Drugi športi

37-letni Karlović premagal peklensko vročino in Johnsona, za drugo zaporedno lovoriko proti Monfilsu

Washington, 24. 07. 2016 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francoz Gaël Monfils, drugi nosilec teniškega turnirja v Washingtonu, je v polfinalu s 6:4 in 6:0 v veliki vročini premagal Alexandra Zvereva, sedmega nosilca iz Nemčije, ter bo v finalu igral proti Hrvatu Ivu Karloviću, ki je s 6:4 in 6:4 izločil šestega nosilca, Američana Stevea Johnsona.

Karlović je med dvobojem razmišljal, da bi kar legel na igrišče in predčasno zaključil obračun.
Karlović je med dvobojem razmišljal, da bi kar legel na igrišče in predčasno zaključil obračun. FOTO: AP

Gaël Monfils bo skušal osvojiti svojo prvo turnirsko zmago izven Evrope. Devetindvajsetletni Francoz je svojo zadnjo zmago v finalu zabeležil leta 2014 v domačem Montpellierju. Ivo Karlović se bo pri sedemintridesetih letih potegoval za drugo zaporedno slavje na turnirjih ATP v dveh tednih. Svojo sedmo turnirsko zmago je dosegel prejšnji konec tedna v Newportu, ko je postal najstarejši zmagovalec posamičnih final ATP po letu 1979.

"Bilo je tako vroče, da sem nekajkrat pomislil, da bi kar legel na igrišče in končal dvoboj. Pa sem vseeno nadaljeval," je dejal Karlović po polfinalni zmagi, pri kateri so v "kotlu" igrišča namerili tudi prek 40 stopinj Celzija.

V ženski konkurenci se bosta v finalu pomerili Lauren Davis in Belgijka Yanina Wickmayer. Sedma nosilka iz Belgije je v polfinalu ugnala šesto igralko turnirja Julijo Putincevo iz Kazahstana s 6:4 in 6:2, v dvoboju nepostavljenih Američank pa je Davisova odpravila Jessico Pegulo s 6:2 in 6:3.

ATP Washington, polfinale:
Ivo Karlović (Hrv/13) - Steve Johnson (ZDA/5) 6:4, 6:4;
Gaël Monfils (Fra/2) - Alexander Zverev (Nem/7) 6:4, 6:0.

WTA Washington, polfinale:
Lauren Davis (ZDA)
- Jessica Pegula (ZDA) 6:2, 6:3;
Yanina Wickmayer (Bel/7) - Julija Putinceva (Kaz/6) 6:4, 6:2.

V Umagu za naslov Fognini in Martin
Slovak Andrej Martin in Italijan Fabio Fognini sta finalista peščenega teniškega turnirja v Umagu z nagradnim skladom 463.520 evrov. Za Martina bo to prvi finale na turnirjih serije ATP, Fognini pa se bo v Umagu drugič potegoval za naslov najboljšega, v karieri pa je osvojil tri naslove.

Italijan je v polfinalu upravičil vlogo favorita in premagal Portugalca Gastaa Eliasa s 6:3, 6:3, Martin pa nadaljuje s presenečenji. Pred tem je izločil rojaka Martina Kližana, v polfinalu pa Argentinca Carlosa Berlocqa s 7:6, 6:4.

ATP Umag, polfinale:
Fabio Fognini (Ita/4) - Gastao Elias (Por) 6:3, 6:3;
Andrej Martin (Svk) - Carlos Berlocq (Arg) 7:6 (4), 6:4.

V Gstaadu zmaga Lopeza
Španec Feliciano Lopez je na teniškem turnirju v švicarskem Gstaadu v finalu premagal nepostavljenega Robina Haaseja iz Nizozemske s 6:4 in 7:5 ter upravičil vlogo prvega nosilca. Pri štiriintridesetih letih je osvojil peto turnirsko zmago.

ATP Gstaad, finale:
Feliciano Lopez (Špa/1) - Robin Haase (Niz) 6:4, 7:5.

Lopez je upravičil vlogo favorita v mondenem švicarskem mestecu Gstaadu.
Lopez je upravičil vlogo favorita v mondenem švicarskem mestecu Gstaadu. FOTO: AP

Lorenziju turnir v Kitzbühlu
Italijanski teniški igralec Paolo Lorenzi je zmagovalec turnirja v Kitzbühlu. Štiriintridesetletni Lorenzi je v finalu po uri in 23 minutah s 6:3 in 6:4 premagal Gruzijca Nikolosa Bazilašvilija. Lorenzi je tako prišel do svojega prvega turnirskega naslova, za zmago pa je prejel 82.450 evrov.

ATP Kitzbühel, finale:
Paolo Lorenzi (Ita/4) - Nikolos Bazilašvili (Gru) 6:3, 6:4.

Venus Williams v Stanfordu na pragu petdesete turnirske zmage
Američanka Venus Williams je v polfinalu teniškega turnirja v domačem Standfordu premagala rojakinjo Alison Riske s 6:1 in 7:6 (2) in se bo v finalu potegovala za petdeseto posamično turnirsko zmago; prav v Stanfordu je pred 22 leti začela svojo poklicno teniško pot.

Venus lovi jubilejno 50. lovoriko v karieri.
Venus lovi jubilejno 50. lovoriko v karieri. FOTO: AP

Prva nosilka bo v finalu igrala s tretjo postavljeno Britanko Johanno Konto, ki je v drugem polfinalu s 6:4 in 6:2 ugnala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, drugo nosilko. Konta, 18. na svetovni lestvici, bo prvič v karieri igrala v finalu turnirjev WTA, januarja pa je zaigrala v polfinalu odprtega prvenstva Avstralije in nato še junija v Eastbornu.

Šestintridesetletna Williamsova, ki je v Stanfordu že zmagala leta 2000 in 2002, je devetinštirideseto turnirsko zmago zabeležila februarja letos na Tajvanu, do tega ima v svojih vitrinah priznanja za sedem osvojenih turnirjev za veliki slam

WTA Stanford, polfinale:
Venus Williams (ZDA/1) - Alison Riske (ZDA) 6:1, 7:6 (2);
Johanna Konta (VBr/3) - Dominika Cibulkova (Slk/2) 6:4, 6:2.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

giovanni2
24. 07. 2016 12.17
+1