Drugi športi

92-letna mehiška prababica s pomočjo Twitterja dobila odgovor Rafaela Nadala

Palma de Mallorca, 12. 02. 2018 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rafael Nadal je eni izmed gorečih privrženk (ne, ne gre za najstnico) polepšal dan. 92-letni prababici iz Mehike se je zahvalil kar prek družbenih omrežij, za vse skupaj pa je 'kriva' pravnukinja, ki je sprožila akcijo na Twitterju.

Nadal je polepšal dan 92-letni navijačici.
Nadal je polepšal dan 92-letni navijačici. FOTO: AP

"Dragi Rafa, decembra sem ti napisala pismo in ga poslala na tvojo akademijo na Balearske otoke v Španijo," je uvodoma zapisala v pismu, ki ga je njena pravnukinja objavila na Twitterju. "Vem, da si zaposlen s tekanjem po svetu gor in dol in mogoče pisma nisi prejel. Sem 92-letna ženska, teniška igralka in goreča navijačica. Gledam vse tvoje tekme, če so ob zori, si nastavim budilko, da jih ne zamudim," je prababica nadaljevala v pismu. "Žal mi je za to, kar se je zgodilo v Avstraliji in upam, da boš popolnoma okreval. Vem, da boš konec meseca v Acapulcu in res bi si želela priti, toda potovanje so zame težka v teh letih. Bi pa mi pomenilo ogromno, če bi mi kdaj odgovoril na moje pismo,’’ je zaključila prebivalka Duranga. 

Uspešna akcija pravnukinje
Njena pravnukinja je pismo objavila na Twitterju (z uporabniškim imenom Debora Mansur) in pripisala, da je njena babica navijačica številka 1 Rafaela Nadala in da mu vedno piše pisma, ki jih pošilja v Španijo. "Ker še nikoli ni dobila odgovora, sem jo prosila naj napiše eno pismo za Twitter in dala mi je to … polepšali ji boste dan, če mi pomagate, da Nadal to prebere," je še zapisala domiselna pravnukinja. Uporabniki družbenih omrežij so ji hitro stopili na pomoč, njena objava je zbrala kar 13.000 všečkov in 16.000 delitev. Dva dni kasneje ji je odgovoril sam Rafael Nadal. "Draga Debora, prosim, zahvali se tvoji prababici v mojem imenu za sporočilo, ki prihaja iz srca. Vsa pisma in izkazovanja podpore, ki jih prejemam, zame pomenijo veliko. Najlepša hvala," je zapisal Španec, trenutno prvi igralec na računalniški lestvici ATP.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bolek1996
17. 02. 2018 14.12
+3
še par let nazaj mi Rafael z njegovo značilno obrambno igro, priznam ni bil ravno pri srcu. A seveda, tako kot vse drugo so prišle poškodbe, ki so Rafaela pripeljale do treninga in njegovega izboljšanja servisa kot tudi ne več tako obrambne igre, ki jo je gojil leta nazaj. Seveda, roland garros je turnir zase, saj je to turnir, ki je namenjen predvsem njemu zato mu vsako leto "oprostim" za te obrambne tekme. A nič ne de, z leti mi je Rafa prilezel k srcu. S svojimi sporočili, reklamami predvsem pa njegovo sproščenostjo, je človek, ki bi ga želel imeti vsak ob sebi. Tudi denar ne pokvari dobrih ljudi, če imajo dobro srce. Rafa, srečno!
Iniesta
12. 02. 2018 22.18
+10
Bravo Rafa! Velik sportnik in se vecji clovek!