Nogomet

Zvezdniška okrepitev belgijske reprezentance: Martinezu bo kot pomočnik pomagal Thierry Henry

London, Bruselj, 26. 08. 2016 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden najboljših evropskih nogometašev tega tisočletja, upokojeni francoski napadalec Thierry Henry, se bo kot trener oziroma pomočnik selektorja Roberta Martineza pridružil belgijski reprezentanci.

Nasmejani Henry je še v četrtek takole "žrebal" v Monte-Carlu.
Nasmejani Henry je še v četrtek takole "žrebal" v Monte-Carlu. FOTO: AP

Nekdanji nogometaš Thierry Henry je po upokojitvi ob dokončevanju izpitov za trenersko licenco delal v Arsenalovi ekipi do 18 let, nato pa vrste svojega dolgoletnega kluba zapustil po sporu s trenerjem članskega moštva Arsenom Wengerjem. Wenger, ki je sicer močno zaslužen za Henryjev vzpon, potem ko je rojaka po igranju za AS Monaco in Juventus pripeljal v London, naj bi od Henryja zahteval, da konča z dobičkonosno televizijsko kariero. Kot strokovni komentator je bil Henry večkrat kritičen tudi do Wengerja, zdaj pa se je pridružil strokovnemu štabu nekdanjega trenerja Wigan Athletica in Evertona Roberta Martineza, ki ga je Belgijska nogometna zveza postavila za naslednika Marca Wilmotsa po novem razočaranju na letošnjem evropskem prvenstvu. "Thierry Henry je že bil v situaciji, ko je moral spremeniti vzdušje in nekaj osvojiti," je o novemu sodelavcu povedal Martinez. Henry je prek Twitterja sporočil: "Počaščen sem, da sem postal pomočnik Belgije. Hvala Robertu Martinezu in Belgijski nogometni zvezi. Zelo sem navdušen. Komaj čakam."

Martinez je prihod Henryja potrdil na petkovi novinarski konferenci in dejal, da je zelo zadovoljen z novo ekipo sodelavcev. "Thierry je zelo pomembna osebnost. V našo igro bo vnesel nekaj novega, drugačnega. Takoj se je strinjal, da se nam pridruži," je ob novici dejal Martinez, Katalonec, ki je v začetku meseca na selektorskem mestu nasledil Wilmotsa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ILoveGaming
26. 08. 2016 14.20
+3
Super novica da se nauci in potem cez nekaj let prevzame Arsenal.
?ampl
26. 08. 2016 14.20
Zadetek v polno...belgija rabi nekoga ki bo bil Uzvod da premakne talente na višjo raven in da pridejo do finala v rusiji.
Etienko
26. 08. 2016 14.15
Katanec bi si tudi lahko omislil pomocnika svetovnega slovesa...takega ki bi cisto vse delal namesto njega :))))))) potem bi imeli vsaj sanse da pridemo ali vsaj igramo za v top2,zdaj tako ali tako startamo na 4 mesto z njim :((((((