asistenci hehe kolk je nogometasev ki jih imajo več
Trend01
21. 11. 2018 18.06
+9
Če že, bi sam predlagal, oz. sem za Kyliana Mbappéja. Modrić je imel nekaj dobrih predstav. Nedvomno. A se nato popolnoma izgubil. Varane je igralec, ki igra le in samo v obrambi. S svojimi 191 cm, bi moral pobirati večino žog v svojem 16m prostoru. A jih ne. V napadu je pa bolj v škodo kot korist. Pa še na vsaki "peti" tekmi narediti kakšno hudo, nedopustno napako. Je pa hiter. To nam mojster Obrez vedno servisira, a pozablja, da je npr, Nacho hitrejši... Ja, tako, da sem za Mbappéja. A ta ima šele 19 let in bo s takšno nagrado prekmalu začel ogrožati "nogometni božanstvi" Messija & Ronalda, oz. Ronalda & Messija. Po drugi strani bodo pa dejali, da "Ballon d'Or", od kar je šel na svoje, ne pomeni dosti v svetu nagrad. Je namreč le nagrada "privat" časnika - France Football.
apodgra
22. 11. 2018 08.47
+4
Trend Kyliana Mbappeja predlagati za najboljšega nogometaša leta je izjava čistega amaterja in si eden tistih , ki v življenju nisi niti enkrat brcnil žoge s nogo. Nogomet se ne igra z roko z zaprtimi očmi . Me pa prav zanima kakšni so tvoji nogometni argumenti in tiste kvalitete ,ki bi odločale o tej nagradi. Ne pričakujem tvojega odgovora , vem in sem trdno prepričan pa s tako izjavo odkrivaš svoj IQ , ki pa je daleč pod sto . Si pa eden tistih nogometnih mešalcev megla ,ki še ti danes ni jasno , da se posameznika ocenjuje skozi celo leto , ne pa samo skozi neko dekado. Žal pa je drugače . Zabiješ gol v finalu tekme svetovnega prvenstva in si že avtomatsko najboljši . Za tebe štejejo samo ekipne zmage v Ligi prvakov ali zmagati na svetovnem ali evropskem prvenstvu . Če spremljaš skoke .Imaš tekmovanje posameznikov in ekipne tekme . Ne moreš biti avtomatsko posameznik svetovni prvak , če si z ekipo svojim svetovni pokal narodov. Lahko si najboljši posameznik , če tudi je tvoja ekipa za zadnjem mestu. Primerjati Mbappeja z Messijem je z nogometnega pogleda nemogoče. Povej kaj imata skupnega in v čem je ob boljši od njega . Nagrade France Football so brez vrednost , če se podeljujejo na takšen način, kot se. Tudi nagrade Fife in Uefe vsako leto izgubljajo na svoji vrednosti. Modrič najboljši !!!!!!
Trend01
22. 11. 2018 08.58
+0
Ti si v bolezenskem stanju. Govora je med malim Francozom, velikom Francozom in Hrvatom. Je težko razumeti poste? Posti se navadano navezujejo na članek. A naš Tonček spet po svoje.
Trend01
22. 11. 2018 09.01
+1
Glede igranja nogometa. Igral sem ga 17 let. Še v času, ko je bila št. 5, tudi dejasnko št. 5. Za lažje razumevanje. To je bil igralni sistem, kjer sta se (med drugimi), odlično izkazala Ronald Koeman in npr. Franz Beckenbauer. Tako, da, prosim, nehaj bučke prodajat. Si kot Grims, JJ in podobna zalega.
