Drugi športi

ACH Volley proti Calcitu ni dovolil presenečenja

Ljubljana, 27. 11. 2014 20.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 14. kroga 1. DOL za moške doma premagali Calcit Volleyball s 3:1 (23, 17, -18, 16).

Eric Mochalski je bil nerešljiva uganka za odbojkarje Calcita.
Eric Mochalski je bil nerešljiva uganka za odbojkarje Calcita. FOTO: Damjan Žibert

Prvo in drugouvrščena ekipa državnega prvenstva sta v torek v Kamniku odigrala prvo četrtfinalno tekmo slovenskega pokala, po hudem boju so jo s 3:2 dobili prvaki. Ti so zmagali tudi dva dneva pozneje, rezultatsko bolj prepričljivo, kar pa še zdaleč ne pomeni, da so imeli lahko delo, pa čeprav je trener Tomi Šmuc že od samega začetka na igrišče poslal domnevno najboljšo postavo z vsemi tujci (tokrat je manjkal le poškodovani Mario Koncilja). Kamničani, pri katerih tekme niso začeli vsi najboljši, so še enkrat pokazali dobro predstavo, ki pa je bila zadostna le za časten niz.

Ko so domači po odličnih servisih Erica Mochalskega v prvem nizu povedli z 10:5, je bilo videti, da tokrat ne bodo imeli težkega dela, a gosti so vendarle pokazali zobe. Ob boljšem sprejemu in servisu jim je stekla tudi igra v napadu, zelo dobro je deloval prvi tempo, na štirinajsti točki so po napaki domačih izid izenačili, z dvema zaporednima točkama Primoža Vidmarja pa so na drugi tehnični odmor odšli z dvema točkama prednosti. Pri izidu 18:16 za Calcit se je za polminutni odmor odločil še Šmuc. Na 19. točki je bil izid izenačen, z blokom Jana Kozamernika pa so Ljubljančani spet prišli v vodstvo (22:21). Tokrat po polminutnem odmoru Marka Brumna ni več prišlo do preobrata, kajti izkušeni Andrej Flajs je domači ekipi priboril prvo zaključno žogo, izkoristila pa je drugo, saj je žoga po servisu kapetana gostov Andreja Štembergarja Zupana končal v mreži.

Drugi niz so Ljubljančani, pri katerih je Nathana Robertsa zamenjal Matija Pleško, gladko dobili, vodili so od začetka do konca, tekmeci so se nekajkrat približali na dve točki zaostanka, več pa jim ni uspelo. V ljubljanski ekipi je v tretjem nizu priložnost dobil še Diko Purič (vstopil je že ob koncu drugega), več menjav pa je bilo pri gostih, kjer sta Jan Brulec in Tonček Štern, ki sta v prvih dveh nizih vstopala na igrišče, tokrat igrala od začetka. Blok gostov je bil zaslužen, da so povedli s 13:10, Šmuc je poskusil ritem gostov zaustaviti z menjavami, vstopila sta še Jure Kasnik na mesto organizatorja igre in Danijel Pokeršnik na mesto korektorja, a vse to ni pomagalo. Kamničani so brez večjih težav niz dobili in si podaljšali upanje.

Kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs
Kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs FOTO: Damjan Žibert

Toda Matija Jereb je že na začetku četrtega niza z odličnimi servisi pokazal, da Ljubljančani presenečenja ne bodo dovolili. Poskrbel je za vodstvo s 4:0, prednost pa so gostitelji ob dobri igri v napadu Flajsa in dobrem serviranju do konca le še povečali.

"Nisem zadovoljen z našo igro. Ne s tisto, ki smo jo prikazali v pokalu, ne z današnjo, zadovoljen sem le z rezultatom. S takšno igro, kot smo jo prikazali na teh dveh tekmah, bomo v ligi prvakov težko prišli do petnajstih točk v nizu, kaj šele do zmage. Res je, da imamo v zadnjem času naporen ritem tekmovanja, vendar imamo dovolj dolgo klop, da bi ga morali zdržati," po tekmi ni bil najboljše volje domači trener Šmuc.

Izid:

ACH Volley - Calcit Volleyball 3:1 (23, 17, -18, 16)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.