Drugi športi

Agassi oznanil, da zaradi številnih nesoglasij zapušča Novaka Đokovića

Miami, 31. 03. 2018 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdaj prvi lopar moškega tenisa, Srb Novak Đoković, končuje sodelovanje z Američanom Andrejem Agassijem. Agassi je novico potrdil v Miamiju, kjer je njegov varovanec vnovič hitro končal nastope.

Čeprav je še pred slabim letom govoril o novem "navdihu", ki ga je v njegov tabor prinesel trener Andre Agassi, je Novak Đoković po manj kot 12 mesecih končal sodelovanje z enim najboljših teniških igralcev tega tisočletja. Agassi, ki ga je Đoković za polovični delovni čas najel kot trenerja oziroma mentorja, se je Srbovi ekipi priključil ob lanskem OP Francije, Agassi pa je novico o njunem razhodu potrdil za ESPN.

Novak Đoković.
Novak Đoković. FOTO: AP

"Le z najboljšimi nameni sem poskušal pomagati Novaku. A veliko prevečkrat sva se znašla v situaciji, ko sva se morala strinjati, čeprav se nisva. Želim mu le najboljše v prihodnosti," je v izjavi dejal Agassi, ki je v Wimbledonu sestavljal Đokovićev štab skupaj s Hrvatom Mariem Ančićem, toda veliki slam v Angliji je bil tudi zadnji za nekoč prvega igralca sveta v minulem letu. 

Štepanek ostal sam
Izjave obeh so bile v javnosti v zadnjih mesecih vedno polne medsebojnega spoštovanja, toda Đoković, ki ga je pestila tudi nadležna poškodba komolca, se je v novem letu znašel v hudih rezultatskih škripcih ter se nazadnje ekspresno poslovil tako od turnirja v Indian Wellsu kot tudi v Miamiju. Ime morebitnega Agassijevega naslednika še ni znano, je pa Američan po nemški legendi Borisu Beckerju nova "žrtev" 30-letnega Beograjčana, ki po koncu uspešnega sodelovanja s Slovakom Marianom Vajdo nikakor ne najde sodelavca, s katerim bi se dolgoročno ujel.

Agassi je sicer Đokovića spremljal le na večjih turnirjih, Srb pa se bo po razhodu zdaj še bolj naslonil na znanje in izkušnje Čeha Radeka Štepaneka, ki ga je v svoj trenerski štab privabil ob koncu lanskega leta. Đoković, zmagovalec 12 turnirjev za veliki slam, je v zadnjem letu zaradi težav s poškodbami izgubil stik s samim vrhom lestvice ATP.

Zaradi poškodbe komolca je izpustil večji del druge polovice lanskega leta, ob povratku letos pa mu ne gre vse po načrtih. Če se je na odprtem prvenstvu Avstralije še uspel prebiti v četrti krog, je na marčevskih turnirjih serije masters v Indian Wellsu in Miamiju izpadel že v prvem krogu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
31. 03. 2018 15.50
+0
Daj začni že nekoga pametnega poslušat pa začni jesti trenirati kot se spodobi pa bo drugače pa nehaj tvoji navijači čakamo že 2 leti na pametne dvoboje to kaj se vzdrži vse dogaja pa ni ničemer podobno pa vzami nekega pametnega trenerja agasi se za Štefko nima časa stepanek pa naj otroka pazi za druga ni ajde noleeeeeeeeeeeeeeeeeee srečno
jebalvisvoju
31. 03. 2018 15.01
+2
clovek se gasi kot zivljenje slovencev v sloveniji
Kollerik
31. 03. 2018 19.04
-1
tudi vas so ši*pci zasuli, pa kitajci....
jebalvisvoju
31. 03. 2018 22.59
+2
pa ja kaj bos reku da ni res.. kamorkoli se obrnem sami tujci.. slovencev v sloveniji najmanj
penintheass
31. 03. 2018 11.06
+10
Srbski Peter Prevc.