Šport

Od serviserja do direktorja

Ljubljana, 13. 02. 2008 14.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izvršilni odbor SZS je za vršilca dolžnosti poslovnega direktorja panoge za alpsko smučanje, do konca te sezone, imenoval Matjaža Štiblja.

Ker Smučarska zveza Slovenije (SZS) od ministrstva za finance ni dobila dovoljenja za prodajo deleža Športne loterije, bo primanjkljaj krpala s kreditom. Na popoldanski seji izvršnega odbora SZS, je bila zato glavna tema dnevnega reda sanacija dolga Smučarske zveze in potrditev novega vršilca dolžnosti poslovnega direktorja alpskih disciplin.

Matjaž Štibelj in Jaro Kalan
Matjaž Štibelj in Jaro Kalan FOTO: Matic Flajšman

Predvsem alpski del je že od začetka sezone v rdečih številkah. Nekdanjemu poslovnemu direktorju, zdaj pa le še zunanjemu sodelavcu Bojanu Križaju ni uspelo najti generalnega sponzorja, kar je glavni vzrok za primanjkljaj v proračunu alpskih smučarjev.

Direktor Smučarske zveze Jaro Kalan je potrdil, da so za sanacijo dolgov že najeli kredit, vendar ime banke zaenkrat še ostaja skrivnost. Za porok so zastavili delež Športne loterije, saj je to edini kapital, ki ga ima Smučarska zveza v lasti.

Izvršni odbor je za vršilca dolžnosti alpskih disciplin imenoval Matjaža Štiblja. Štibelj je dolgoletni sodelavec Smučarske zveze, najprej je kot serviser skrbel za pripravo smuči Katjuše Pušnik in Veronike Šarec, danes pa je odgovoren za projekt Modra kartica. Kakšne so njegove menedžerske sposobnosti, verjetno vedo odgovorni možje smučarske zveze, ki so mu ponudili direktorski stolček. Pred potrditvijo odgovornega mesta, si je Štibelj privoščil tedenski oddih na Kanarskih otokih, kjer si polni baterije za dolge sestanke in mučna pogajanja s sponzorji, ki so nujno potrebni.

IO SZS je imenoval tudi uradno delegacijo za kongres FIS, ki bo konec maja v Capetownu, Janeza Kocijančiča pa predlagal za člana predsedstva FIS. Sprejel je poročilo o pripravah na finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bo marca v Planici. Obravnaval je tudi finančno poročilo in se seznanil s sanacijo finančnega stanja, ki bo končana ta teden.


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.