Nogomet

Zlatan podal svoje mnenje: Cristiano ni naravni talent, to je bil brazilski Ronaldo

Manchester, 30. 12. 2016 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalca Manchester Uniteda Zlatana Ibrahimovića so novinarji vprašali, v čem se Cristiano Ronaldo razlikuje od legendarnega brazilskega Ronalda. In Šved je v svojem slogu odgovoril, da Cristiano je odličen nogometaš, a je to dosegel s trdim delom in treningom in ne s talentom, kakršnega je imel brazilski napadalec.

Zlatan Ibrahimović velja za enega najboljših napadalcev na svetu.
Zlatan Ibrahimović velja za enega najboljših napadalcev na svetu. FOTO: AP
Veliko nogometnih navijačev in navdušencev se je že večkrat soočilo z vprašanjem, kateri Ronaldo je boljši. Je to portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo ali legendarni Brazilec Luis Nazario de Lima Ronaldo? Brez dvoma sta oba nogometna genija, ki sta v svojih karierah zaznamovala celotne generacije nogometašev in ljubiteljev nogometa. Svoje mnenje o tem kdo je boljši, je sedaj podal nekdanji švedski reprezentant in zvezdnik Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović. Za Ibro je bil odgovor lažji, kot bi si nekateri mislili, saj je mnenja, da je zgolj en Ronaldo pravi Ronaldo. "Originalni Ronaldo, Il Fenomeno, on je najboljši. Zame je bil on prispodoba tega, kar nogomet je. Vse, kar je storil na zelenici, me je osupnilo. Način, kako je preigraval in kako je tekel proti nasprotnim branilcem. Bil je naravni talent. Bil je rojen za to, kar je počel na zelenicah. To ni nekaj, kar je on treniral, da bi postal. Takšnega igralca ne ustvariš, takšen se rodiš. On je unikat," je bil pol hvale na račun brazilskega Ronalda Zlatan Ibrahimović. Brazilski Ronaldo je sicer v svoji karieri nastopal za Barcelono, madridski Real, PSV, oba milanska kluba, Cruzeiro in Corinthians. Z brazilsko reprezentanco je leta 2002 postal svetovni prvak in bil s 15. zadetki dolgo časa tudi najboljši strelec vseh časov na svetovnih prvenstvih. 

Šved bosanskih korenin sicer spoštuje tudi Cristiana, a je mnenja, da Portugalec vseeno ni tako velik talent, kakršen je bil njegov soimenjak. "S Cristianom nisem imel priložnosti zaigrati v isti ekipi. Toda pri njem je drugačna zgodba. On je dosegel vse zaradi trdega dela na treningih, na vrh ni prišel po naravni poti," je dodal Ibrahimović, ki je nato novinarjem odgovoril še na vprašanje, če si je kdaj želel zaigrati v Braziliji. "Mogoče bi pa moral v Brazilijo. Nikoli ne veš. Verjetno bi užival v nogometu tam," je še dodal prvi strelec Manchester Uniteda v letošnji sezoni.