Trend01
22. 11. 2018 09.03
+0
To bom prevedel, obrazložil. Kar ni po tvoje, je narobe. Tako venomer in non stop, ves čas, konstantno... trdiš
apodgra
23. 11. 2018 09.07
+2
Trend Res je , da je nekdo od naju hudo bolan . Najprej ,kar se tiče mojega zdravja , te moram razočarati in ti povedat , da kljub moji visoki starosti, ne uživam niti ene tablete na dan . Jaz zate nisem nobeni Tonček, ali šolarček ! Če bi bil kot Grims , bi bil nato celo ponosen. Tako ,kot je v politiki prisotna polariteta , tako je žal tudi v športu. Vsak je na svojem bregu in to ni nič narobe. Narobe pa je , če je na tvojem bregu vse dobro in lepo , na drugem pa nič. Igral sem nogomet , ko je bil Branik predhodnik današnjega Maribor v jugoslovanski ligi in proti tej ekipi sem igral celo trikrat . Ko je bil Pele šele na začetku svoje kariere , sem bil jaz že polnoletni. Kar se pa tiče glede razumevanja Postov in sporočilo tega posta , pa bom jaz prevedel , da slepo slediš medijem in vse to kar prebereš, potem poskušan nam prodajati ,kot zelje , ki je zraslo na tvojem zelniku. Zato ti lahko mirne duše pri polni zavesti rečem, da si zame zame nič drugega , kot napihnjena žaba v lokvi brez vode. Rekel si da si "Zlato" žogo zasluži Mbeppe , nisem pa od tebe dobil odgovora oziroma argumente , zakaj ? Vedno stojim za svojim prepričanjem in tega se bom tudi držal. Kdo tebe prepričanega v tvoje razmišljanje , lahko kdo prepriča. Celo to si zasipal da sem podobna zalega , tok JJ ali Grims . Povej mi že enkrat ,kaj delaš in kaj si v življenju dosegel, potem ti bom jaz po elektronski pošti poslal samo nekaj iz mojega dela Še vedno delam in strokovno pomagam ljudem , ki se ukvarjajo z elektrotehniško dejavnostjo. Tvojih bučk ne mislim kupiti, če si Ljubljančan , jih prodajaj na ljubljanski tržnici.
GrEgEcN95
21. 11. 2018 18.01
+8
Realno gledano bi na osvojene lovorike jo moral dobiti Varane. Lansko sezono je bil odličen, svetovno prvenstvo je odigral vrhunsko, je pa v letošnji sezoni slab. Mbappe še vseeno ni tako vrhunski kot ga želijo mediji prikazat. Modrić je imel fenomenalno svetovno prvenstvo, a je letos pri Realu slab. Potem sta pa dva, ki jima ni kaj očitat a vendar je zelooo očitno, da želijo prekiniti njuno prevlado. Messi - Cristiano. Messi poezija z zelo malo slabimi tekmami, a ga nazaj drži ekipa, ki ni tako odlična kot prejšnja leta. Cristiano - lani odlično v ligi prvakov, letos v novem klubu, a vse po starem. Trese mreže kjerkoli igra. Tako da mislim, da če je ne dajo Messiju ali Cristianu, bi jo moral dobiti Varane.
mariomandzukic
21. 11. 2018 22.06
-9
celi Real je slab,ne samo Modric.drgace pa je res,ko je Modirc v formi,Real zmaguje.je pa Luka znan po tem,da ko gre za res,ko pridejo najvecje tekme je on najboljsi.
apodgra
22. 11. 2018 08.52
+1
Merio Še večkrat sem ti napisal , da igra Modriča v reprezentanci ni bila odločilna za uspeh hrvatske . Da ste se prebili na tako visoko mesto ,imata najmanj dva igralce večje zasluge in to vratar Kalenić in Madžukić in dva podarjena gola Argentine .
Uporabnik1175947
21. 11. 2018 17.59
+11
Totalna degradacija nekoč prestižne nagrade.
andrejak28
21. 11. 2018 17.52
+3
Jaz pa v božičeka
notrajnc05
21. 11. 2018 17.49
-7
Letos ni nihče prav briljiral. Največ prestižnih lovorik pa je osvojil Varane. Ampak tudi on je igral zelo toplo - hladno. Tako da, kaj pa vem. Mi je pa všeč, da CR7 in mesi nista več v prvem planu!
