Drugi športi

Agut v Aucklandu ukanil Del Potra, Kerberjeva zmagovalka Sydneyja, Zidanškova brez OP Avstralije

Sydney, Auckland, Melbourne, 13. 01. 2018 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski teniški igralec Roberto Bautista Agut je zmagovalec turnirja ATP v Aucklandu. Španec je v finalu premagal Argentinca Juana Martina del Potra s 6:1, 4:6 in 7:5. Nemška teniška igralka Angelique Kerber pa je zmagovalka turnirja WTA v Sydneyju. Slovenka Tamara Zidanšek je ostala brez nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Juan Martin del Potro, zmagovalec odprtega prvenstva ZDA leta 2009, bo kljub porazu na novi jakostni lestvici ATP v ponedeljek napredoval med najboljših deset, prvič po avgustu 2014. V ponedeljek se v Melbournu začenja tudi prvi letošnji turnir za grand slam, zmagovalec Aucklanda Bautista Agut se bo v prvem krogu pomeril z rojakom Fernandom Verdascom. Del Potra na drugi strani v uvodnem krogu OP Avstralije čaka ameriški predstavnik Frances Tiafoe

Kerberjeva zmagovalka Sydneyja
Nemška teniška igralka Angelique Kerber je zmagovalka turnirja WTA v Sydneyju. Kerberjeva je za prvi posamični naslov po predlanskem odprtem prvenstvu ZDA v finalu premagala Avstralko Ashleigh Barty s 6:4 in 6:4. Nekdanja številka ena ženskega tenisa, 29-letna Kerberjeva, je zmagala po 71 minutah igre, ko je v zmago spremenila prvo zaključno žogo. Na jakostni lestvici se bo Kerberjeva po 11. osvojenem posamičnem turnirju povzpela na 16. mesto.

Kerberjeva se veseli prve turnirske zmage po osvojitvi US Opena 2016.
Kerberjeva se veseli prve turnirske zmage po osvojitvi US Opena 2016. FOTO: AP

Na odprtem prvenstvu Avstralije, ki se v Melbournu začenja v ponedeljek, se bo Kerberjeva v prvem krogu pomerila z rojakinjo Anno-Leno Friedsam.

Tudi Zidanškova brez OP Avstralije
Na OP Avstralije pa ne bo slovenske predstavnice Tamare Zidanšek. Ta je ostala brez nastopa v Melbournu, potem ko je v drugem krogu kvalifikacij za prvi grand slam sezone izgubila z Nizozemko Lesley Kerkhove z 4:6 in 2:6.

Že pred Zidanškovo je kvalifikacije končala tudi Dalila Jakupovič. V drugem krogu je bila od Jakupovičeve boljša Tajka Luksiho Kumkhum s 6:3 in 6:4.

ATP Auckland, finale:
Roberto Bautista Agut (Špa/5)
- Juan Martin del Potro (Arg/2) 6:1, 4:6, 7:5

WTA Sydney, finale:
Angelique Kerber
(Nem) - Ashleigh Barty (Avs) 6:4, 6:4

Kvalifikacije za OP Avstralije, 2. krog:
Lesley Kerkhove (Niz) - Tamara Zidanšek (Slo) 6:4, 6:2

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.