Šport

Nogometaši zmagali v Luksemburgu

Luxembourg, 08. 09. 2007 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
7

Slovenska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za nastop na EP2008 v Luksemburgu premagala domačo izbrano vrsto.

Slovenska nogometna reprezentanca je v osmi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2008 (skupina G) v Luksemburgu premagala domačo izbrano vrsto s 3:0 (2:0).

Klemen Lavrič je kar dvakrat zatresel vrata nasprotnikov
Klemen Lavrič je kar dvakrat zatresel vrata nasprotnikov FOTO: Reuters


Slovenska vrsta je v Beneluksu vendarle vpisala drugo zmago v kvalifikacijah za Euro 2008. Tudi prvič je bil njena "žrtev" Luksemburg, ki se je danes še enkrat več izkazal za precej skromnega tekmeca in ni bil niti blizu prvi zmagi po 12 letih v kvalifikacijskih tekmah bodisi za EP bodisi za SP. Tako je kljub dokaj neambiciozni igri tekmeca v prvem polčasu (po napakah posameznikov) Sloveniji hitro dovolil zadetka, ki sta odločila zmagovalca.

Slovenski nogometaši bodo naslednjo kvalifikacijsko tekmo igrali v sredo ob 19.45 v Celju proti Belorusiji.


V drugem polčasu, ki je bil večinoma podobno "dolgočasen" kot tisti s prve tekme v Celju, je sicer kakovostno veliko boljša Slovenija - kljub temu, da je igrala brez celotne "standardne" zadnje vrste - brez težav še oplemenitila uspeh v Luksemburgu, a v sredo bo proti Belorusiji za napovedano zmago vseeno morala pokazati bistveno več.

Nogometna predstava v prvem polčasu je ustrezala položajema, ki ju obe reprezentanci trenutno držita na lestvici skupine G. Maloštevilni gledalci, med katerimi je bilo sicer kar nekaj slovenskih, niso imeli veliko razlogov za zadovoljstvo. Napovedane odločne, napadalne igre Kekovih izbrancev ni bilo od nikoder, posledično pa niti priložnosti. Tako so slovenski igralci v prvem polčasu izvedli le dve omembe vredni akciji in ti zaključili z zadetkoma. Že v sedmi minuti je napako ožje domače obrambe, ki je bila preveč neodločna pri izbijanju žoge, izkoristil Klemen Lavrič. Napadalec Duisburga je namreč iz bližine tudi z nekaj sreče žogo poslal za hrbet Jonathana Jouberta.

Milivoje Novakovič je bil uspešen v 36. minuti
Milivoje Novakovič je bil uspešen v 36. minuti FOTO: Reuters


Po golu so na zelenici pobudo prevzeli gostitelji in si priigrali nekaj polpriložnosti, po drugi strani pa (preveč) previdnim slovenskim nogometašem niso dopustili spodobne akcije. Luksemburžani so bili najnevarnejši v 27. minuti, ko je edini pravi napadalec v domači vrsti Daniel Huss s skoraj 30 metrov izvedel prosti strel, Samir Handanovič pa je uspešno posredoval. Kljub premajhni meri odločnosti v napadu so Slovenci še pred koncem polčasa podvojili vodstvo. Andraž Kirm je v 36. minuti poslal globinsko podajo v kazenski prostor domačinov, Joubert je sicer prvi prišel do nje, a jo je izpustil, "darilo" pa je v mrežo potisnil Milivoje Novakovič.

Že v uvodnih minutah drugega polčasa so slovenski reprezentanti izpeljali dotlej najlepšo akcijo na tekmi. Mišo Brečko je prodrl po desni strani in podal v sredino kazenskega prostora, tam pa je bil najvišji Lavrič, ki je z glavo dosegel še svoj drugi gol na tekmi. Že nekaj trenutkov zatem so prek Hussa zapretili še Luksemburžani, a iztržili le udarec iz kota. Po visokem vodstvu se je igra še bolj umirila, za malce razburjenja sta s spodobnimi streli poskrbela le "rezervista" Daniel da Mota (dvakrat) in Kitenge. Ob koncu tekme je najlepšo priložnost za gostitelje zapravil Mario Mutsch, njegov močan strel z 20 metrov je Handanovič odbil v kot, Lavrič in Robert Koren pa sta v sodnikovem podaljšku nespretno zapravila priložnosti za izdatnejšo zmago.

Stadion Josy Barthel, gledalcev 2000, sodniki: Berezka, Cimbal in Sobotjuk (vsi Ukrajina).
Strelca: 0:1 Lavrič (7.), 0:2 Novakovič (36.), 0:3 Lavrič (48.).
Luksemburg: Joubert, Bigard, Hoffmann, Strasser, Peiffer (od 51. Da Mota), Lombardelli (od 46. Payal), Ferreira, Mutsch, Peters, Bettmer, Huss (od 63. Kitenge).
Slovenija: S. Handanovič, Brečko, Mörec, Kokot, Žlogar (od 82. Cipot), Koren, Kirm (od 64. Komac), Stevanovič, Vršič (od 78. Mihelič), Lavrič, Novakovič.
Rumeni kartoni: Mihelič.
Rdeč karton: /.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pumpar@volja.net
09. 09. 2007 15.45
Evo Petkovšek svetovni prvak...kaj bo dubu za to...nič...oz malo...Nogometaši pa za nič dobivajo bajne vsote...za ql na europsko prvenstvo:))ne me batas...pa tam so 5 na lestvici.Dnar jim pobrat...
mikis@mail386.com
09. 09. 2007 14.52
Čistokrvnim Slovencem šport dol visi, raje pijejo in se veselijo, medtem, ko majmuni športajo.
Prvo Bore
09. 09. 2007 13.39
tina86 Dober dan Saj smo VSI rasisti, ali ne ? LOL Štajerci proti Ljubljančanom, kako to izgleda.
tina86@email.si
09. 09. 2007 13.25
mater ste rasisti! bravo naši!
Eastman
09. 09. 2007 13.22
pumpar popolnoma imaš prav. Dnar naj država raje da našim čistokrvnim košarkašem kot so Nesterović, Ćapin, Dragić... ki so pogumno premagali avtohtone reprezentante Francije. Nikar naj ne pozabijo na naše atlete in Marijo Šestak ter M. Ottey.
pumpar@volja.net
09. 09. 2007 13.07
Upam da popušijo...kmeti zahojeni.Samo dnar svinje pobirajo nič drugega...lenuhi prokleti.Stran s fuzbalom...
rosomoh@email.si
09. 09. 2007 09.58
Počakajmo do srede in potem sledijo komentarji.