Drugi športi

ACH Volley v Tivoliju cilja na presenečenje

Ljubljana, 18. 11. 2014 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarje ACH Volleyja čaka druga tekma lige prvakov. V ljubljanski hali Tivoli bodo pričakali šestkratnega poljskega prvaka, lani pa podprvaka, ekipo Asseco Resovia Rzsezow, ki je sicer prvi favorit skupine C.

ACH Volley - Piacenza - 5
ACH Volley - Piacenza - 5 FOTO: Damjan Žibert

Slovenski prvaki so ligo začeli s porazom v Berlinu, a so proti zvezdniški ekipi prikazali zelo spodbudno igro, da bi iztržili ugodnejši izid, jim je manjkalo le malo izkušenj. Tudi v prvenstvu kažejo zelo dobre predstave, njihove zmage so zanesljive, pri uspehih pa tudi varčujejo z močmi, saj je njihova klop zelo dolga.

"Zmagujemo lažje, kot smo pričakovali pred prvenstvom, toda liga prvakov je vendarle nekaj drugega. V Berlinu sem bil lahko zadovoljen s pristopom, željo in konec koncev tudi igro, manj pa z rezultatom. A do konca prvega dela je še veliko tekem, tako da imamo še čas za zmage. Na vsaki tekmi bomo poskušali zmagati, ne glede na ime našega tekmeca," je že po gostovanju v Nemčiji dejal trener ljubljanskega moštva Tomi Šmuc, ki računa, da bodo v Tivoliju lažje prišli do presenečenj.

"Tivoli je naša dvorana, kjer treniramo in igramo tekme v državnem prvenstvu in pokalu. Zagotovo bo to naša prednost, še posebno, če bo dvorana polna. Navijači so lahko naš dodatni igralec, ni potrebno poudarjati, da jih želimo čim več. Odziv je dober, sodeč po njem bo nekaj gledalcev, koliko, pa zaenkrat ne vem," kliče Šmuc navijače v dvorano, kjer je klub dosegal največje uspehe v zgodovini in to še, ko je imel svoj uraden dom na Bledu oziroma v Radovljici.

Asseco Resovio so pod Rožnikom že gostili. Z njo so bili v skupini že v sezoni 2009/10, v kateri so se na koncu uvrstili na zaključni turnir v Lodž, čeprav so s Poljaki obe tekmi izgubili. Doma z 1:3, uspešnejši pa so bili v gosteh, ko so osvojili točko. S šestkratnimi poljskimi prvaki, nazadnje so bili najboljši predlani, so se merili tudi leta 2012, in sicer v pokalu Cev, kamor so se uvrstili po predtekmovanju lige prvakov. Tudi takrat je bila Asseco Resovia dvakrat boljša, obakrat je zmagala zanesljivo. A od takrat sta ekipi zelo spremenjeni, Poljaki imajo od takrat le še tri igralce, ki niso odigrali vidne vloge, Ljubljančani pa dva, in sicer kapetana Andreja Flajsa in zdaj poškodovanega Jana Klobučarja.

ACH Volley - Piacenza - 1
ACH Volley - Piacenza - 1 FOTO: Damjan Žibert

Pri Poljakih pa je eden od dveh igralcev, ki se je s slovenskimi prvaki že meril, ameriški reprezentančni sprejemalec Paul Lotman, ob njem pa je zdaj še njegov reprezentančni kolega na mestu blokerja Russell Holmes. Od tujcev imajo Poljaki še odličnega nemškega korektorja Jochens Schöpsa (v klubu je zamenjal reprezentančnega kolega Georga Grozerja), bolgarskega reprezentanta Nikolaja Penčeva, češkega reprezentanta Lukaša Tichačeka, občasnega srbskega reprezentanta Marka Ivovića, trener Andrzej Kowal pa lahko računa še na zdajšnje, občasne in nekdanje reprezentante svetovnih prvakov Rafala Buszeka, Dawida Konarskega, Fabiana Drzyzgo, Krzysztofa Ignaczaka in Piotra Nowakowskega, slednja sta tudi že igrala v Tivoliju.

V prvi tekmi je ekipa iz Rzeszowa doma gladko "odpihnila" okrepljeno Budvansko Rivijero. "Kaj reči. Strašna zasedba, izredno kakovostni tujci in domači reprezentanti. Vemo, kaj na poljskem pomeni odbojka, tam so doma svetovni prvaki, tam imajo tudi eno najmočnejših lig v Evropi. Zagotovo nas čaka spektakel. Zmaga proti njim bi bila presenečenje, toda mi se zagotovo ne bomo predali pred tekmo. Vzdušje je dobro, v zdravstvenem stanju ni nič novega, Klobučar je začel trenirati po svojem programu, čeprav ga že nestrpno pričakujem, z njim ne bomo tvegali. S tujci sem zaenkrat zadovoljen, bodo pa morali na takih tekmah vendarle pokazati, da sem se pred začetkom lige zmotil, ko sem dejal, da ne bodo odločilni dejavnik," meni nekdanji slovenski reprezentančni podajalec.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.