Odbojka

Suši ga v primerjavi s šinkansenom ni navdušil

Ljubljana, 27. 03. 2024 08.50 | Posodobljeno pred 30 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je po sedmih mesecih igranja za japonski JTEKT Stings spet doma. Privaja se na časovno razliko, znova uživa v slovenski kuhinji, po dolgem času se je odpravil v domače Kotlje.

Selitev Tineta Urnauta na Japonsko je bila zadetek v polno, kot je v pogovoru za športni del oddaje 24ur zatrdil kapetan slovenske reprezentance. Čeprav so mnogi pomislili, da prvenstvo še zdaleč ne bo zahtevno, je Japonska liga vse prej kot to. Igranje prvenstvenih obračunov v soboto in nedeljo, pokalna tekmovanja, v katerih v petih dneh klubi odigrajo ravno toliko tekem, o zahtevnosti govorijo sama zase. A eden izmed najboljših slovenskih odbojkarjev vseh časov se je z izzivom dobro kosal, užival vsak trening, vsako tekmo in napredoval: "Moj življenjski slogan je, biti vsak dan boljši. Verjamem, da sem se na Japonskem izboljšal v vseh prvinah odbojkarske igre, saj te njihov način dela, kultura, posvečenost delu v to nehote sili. In res sem hvaležen za priložnost, ki sem jo imel."

Tine Urnaut
Tine Urnaut FOTO: CEV

JTEKT Stings so tekmovalno leto sklenili na 8. mestu, Urnaut pa je posledično, nekoliko nepričakovano zgodaj, spet doma. Vendar je vesel, da je doma tako zgodaj, da si odpočije pred začetkom lovljenja reprezentančnega zaleta. Letošnje zgodnje poletje bo namreč neskončno naporno, saj se bo skupaj z Dejanom Vinčićem, Klemnom Čebuljem, Alenom Pajenkom, Janijem Kovačičem in drugimi kolegi skozi Ligo narodov potegoval za olimpijsko vozovnico. Tisto nekaj, kar najuspešnejši generaciji v zgodovini slovenske odbojke še manjka. 

Tradicionalna japonska kuhinja ne, japonska govedina pač

Urnaut je gurman, prisega na domačo kuhinjo, a na športni poti je vselej zatrjeval, da so Italijani v kuhinji resnično največji mojstri. Med igranjem v Modeni je preizkusil tudi mojstrovine Massima Botture v njegovi sloviti Francescani in kasneje odprti Franceschetti, a na Apeninskem polotoku nikoli ni jedel "nečesa tako dobrega, kot je japonska govedina vagju! To je nekaj, kar je resnično treba poskusiti." Za razliko od sušija, ki ga ni navdušil toliko, da bi delček japonske tradicionalne kuhinje posebej poudarjal.

Odbojkarji v deželi vzhajajočega sonca še ne uživajo statusa največjih športnih zvezdnikov, zato na primer osebni voznik ni v pogodbi igralcev. Se je pa navdušil nad hitrim vlakom, imenovanim šinkansen, ko gre za daljše razdalje, v Kariji pa vozil osebni avtomobil. "Sem ponosni lastnik mednarodnega vozniškega dovoljenja, glede na to, da na Japonskem vozijo po levi, pa sem za privajanje na razmere potreboval nekaj časa, a se hitro privadil," je še povedal Urnaut, ki se dobro spopada s časovno razliko in že komaj čaka, da se sreča z reprezentančnimi kolegi, s katerimi so skozi celotno sezono nenehno v stiku.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bodočipartizan
27. 03. 2024 10.25
+0
vse dobro, najboljši vseh kapetanov!