Drugi športi

Andrej Jelenc po SP: Vesel sem za vse tri kolajne

Ljubljana, 23. 09. 2014 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska reprezentanca v slalomu na divjih vodah je v ameriškem Deep Creeku presegla pričakovanja in osvojila kar tri kolajne. Z doseženim na svetovnem prvenstvu je bil več kot zadovoljen tudi direktor reprezentanc Andrej Jelenc.

Kljub zaradi poškodbe odsotnega dosedanjega prvega favorita ekipe Petra Kauzerja, so mladi tekmovalci suvereno prevzeli breme nastopa na svetovnem prvenstvu in osvojili komplet kolajn - zlato, srebro in bron. Z zlatom sta se na prizorišču letošnjega SP v Deep Creeku ovenčala kanuista v dvojcu Luka Božič in Sašo Taljat, Benjamin Savšek je bil srebrn med kanuisti C-1, ekipno pa so Savšek, Božič in Anže Berčič osvojili še bron. Ekipa že od leta 2009 domov prihaja s kolajnami svetovnih prvenstev. Direktor slovenskih kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc je bil zato z doseženim v ZDA upravičeno vesel in zadovoljen.

"Kot sem dejal pred odhodom, da imamo možnosti za vrhunski rezultat v vseh štirih kategorijah, v katerih bomo nastopili, so naši tekmovalci dokazali, da se znajo kosati s pritiskom. Dobro so se pripravili na tekmovanje in se prilagodili, zato me zelo veseli, da so izkoristili svoj potencial in osvojili kar tri kolajne," je nastope slovenske ekipe ocenil prvi mož kajakašev in kanuistov Jelenc. Kljub temu, da se je sredi sezone poškodoval Peter Kauzer, ki si je na tekmi svetovnega pokala v Londonu izpahnil ramo, so ostali člani ekipe zadržali visoko raven dosežkov, ki jih je pred leti začel prav Kauzer. "Imamo še vedno precej mlado ekipo, ki vsako sezono zori. Vsi so vse bolj stabilni v vožnjah, ekipa diha skupaj, odnosi med tekmovalci so izredno dobri, tudi vzdušje v ekipi. Mislim, da je prav to eden od vzrokov za uspešno prvenstvo. Sploh pa gre zahvala - poleg tekmovalcem - še celotnemu strokovnemu kadru. Z delom trenerjev in ob takem vzdušju je potem tudi samim tekmovalcem lažje doseči optimalne pogoje na tekmovanju," je dejal Jelenc.

Andrej Jelenc
Andrej Jelenc FOTO: Damjan Žibert

"Pred časom je bilo breme rezultata predvsem na Petru, a v zadnjih sezonah so tako Beni, pa Luka in Sašo, na koncu tudi dekleta, naredili ogromno, ga razbremenili. Vsi so sposobni doseči rezultat in so tudi ga. Vedelo se je, da imamo veliko tekmovalcev, ki lahko posežejo po vrhunskih uvrstitvah, in zelo me veseli, da smo cilje tudi realizirali," je povedal Jelenc. Celotno sezono lahko oceni kot velik uspeh, zdaj bo lažje tudi v prihodnje. "Prav gotovo lažje gledaš naprej, če si uspešen. Sezono smo dobro začeli s kolajnami na evropskem prvenstvu, ko sta medalje osvojila kanuistična ekipa in dvosed. Tisti, ki so tukaj posegli po kolajnah, so dobro pripravljenost kazali čez vso sezono in to tukaj le še nadgradili. Zato jim lahko le čestitam za opravljeno delo," je zaključil Jelenc.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.