Luis Nazario de Lima Ronaldo je po mnenju Zlatana nogomet igral tako dobro, ker je bil naravni talent za igro.
Luis Nazario de Lima Ronaldo je po mnenju Zlatana nogomet igral tako dobro, ker je bil naravni talent za igro. FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
31. 12. 2016 12.14
No, pod člankom zame EDINEGA RONALDA (Brazilca!) naj zaželim VSEM forumašem (vključno s tistimi, ki imajo zame vedno rezerviran minus ) VSE NEJBOLJŠE V LETU 2017...Predvsem: VELIKO ZDRAVLJA! SREČNO!
MaunelNeuer
31. 12. 2016 17.27
reče se ZDRAVJA oni "L" na koncu je odveč, sicer pa hvala enako
Symbolic
31. 12. 2016 20.57
Vseeno kako se reče, POMEMBNO JE BITI ZDRAV! TEBI TUD HVALA...
zazezizozu
31. 12. 2016 10.15
-2
Trdo delo za razliko od nekaterih, ki visijo cele dneve na 24 ur. Lepo je, če se rodiš s talentom. Ko pa dosežeš enake stvari s predanostjo, vztrajnostjo in trdim delom je pa to stvar karaktera. Ibra je tudi dober in ima svoje trenutke, mu pa manjka še dosti, da bi bil tisto za kar se ima sam.
Albatross
31. 12. 2016 09.14
-1
Tudi Ibra je daleč od tega, da bi bil naraven talent...baje so ga v Italiji morali učiti kako se zabije gol.
selecao
30. 12. 2016 21.19
+6
Bravo Ibro, ta pravi Ronaldo je bil samo eden, edini in edinstveni. Škoda, da ni v popolnosti izživel svojega talenta, delno zaradi poškodb, v veliki meri pa tudi zaradi svojega brazilskega žurerskega temperamenta. Il fenomeno je bil sposoben dajati take partije o katerih Ronaldo 2, Messi in Ronaldinho skupaj lahko samo sanjajo. Vsem, ki smo strastni navijači Selecaa se nam neskončno kolca za njim. Nekaj časa smo mislili, da bo morda Nymar ali Lucas Moura, pa vidimo, da od njiju ne bo nič kaj posebnega.
zanti
30. 12. 2016 20.55
+5
Ibra pove vedno naravnost v glavo in tukaj ima prav.Res je 2. Ronaldo je krasen igralec,vsaka ekipa si ga želi.Vendar tako ,kot pravi Ibra ,je naučen,natreniran .....ampak nikoli med največjimi.
MaunelNeuer
30. 12. 2016 19.42
-2
Zidane je najboljši poleg maradone, Ronaldinho je pa imel 1 naj tehnik v zgodovini
cripstoned
30. 12. 2016 16.59
-5
zlatan ne ve da se ne omenja cristiana ali pa messija ob imenih kot so zidane in r9....oba sta za mene gospoda za cristiana in messija...
Kollerik
30. 12. 2016 13.59
-3
Je eden in edini najboljši... LIONEL MESSI.... razni manekenčki so boljši od legende samo na nekaterih drugih področjih.....
Trend01
30. 12. 2016 14.32
+3
Beseda o treh nogometaših: Ibrahimović o Cristianu Ronaldu ter Luisu Nazariu de Lima Ronaldu. A spet se najde genialec, ki zraven Messija pripopa. Neverjetna je tale potreba "navijačev".....
cripstoned
30. 12. 2016 17.01
-6
messi se pa sploh ne more primerjati z zlatanom, cristianom, zidanom in r9...vsi legende v dveh klubih, vsi so se dokazali v drugih ligah in od nastetih sasmo zlatan ni ničesar osvojil z repko...kaj pa messi? barcelona, moderen nogomet pa še to ga ne bi bilo če ne bi bilo xavija in inieste....
nikajzadodat
30. 12. 2016 21.09
+0
cripstoned: zakaj v 2 klubih? messi igra v najboljsem klubu in je najboljsi na svetu (ne glede na vse zlate žogice, melone ... ki jih nakateri podarjajo kar vse vprek )...po tvoje naj bi iskal slabse variante le da bi ustrezal tvojemu (čudaškemu) kriteriju...argentina je že lep čas rangirana kot prva...pa bi bila res prva tudi brez messija...odgovor je NE...sedaj pa spet najdi naslednji (še bolj nelogičen) kriterij....mogoče bi moral igrati vsaj v treh ekipah???...cristano ima res izjemno statistiko, tudi gerd muller jo je imel ;)
LaFerrari
30. 12. 2016 21.58
-1
kocten tako je !!!! problem je pa to dopovedat nepismenim polizančkom !!!
xxman.y
30. 12. 2016 12.57
+8
Talent vsekakor je. Ne pa ta kot Messi, Neymar, pavi Ronaldo, Ronaldinho itd...niti približno. Bolj kot talentu se lahko za svoje dosežke zahvali trdemu delu. Takšnih preigravanj, razigravanj ter vpliva na igro kot imajo zgoraj našteti pa nikoli ne bo imel. Je pa dober stroj za doseganje golov, vedno na pravem mestu da porine žogo v mrežo.
MaunelNeuer
30. 12. 2016 19.44
-6
mesi Ronaldinhu ne seže do kolen, CR pa tk ni več v formi, naj jreator pa je Zidane