Odbojka

Kovač: Ponavljamo stvari, za katere vemo, da nam škodijo

Krakov, 29. 08. 2017 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Težko se je znebiti občutka, da so bili varovanci selektorja Slobodana Kovača blizu dveh velikih skalpov, ki bi v nadaljevanju tekmovanja prinesli precej boljše izhodišče pred zaključnimi boji. Tako slovenskim odbojkarjem preostaja "krvavi" boj za napredovanje v četrtfinale EP z domačini Poljaki (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.00).

Drugi poraz v skupini C proti Bolgariji je razkril vse slabosti v igri slovenske odbojkarske reprezentance na evropskem prvenstvu na Poljskem. Najbolj boli dejstvo, da so si kapetan Tine Urnaut in druščina v obeh tekmah - tako z Rusi kot Bolgari - privoščili preveč napak, kar je posledično pripeljalo do dveh rezultatsko prepričljivih porazov.

Tekmo za uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva med domačo Poljsko in Slovenijo bomo v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO prenašali v sredo od 20. ure dalje.


Igra Slovenije ni slaba. Še zdaleč ne, toda zdi se, da so dogodki letošnjega poletja (svetovna liga) pustili kar precejšnjo sled v glavah naših odbojkarjev. Na omenjene težave je pred odhodom v Krakov jasno in glasno opozoril tudi selektor Slobodan Kovač, kar je bilo moč čutiti predvsem med pripravljalnim obdobjem. Močno verjamemo, da so najizkušenejši posamezniki, ki si kruh služijo v najmočnejših evropskih ligah, zaplete s svetovno odbojkarsko zvezo nekoliko potisnili vstran. Vprašanje pa je, kakšno je trenutno stanje z ostalimi.

Selektor Slobodan Kovač verjame, da je igra slovenskih odbojkarjev lahko še precej boljša.
Selektor Slobodan Kovač verjame, da je igra slovenskih odbojkarjev lahko še precej boljša. FOTO: CEV
Po novem bolečem porazu z Bolgari je Kovač poudaril, da se že nekaj časa ponavljajo ene in iste napake, zaradi katerih posledično trpi rezultat. "Še naprej delamo neumne napake, iz katerih se ničesar ne naučimo. Proti Rusom nismo izkoristili napada za zmago, v drugem nizu omenjene tekme pa smo spet imeli priložnost na slab sprejem tekmecev. Zato je zelo težko karkoli povedati. Pogovarjamo se o nekaterih stvareh, jih pojasnjujemo, a še vedno nekaj zmanjka. Od prvega trenutka govorimo o tem, da je eno postati presenečenje tekmovanja, povsem drugo pa priti na prvenstvo kot eden od favoritov," brez dlake na jeziku pravi 50-letni srbski strokovnjak na slovenski klopi, ki dodaja: "Na trenutke imam občutek, kot da se ne znamo boriti. Vsakokrat ko pridemo do vodstva dveh ali treh točk, naredimo napake, ki jih ne znam pojasniti. Zakaj, kako, to bomo videli, se o tem pogovorili. Ampak še vedno je prva stvar, ki nam manjka, borba. To nam manjka in zato je rezultat tak. Seveda imamo še naprej možnosti, da prikažemo dobro odbojko. Ampak morali bomo vsi skupaj dati več od sebe in stvari narediti bolje." 

Kapetan Tine Urnaut ne skriva razočaranja zaradi že večkrat omenjenih napak: "V določenih trenutkih smo v vlogi 'Božička', saj nasprotniku omogočimo, da se vrne v igro iz izgubljenega položaja. Upam in verjamem, da se lahko poberemo in prikažemo igro, ki nas je krasila v zadnjih letih."  

Kakorkoli že, proti Poljakom prostora za napake ne bo več. Gostiteljica letošnjega evropskega prvenstva je v skupinskem delu vknjižila zmagi (Estonija, Finska) in poraz s Srbijo. Tekma z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO se bo pričel ob 20. uri.

STATIC_BANNER_EUROVOLLEY
STATIC_BANNER_EUROVOLLEY FOTO:


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
29. 08. 2017 18.28
-1
gladko s 3:1 bodo sli naprej ...