Odbojka

FOTO in VIDEO: Ruska reprezentanca z zmago na evropski vrh, Giani se je vnovič moral zadovoljiti s srebrom

Krakov, 03. 09. 2017 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.A./J.K.
Komentarji
3

V velikem finalu evropskem prvenstvu v odbojki na Poljskem sta se pomerili izbrani vrsti Rusije in Nemčije, zlato pa je po pravi odbojkarski poslastici romalo v roke ruske reprezentance (3:2). Selektor nemške izbrane vrste Andre Giani, ki je pred časom vodil tudi Slovenijo se je moral tudi tokrat sprijazniti z mestom tik pod najvišjo stopničko.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nemci v finalu odbojkarskega EP izzivajo Ruse
    02:01
    Iz 24UR: Nemci v finalu odbojkarskega EP izzivajo Ruse
  • Andrea Giani se je z Nemci podpisal pod nov odbojkarski čudež
    01:30
    Andrea Giani se je z Nemci podpisal pod nov odbojkarski čudež
  • Zadnja točka finala EP v odbojki in zaključna slovesnost
    10:07
    Zadnja točka finala EP v odbojki in zaključna slovesnost
  • Vrhunci tekme Nemčija - Rusija
    08:17
    Vrhunci tekme Nemčija - Rusija
  • Podelitev odličij in priznanj po finalni tekmi EP v odbojki
    27:20
    Podelitev odličij in priznanj po finalni tekmi EP v odbojki

V ključnem delu evropskega prvenstva v odbojki sta se na igrišču pomerili izbrani vrsti Rusije in Nemčije. Visoki Rusi so s predstavami na tem prvenstvu navdušili, izgubili niso niti niza, medtem ko so si Nemci prislužili vstopnico za finale po preobratu s Srbijo. Nemška reprezentanca je bila pod vodstvom Andree Gianija, nekdanjega selektorja slovenske reprezentance popolnoma prerojena, kar pa ni ustavilo Rusov, ki so si v začetku zagotovili vodstvo in po seriji zaporednih točk ob tehničnem odmoru vodili za štiri (8:4). V nadaljevanju so bili gledalci v Tauron Areni priča pravi odbojkarski poslastici. Nemci so spretno iskali napake v ruski igri in jih s pridom izkoriščali, kar je pripeljalo do izenačenja s 14:14, vendar pa se Rusi niso vdali in v nadaljevanju vnovič povedli. Ruski odbojkarji so z močnimi udarci Nemcem povzročili nemalo težav in se zasluženo veselili zmage v prvem nizu (25:19). 

Nemci so dobro kljubovali Rusom.
Nemci so dobro kljubovali Rusom. FOTO: CEV

V drugi niz so bolje vstopili Nemci, ki so si z agresivno igro zagotovili prednost dveh točk (2:0), vendar pa ruska izbrana vrsta ni popuščala. Nemci so si tako zagotovili prednost štirih točk ob prvem tehničnem odmoru (8:4). Giani je očitno razrešil rusko skrivnost, ki jo do tedaj ni uspelo odkriti nobeni drugi reprezentanci. Varovanci italijanskega stratega so blesteli v servisih, ki jim niso bili kos niti ruski nasprotniki. Nemški odbojkarji so si zagotovili kar šest točk prednosti, pred sicer, na tem prvenstvu izjemnimi Rusi (14:8). Tudi ob drugem tehničnem odmoru je nemški izbrani vrsti uspelo zadržati visoko prednost (16:10). Nemci so v nadaljevanju prikazali sijajno igro s katero so povsem nadigrali Ruse, ti pa so se v končnici vendarle zbrali in navdušili s serijo zaporednih točk (23:19). Kljub temu so bili nemški odbojkarji tokrat boljši in Rusi so oddali prvi niz na prvenstvu (25:20).

Tretji niz so z vodstvom pričeli Rusi (2:0), vendar pa so zaostanek Nemci že kmalu uspeli izničiti. Tehnični odmor se je končal z vodstvom Rusije (8:6), povratek na igrišče pa so ruski odbojkarji kronali z dvema čudovitima udarcema in povišali vodstvo za štiri točke. V nadaljevanju so Rusi uspeli ohranjati minimalno prednost, vse dokler jih Nemci po setu zaporednih točk niso ujeli (12:12).Izid je bil izenačen tudi ob drugem tehničnem odmoru (16:16). Nemci so uspešno reševali skorajda izgubljene žoge in vračali udarce na rusko stran, ob tesni končnici (23:21) pa je zmaga v tretjem nizu pripadla ruski izbrani vrsti.

Andrea Giani z evropskim zlatom očitno nima sreče, izmuznilo se mu je že v finalu s slovensko izbrano vrsto.
Andrea Giani z evropskim zlatom očitno nima sreče, izmuznilo se mu je že v finalu s slovensko izbrano vrsto. FOTO: CEV

V četrtem nizu so si prednost najprej zagotovili varovanci Andree Gianija, vendar je Rusom kmalu uspelo izenačiti (5:5). V nadaljevanju so Nemci vnovič povedli in si zagotovili vodstvo z 8:6. Po tem so si nemški odbojkarji zagotovili že visoko prednost devetih točk (19:11), ki so jo uspeli zadržati vse do konca (25:17) in si tako priborili zadnji niz. V tem so s 5:2 povedli Nemci, vendar so jih ruski odbojkarji s serijo točk uspeli ujeti (5:5). Rusi so uspeli vodstvo ohraniti tudi v nadaljevanju, tako na eni kot tudi na drugi strani pa so se pričele pojavljati poškodbe. Na nemški strani jo je skupil eden izmed vidnejših členov György Grozer, odbojkar madžarskih korenin, ki pa je kljub temu nadaljeval na igrišču. Vse moči Nemcev niso bile dovolj in v končnici so slavili Rusi (15:13), ki so si po letu 2013 vnovič zagotovili naslov evropskih prvakov. 

Evropsko prvenstvo v odbojki, finale:

Nemčija ‒ Rusija 2:3 (19, -20, 22, -17, 13)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dajno
04. 09. 2017 08.14
+0
Včeraj bi naši premagali Ruse s tako igro kot so jo imeli proti Nemcem
maajde
03. 09. 2017 21.56
-14
mike68
03. 09. 2017 21.24
+18