Odbojka

Kovač: Fantje so premagali sami sebe

Krakov, 27. 08. 2017 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za slovenskimi odbojkarji sta uvodna obračuna na evropskem prvenstvu v poljskem Krakovu. Po prepričljivi zmagi nad Španijo je sledila preizkušnja proti enemu od glavnih favoritov za končno zmago reprezentanci Rusije, ki so jo varovanci Slobodana Kovača odigrali na zelo visoki ravni. Toda zmanjkala je pika na i, morda prepričanje, da so Rusi ranljivi bolj kot kdajkoli prej.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je že z uvodno zmago na EP proti skromni španski izbrani vrsti zagotovila nadaljevanje tekmovanja, ki bi ji ob morebitnem ponedeljkovem uspehu nad neugodno Bolgarijo prinesel nekoliko lažjega tekmeca v kvalifikacijskem dvoboju za uvrstitev med osem najboljših moštev na prvenstvu v poljskem Krakovu.

Jan Kozamernik: "Bolgarom moramo pokazati, kdo je pravi gospodar na igrišču. Smo boljša ekipa od njih."
Jan Kozamernik: "Bolgarom moramo pokazati, kdo je pravi gospodar na igrišču. Smo boljša ekipa od njih." FOTO: CEV
Varovanci selektorja Slobodana Kovača so v večjem delu obračuna s favoriziranimi Rusi delovali odlično. Prepričljivo in odločno v bloku ter natančno in preudarno pri organizaciji ter samem zaključku napadov, toda končnice vseh treh setov so bile odigrane zelo skromno. Kot je dejal po tekmi srbski strokovnjak na slovenski klopi, zmanjkala je pika na i v obliki prepričanja v lastne zmožnosti, kar bi našim reprezentantom prineslo odmevno zmago nad olimpijskimi prvaki izpred petih let v Londonu.

Tretja tekma slovenske odbojkarske reprezentance na evropskem prvenstvu v skupini C proti Bolgariji bo na sporedu v ponedeljek, 28. 8., s pričetkom ob 17.30. Z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO začnemo že pol ure prej s studijskim delom (17.00). Nikar ne zamudite zelo pomembnega obračuna kapetana Tineta Urnauta in druščine!!
"Vseskozi sem imel občutek, da je Rusija ranljiva in premagljiva. Tokrat smo premagali sami sebe, saj smo imeli v uvodnih dveh setih vse v svojih rokah. Lepo vodstvo in odlično igro z glavo in repom. Toda v odbojki so izredno pomembne končnice, še posebej takšne, kot smo jim bili priča na tej tekmi, ko imaš na nasprotni strani mreže tako kvalitetnega nasprotnika. Rusi so na našo veliko žalost izkoristili naše drobne napake pri sprejemu in organizaciji napada, kar je bilo dovolj za končno zmago," je bil po porazu, ki je prinesel spoznanje o visoki kakovosti aktualnih evropskih podprvakov, razočaran slovenski selektor Slobodan Kovač.

Selektor slovenskih odbojkarjev Slobodan Kovač je zadovoljen z igrami svojih varovancev na EP v Krakovu, a mu je žal zamujene velike priložnosti za ruski skalp.
Selektor slovenskih odbojkarjev Slobodan Kovač je zadovoljen z igrami svojih varovancev na EP v Krakovu, a mu je žal zamujene velike priložnosti za ruski skalp. FOTO: CEV
Po dnevu premora kapetana Tineta Urnauta in druščino v ponedeljek s pričetkom ob 17.30 v mogočni dvorani Tauron čaka nov, kot že rečeno, zelo pomemben obračun z Bolgarijo. Predvsem z vidika končne uvrstitve v zelo nepredvidljivi skupini C, Slovenija si želi zmage, ki bi bila obliž na rano po nespretnem porazu z Rusijo, Bolgari pa prav tako računajo na pol izkupiček.
"Bolgarom moramo pokazati, kdo je gospodar na igrišču. Verjamem v našo zmago, saj smo ob normalnem poteku dvoboja zagotovo boljše moštvo," je o uspehu na ponedeljkovem obračunu s četrtouvrščeno reprezentanco z zadnjega evropskega prvenstva na domačih tleh prepričan odlični Jan Kozamernik

Pasica Telekom nagradna igra
Pasica Telekom nagradna igra FOTO:
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.