Odbojka

Po uvodnem turnirju zlate lige: Točka proti Ukrajinkam je zlata

Ljubljana, 19. 05. 2024 08.33 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki je doživela številne igralske odpovedi, je debitantski nastop na uvodnem turnirju zlate evropske lige v estonskem Rakvereju končala z zmago proti Estoniji in porazom po petih setih in osvojeno točko proti favorizirani Ukrajini. Slovenska dekleta naslednji turnir čaka med 24. in 26. majem v Mariboru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenske odbojkarice so s tekmama proti Estoniji in Ukrajini in izkupičkom ene zmage in pomembne točke končale nastope v 1. krogu zlate evropske lige. 

Konec avgusta Slovenke čakajo še kvalifikacije za EP. V Ljubljani se bodo merile z Izraelom in Estonijo.

Drugi turnir bodo naša dekleta igrala pred domačimi navijači v Mariboru, kjer jih 24. maja čaka obračun s Špankami, 26. maja pa se bodo pomerile s Čehinjami. V začetku junija bodo igrale na Slovaškem, kjer se bodo pomerile z domačinkami in Švedinjami. 

"Kljub temu da smo izgubile, je ta točka s tekme z Ukrajino zelo pomembna. Punce smo se borile do zadnje točke in če bi malo zmanjšale število napak na servisu in v napadu, verjamem, da bi bil drugačen izkupiček. Ampak sem zelo ponosna na to, kako smo igrale, kako smo se borile in pustile vse na igrišču. Kljub porazu sem vseeno zadovoljna s prikazano igro," je za uradno spletno stran OZS po turnirju dejala Nika Marković

Novi selektor Slovenije Alessandro Orefice je zadovoljen z izkupičkom na prvem turnirju Zlate lige.
Novi selektor Slovenije Alessandro Orefice je zadovoljen z izkupičkom na prvem turnirju Zlate lige. FOTO: CEV

Slovensko reprezentanco za zlato evropsko ligo sicer sestavljajo naslednje igralke: Sara Najdič, Žana Ivana Halužan Sagadin, Nika Markovič, Nina Svetina, Saša Planinšec, Mirta Velikonja Grbac, Ajda Gornjec Hodnik, Lorena Lorber Fijok, Žana Zdovc Sporer, Anja Mazej in Tara Filipič

V slovenskem taboru so pred začetkom reprezentančne akcije doživeli številne odpovedi. Novi selektor Alessandro Orefice je imel na voljo le 12 odbojkaric.

"Zelo sem zadovoljen z rezultatom. Igrali smo proti izjemni ekipi, ki igra izjemno odbojko. Skozi turnir v Estoniji smo rastli, včeraj smo se na tekmi z Estonijo nekoliko ogreli, danes pa nam je nasproti stal veliko bolj kakovosten tekmec, ki na evropski ravni igra zelo dobro odbojko. Točka je zlata. V zadnjem delu tekme smo kondicijsko nekoliko padli, a to je normalno, sploh glede na to, da smo pred tremi tedni priprave začeli z devetimi igralkami. Korak po koraku smo skušali rasti, zatem se nam je pridružila še Nika, ki pa je morala na začetku nekoliko prilagoditi treninge, v zadnjih dneh pa opravila celoten trenažni proces. Kot sem že dejal, smo kondicijsko malo padli, na drugi strani je imela Ukrajina na voljo veliko menjav, mi pa precej kratko klop. A ta točka je zlata, zelo pomembna za lestvico in zares sem zelo ponosen na vse igralke," je bil po prvem izzivu na slovenski klopi zadovoljen novopečeni selektor Slovenk Alessandro Orefice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matercard
22. 05. 2024 11.04
+1
tu so poimensko (18): Iza Mlakar, Klara Milošič, Naja Boisa, Sara Hutinski, Eva Pavlović Mori, Lana Ščuka, Eva Zatković, Nika Milošič, Katja Banko, Julija Grubišič Čabo, Selena Leban, Asja Šen, Lara Rituper, Naja Boisa, Naja Kukman, med pripravami pred zlato ligo sta odšli Eva Pogačar in Ana Marija Vovk. Manjka tudi Mija Šiftar Pa kritike niso bile na punce ampak na zvezo In tiste, ki niso prišle, niso kritizirale, zato jih niso nič utišale in še dodatno vsaj 5 igralk (2x Jurič, Frelih, Godec, Koren
Ales Ciril
19. 05. 2024 13.42
+1
Odlična igra!
bodočipartizan
19. 05. 2024 11.08
+1
bravo punce, na najlepši možen način ste utišale kritike in vse tiste, ki se jim v reprezentanci ne zdi vredno igrati!!!
Ales Ciril
19. 05. 2024 13.46
Katere pa so to, ki sem jim ne zdi vredno igrati?