Drugi športi

VIDEO: Šmuc: Dokazali smo, da lahko igramo tudi proti boljšim moštvom

Ljubljana, 17. 12. 2014 22.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi četrtega kroga lige prvakov v Tivoliju s 3:1 (-18, 18, 17, 23) premagali Budvansko Rivijero in se ji oddolžili za poraz v Budvi.

Slovenski prvaki so v četrtem krogu lige prvakov vendarle zabeležili prvo zmago. Tudi tokrat v igri niso posebej blesteli, a so naredili manj napak od tekmecev, kar je bilo ob izenačenih statističnih podatkih na koncu dovolj za prve tri točke, ki jim omogočajo upanje, da bodo sezono nadaljevali v enih od dveh evropskih tekmovanj.

Prvi niz ni dajal posebnega upanja, da bi se tekma lahko razpletla drugače kot v Budvi, kjer so Črnogorci zmagali s 3:1. Gosti so bili veliko bolj prepričljivi tako pri servisih, v katerih se je izkazal predvsem Kubanec Yoslander Cala, kot pri sprejemu, po izenačenem začetku so gosti pred drugim tehničnim odmorom napravili serijo točk, ki jim je zadostovala za vodstvo z 1:0.

Odbojkarji ACH Volleyja so se veselili zmage proti Budvanski Rivijeri.
Odbojkarji ACH Volleyja so se veselili zmage proti Budvanski Rivijeri. FOTO: Damjan Žibert

V drugem nizu slovenski prvaki niso posebej izboljšali igre, toda na srečo tudi tekmeci niso bili razpoloženi. Ljubljančani so bili ves čas v prednosti, izid 16:11 je že dal slutiti, da bo prišlo do izenačenja, do njega so nato domači prišli brez kakršnih koli težav.

Ob Kameruncu Samu Delegombaiju je tokrat na blokerskem mestu dobil Mario Koncilja, Dolenjec pa je priložnost več kot izkoristil. V tretjem nizu je bil najzaslužnejši, da so ga Ljubljančani gladko dobili, potem ko so že na začetku prišli v zanesljivo vodstvo, ki so ga do konca le še povečali.

Gledalci posebej atraktivne igre niso videli niti v četrtem nizu, a obramba slovenskih prvakov je delovala dovolj trdno, da je na koncu prišla do zmage. Na začetku je sicer zaostala z 0:3, a hitro prevzela pobudo, ob drugem tehničnem odmoru je že vodila s 16:12. Toda poškodba Jana Klobučarja je domačim nekoliko pokvarila ritem, Budva je izenačila na 19:19, toda v končnici so gostitelji vendarle zaigrali dovolj zbrano, da so izkoristili drugo zaključno točko in se veselili prve letošnje zmage v najmočnejšem klubskem tekmovanju.

Izid:

ACH Volley - Budvanska Rivijera 3:1 (-18, 18, 17, 23)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alonsodeportes
18. 12. 2014 18.52
Končno sem letos v eni njihovi tekmi resnično užival.
pureredneck
18. 12. 2014 10.38
+2
A niso še leto dve nazaj to Budvansko z lahkoto tepl ? drgač pa bravo !