Trend01
21. 11. 2018 18.07
-4
Zato v Pariz tudi ne bosta prišla. Da jih ni sram!
apodgra
22. 11. 2018 09.00
+3
Trend Ne vem zakaj bi prišel v Pariz , če ga po vseh informacijah niso uvrstili med tri nominirance. Messi si ne zasluži biti nominiran med tri, naključje ali nogometna kuhinja . Koga naj bo sram ? Včasih se sprašujem , morda bom malo žaljiv , ali znaš sploh logično razmišljati . V enem od komentarjev si razlagal, da je velikost IQ znanje matematike in fizike , pa ne ga srati. Torej imajo samo matematiki in fiziki visoki IQ.
BojoJojoSlo
21. 11. 2018 17.39
+16
kdorkoli naj jo dobi samo modrovič ne...
cripstoned
21. 11. 2018 17.24
-4
jaz pa verjamem v realno najboljsega lansko sezono...3x zapored najboljsega strelca najtezjega tekmovanja in najboljsega v zgodvini strelcev lige prvakov....cristiano ronaldo se 6ic....pa da vidimo kdo ima prav...jaz, cavani, hazard ali pa ciro....hahahahaa
botihh
21. 11. 2018 17.32
+8
takoj ko ti napoveš neki se šanse da se zgodi točno nasprotno drastično povečajo
resnicaosvobaja
21. 11. 2018 17.33
+4
Tvoj komentar si zasluži to, kar si napisal na koncu ....hahahahaa
apodgra
21. 11. 2018 17.34
+5
cripstoned Primerja števil odigranih tekem in zadetkov Ronalda in število tekem in zadetkov Mesija , pa bo hitro ugotovil , kdo je strelsko bolj učinkovit , s tem , da ima Messi še dve leti časa pred njim .
cripstoned
21. 11. 2018 17.53
-10
v cem je problem fantje? to da ni messija ze par let med top 3? ali to da je ronaldo sam na vrhu vsa ta leta?
cripstoned
21. 11. 2018 17.55
-12
apodrgaj primerjaj stevilo osvojenih liga prvakov ronalda in lige prvakov barce....ronaldo z dvema razlicnima kluboma do 5 naslovov....lahko delamo samo primerjave ronaldo barca....messi je tu nepomemben....skoda da je messi pojedel smetano xavija in iniesta....ampak tako pac je ko mediji morajo zgraditi rivalstvo ronaldu...
tedoVV2HCmedo
21. 11. 2018 17.16
+6
Nagrado dobi tisti, ki je v najbolj bogatem klubu.
aveeeeeee
21. 11. 2018 16.49
+8
zkaj pa pol leta 2014 ni nuben iz nemske reprezentance osvojiu jo
cripstoned
21. 11. 2018 17.25
-3
apodgra
21. 11. 2018 17.31
+7
To teh trenutno spreminjajočnih kriteriji, bi moral nekdo iz Bayerne leta 2014 dobiti to nagrado. Zakaj jo ni , pa vedo samo tisti ,ki podeljujejo to nagrado.
apodgra
21. 11. 2018 16.43
+17
Še čudno , da sam sebe ni predlagal za to vedno manj cenjeno nagrado. En dokaz več , da štejejo samo tekme v ligi prvakov ali tekme na svetovnem ali evropskem prvenstvu. Vse druge tekme teh je večina niso pomembne . Da osvojiš naslov državnega in pokalnega zmagovalca in da si najboljši strelec , nimajo nobene teže. Osvojiš ligo prvakov in igraš celo sezono toplo -hladno in ker mora nekdo iz te ekipe zato dobiti to nagrado, si zato nagrajen . Če bi bila to kmečka logika ,se kaj takega ne bi nikoli zgodilo.