Drugi športi

Bahrain-Merida še bolj slovenska, po Mohoriču prihaja še Koren

Ljubljana, 09. 08. 2017 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kolesar Kristijan Koren bo v sezoni 2018 član Bahrain-Meride, ki je po zaslugi športnega direktorja Gorazda Štanglja iz dneva v dan bolj slovenska. Plejadi rojakov se bo po Mateju Mohoriču v kratkem pridružil še Kristijan Koren.

Koren je bil v kolesarski karavani v zadnjih sezonah zelo cenjen v vlogi pomočnika.
Koren je bil v kolesarski karavani v zadnjih sezonah zelo cenjen v vlogi pomočnika. FOTO: Damjan Žibert

Po Mateju Mohoriču se v kolesarsko ekipo Bahrain-Merida seli še en Slovenec, pogodbo za sezono 2018 je namreč podpisal Kristijan Koren, nazadnje član Cannondale-Drapaca. Primorec je s tem le še povečal slovensko kolonijo v Bahrain-Meridi, ki v tej sezoni šteje šest slovenskih kolesarjev. V letošnji sezoni pedala v dresu bahrajnske ekipe vrti šest Slovencev, in sicer Grega Bole, Borut Božič, Luka Pibernik, Janez Brajkovič, David Per in Domen Novak, vlogo glavnega športnega direktorja opravlja nekdanji slovenski reprezentant in selektor Gorazd Štangelj. Veljavne pogodbe za sezono 2018 imajo Bole, Novak, Per in Božič. Tridesetletni Koren je profesionalec postal leta 2010 v dresu Liquigas-Doima, od leta 2015 je član Cannondale-Drapaca. V tem času je nastopil na sedmih zaporednih dirkah po Franciji in vse končal, letos pa je nastopil na dirki po Italiji.

"Po osmih letih v poznanih krogih je čas za pravi izziv. Zelo sem vesel, da sem se pridružil Bahrain-Meridi. Rad bi se zahvalil vodstvu Liquigas Cannondala, ki me je vpeljal v kolesarsko elito leta 2009 in svoji zdajšnji ekipi. Z veseljem sem vozil zanjo, a se veselim novih izzivov. V Bahrain-Meridi bom lahko govoril svoj jezik, saj bo veliko moštvenih kolegov Slovencev. Zelo se veselim, da bom spet delal z Vincenzom Nibalijem. Bil sem del njegove ekipe, ko je bil tretji na Tour de France leta 2012 in z veseljem mu bom pomagal, da doseže nove zmagovalne stopničke. Tokrat v drugačnem dresu in na drugačnem kolesu," je za spletno stran bahrajnske ekipe povedal Koren, ki se je v zadnjih sezonah uveljavil kot zelo cenjen pomočnik.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.