Drugi športi

Anja Čarman se bo poslovila v Kranju

Ljubljana, 10. 05. 2016 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska plavalka Anja Čarman, udeleženka treh olimpijskih iger, se bo od tekmovalne kariere uradno poslovila na mitingu v Kranju (od 26. do 29. maja). Svoj zadnji skok v vodo bo imela pred začetkom sobotnih finalnih nastopov kranjskega mitinga.

Ena najboljših slovenskih plavalk v tretjem tisočletju, ki je nastopila na olimpijskih igrah v Atenah, Peking in Londonu, je svoj zadnji nastop imela na svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih decembra 2012 v Istanbulu, potem pa se je posvetila materinstvu in dvakrat rodila. "Anja bo še zadnjič skočila v vodo pred sobotnimi finalnimi nastopi. Odplavala bo 50 m, kar bo pomenilo tudi njeno uradno slovo. Bojimo se, da bo skupaj z njo poslovil tudi naš klub, saj so nam z mestne občine Kranj za letošnjo sezono namenili 50-odstotkov manj sredstev. Za obrazložitev smo prosili kranjskega župana Boštjana Trilarja in podžupana Borisa Vehovca, vendar nam niti po mesecu dni nista nič odgovorila," je o nič kaj svetli prihodnosti enega najbolj uspešnih slovenskih plavalnih klubov Triglava iz Kranja dejal trener Roni Pikec.

Anja Čarman
Anja Čarman FOTO: AP

Čarmanova je na mednarodni sceni prvič zablestela leta 2001, ko je v Antwerpnu na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih osvojila zlato medaljo na 400 m prosto, za evropskim rekordom zaostala le nekaj desetink sekunde, premagala pa takrat eno najboljših plavalk na svetu Ukrajinko Jano Kločkovo. Zlato medaljo v kratkih bazenih je osvojila še šest let pozneje v Debrecenu, do srebra pa je na 800 m prosto priplavala v Antwerpnu, leto dni prej v Valencii pa je bila na 200 m hrbtno tretja. V 50 m bazenu je svoj vrhunec imela na evropskem prvenstvu v Madridu, kjer je bila leta 2004 druga na 200 m hrbtno in na 800 m prosto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.