Odbojka

VIDEO: Gasparini pozna rešitev za ruski blok: Servis bo imel zagotovo velik vpliv na našo igro in rezultat

Krakov, 26. 08. 2017 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J./M.F./STA/E.Č.
Komentarji
0

Drevišnje srečanje med Slovenijo in Rusijo, ki se bo v Tauron Areni s prenosom na Kanalu A in VOYO začelo ob 17. uri, bo sicer šele tretje medsebojno teh dveh tekmecev. V prvih dveh so bili enkrat boljši Slovenci, drugič Rusi, ti so zmagali na edinem medsebojnem dvoboju na evropskih prvenstvih, in sicer leta 2001 v Ostravi.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Odbojkarji po tekmi s Španijo in pred dvobojem z Rusi
    01:55
    Iz 24UR: Odbojkarji po tekmi s Španijo in pred dvobojem z Rusi
  • Vrhunci srečanja med Slovenijo in Španijo
    02:40
    Vrhunci srečanja med Slovenijo in Španijo
Mitja Gasparini in Alen Pajenk v bloku.
Mitja Gasparini in Alen Pajenk v bloku. FOTO: OZS
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo drevi dobila vsaj delni odgovor, kje so na evropskem prvenstvu na Poljskem njeni limiti. Tekma proti realno precej slabši Španiji tega odgovora ni mogla postreči, povsem drugače bo po obračunu z naslednjimi tekmeci, Rusi, ki so eni od favoritov tega prvenstva.
Tekmo 2. kroga skupinskega dela odbojkarskega EP med Rusijo in Slovenijo bomo od 17. ure naprej prenašali na Kanalu A in VOYO.

Tekma sicer ne bo odločilna, se bi pa njen zmagovalec povsem približal prvemu mestu v skupini C in neposrednemu napredovanju v četrtfinale. Rusi, evropski prvaki iz leta 2013 in olimpijski prvaki leta 2012 so na stavnicah favoriti. "Tekma bo zagotovo težka. Naš servis bo imel zagotovo velik vpliv na našo igro oziroma na rezultat. Vemo, da imajo Rusi odlična srednja blokerja in odličnega korektorja. Napadalci se zelo dobro ujamejo s podajalcem. To, da jih oddaljimo od mreže, je v bistvu tisto orožje, ki bi nam lahko dalo nek plus, tako se bomo morali pri servisu zares potruditi," pravi slovenski korektor Mitja Gasparini, ki je na prvi tekmi zaradi lažje poškodbe počival, drevi pa naj bi ga selektor Slobodan Kovač vendarle poslal v ogenj.

Pasica Telekom nagradna igra
Pasica Telekom nagradna igra FOTO:
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
STATIC_BANNER_EUROVOLLEY
STATIC_BANNER_EUROVOLLEY FOTO:
EP v odbojki 2017: Rusija - Slovenija
EP v odbojki 2017: Rusija - Slovenija FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.