Odbojka

Tine Urnaut: Imeli smo vse v svojih rokah, toda tega nismo izkoristili

Rim, 15. 09. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič, Matic Flajšman
Komentarji
9

Slovenski odbojkarji so na polfinalnem obračunu proti Poljakom doživeli svoj prvi poraz na letošnjem evropskem prvenstvu. V slovensko garderobo sta se tako naselila jeza in razočaranje. Toda po dnevu počitka naše fante čaka nova tekma, podajajo se namreč v boj za bronasto odličje. Nasproti jim bodo stali Francozi, ki so v drugem polfinalnem obračunu gladko izgubili proti domačinom Italijanom. Je to načelo njihovo samozavest?

Več videovsebin
  • Izjava Roka Možiča po porazu proti Poljakom
    02:14
    Izjava Roka Možiča po porazu proti Poljakom
  • Izjava Tineta Urnauta po porazu proti Poljakom
    02:14
    Izjava Tineta Urnauta po porazu proti Poljakom

Slovenci so polfinalni obračun proti Poljakom začeli precej optimistično. Toda po zmagovalnem prvem nizu so se stvari obrnile navzdol: "Ja, začeli smo dobro, čeprav smo že v prvem nizu izgubili tri enostavne žoge, ki jih pač ostale reprezentance ne izgubljajo. Poljaki jih ne izgubljajo. Tudi v drugem nizu smo imeli vse v svojih rokah, toda tega nismo izkoristili. Da bi potegnili naprej, si nabrali nekaj prednosti in mirneje odigrali do konca. Tega danes nismo uspeli izkoristiti," po tekmi našemu novinarju Maticu Flajšmanu pove kapetan Tine Urnaut. Iskanje krivca v takšnih trenutkih je zahtevno, toda slovenski odbojkarji so prepričani, da so si sodili sami. "Ja, že na dveh intervjujih so me spraševali, ali je bil za poraz kriv Wilfredo Leon, pa bi samo dejal, da smo bili kar mi sami. Zagotovo naša igra ni bila na nivoju. Videli smo že na prejšnjih dveh tekmah, da je naša igra padala.  Zagotovo je to, da po tako lepem prvem setu in vodstvu 6:3 ni bil potreben ta preobrat. Preobrat, ki ga nismo pričakovali. Storili smo veliko napak, bili smo nezbrani v pomembnih trenutkih, potem pa še ta poškodba Gregorja Ropreta. Lahko nam je žal, ampak težko iščemo to kot izgovor. Uroš Planinšič je nastopil zelo dobro, tako da njemu gredo vse pohvale. Imeli smo svoje priložnosti v ćetrtem nizu, nismo zdržali pritiska, tako da lahko le čestitamo Poljski. Samo smo krivi za vse skupaj," pa je dejal Rok Možič

"Kateri koli reprezentanci odvzameš prvega podajača, bi bila v velikih težavah. To nam zagotovo ni pomagala v tej že precej težki situaciji. Poljaki so igrali dobro. Ne glede na to, da je Uroš dal vse od sebe, skupaj smo si pomagali in se borili do konca, se je odsotnost Ropreta poznala. Z njim smo odigrali 19 od 20 tekem. Takšna zadeva zagotovo ni pomagala," še doda Urnaut. Slovenci bodo po prespani noči zagotovo našli novo energijo. Časa za dokazovanje bo še dovolj. Že v soboto jih čaka boj za bronasto odličje: "Veliko je rezerve, upam, da si bomo sedaj malo spočili glave in telo ter da bomo odšli na tekmo zbrano, predvsem pa z veliko motivacije," napove Možič. Nasproti nam bodo namreč stali olimpijski prvaki Francozi. 

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lafjestaloka
15. 09. 2023 11.55
+3
Poljaki so bili boljši, zato so zmagali. Včeraj so bili pa Francozi prav tako zanič. Če bodo naši igrali kot znajo, je bron naš. Gremo!
St. Gallen
15. 09. 2023 12.55
+1
dasmullkind
15. 09. 2023 09.52
+2
Dobra odbojka je bla, bravo naši fantje.
Banion
15. 09. 2023 09.23
+7
fantje glave gor, daleč ste prišli
Vaziska
15. 09. 2023 08.24
+15
ŠPORT ima zmage in poraze, tisti, ki se po porazu pobere je zmagovalec.
G. Papež
15. 09. 2023 08.10
+2
Včeraj pa res niste imeli niti v svojih rokah. Žal.
puspan
15. 09. 2023 09.49
+2
Eni nimajo v svojih rokah, imajo pa zato drugi veliko na jeziku.
zmerni pesimist
15. 09. 2023 08.03
+13
Zmagal je pač dnevno boljši