FOTO: Bartolijeva zmlela Lisickijevo in postala kraljica Wimbledona

Francoska teniška igralka Marion Bartoli je v velikem finalu turnirja za grand slam v Wimbledonu brez večjih težav s 6:1 in 6:4 odpravila Nemko Sabine Lisicki in prvič v svoji karieri osvojila enega izmed štirih največjih turnirjev.

Fotogalerija (12)

 • Marion Bartoli
 • Sabine Lisicki
 • Marion Bartoli
 • Marion Bartoli
 • Sabine Lisicki
 • Sabine Lisicki
 • Marion Bartoli
 • Marion Bartoli, Sabine Lisicki
 • Marion Bartoli
 • Marion Bartoli
 • Marion Bartoli
 • Marion Bartoli, Sabine Lisick

V prvem nizu je Sabine Lisicki takoj odvzela servis tekmici, a zatem igrala slabo, kar je Marion Bartoli hitro unovčila in povedla s 3:1. Do konca niza je dobila vse igre in osvojila uvodni niz. Uvod drugega niza je bil bolj izenačen, Nemka je imela celo štiri priložnosti za odvzem servisa, a že v tretji igri je dobro razpoložena Francozinja prišla do treh žogic za nov "break", drugo pa je tudi izkoristila in povedla z 2:1 ter nato na svoj servis s 3:1. Prednost je tudi v tem nizu znala obdržati do konca in se veselila velike zmage na sveti travi.

 

"Ne morem verjeti, kot deklica sem sanjala o tem trenutku. Če mi bi nekdo rekel, da se bo to uresničilo, mu ne bi verjela. Neverjeten občutek je držati to trofejo v rokah. Upam, da bom tudi prihodnje leto tukaj," je po svoji prvi zmagi na turnirjih za grand slam povedala Bartolijeva, ki je nastopila v svojem drugem wimbledonskem finalu, leta 2007 je izgubila proti Američanki Venus Williams.

"Imela sem priložnost za zmago že pred šestimi leti, a mi je takrat ni uspelo doseči. Tako vem, kako se zdaj počuti Sabine, ampak lahko zatrdim, da bo tudi ona enkrat zmagovalka," je še povedala Bartolijeva, ki je z 28 leti peta najstarejša zmagovalka grand slama v odprti dobi. Hkrati je Francozinja podrla tudi rekordni dosežek Čehinje Jane Novotne s tem, ko je na svojem 47. grand slamu v karieri prišla do zmage. Novotni je to leta 1998 uspelo po 45 turnirjih velike četverice.

Marion Bartoli

Marion Bartoli letos v Wimbledonu ni izgubila niti niza. (Foto: Reuters)

Lisickijeva je po dvoboju končala v solzah, a njenih 25 neizsiljenih napak je bilo pač preveč za uspeh v finalu. "Prevzelo me je vse skupaj, toda vsa čast Marion. Ona se je znala s tem dobro spoprijeti. Dolgo je že med teniško karavano in si je zaslužila ta uspeh. Še vedno imam zelo rada ta wimbledonski turnir in upam, da bom dobila drugo priložnost," pa je povedala Lisickijeva.

Zmagovalka je za zmago prejela slabih 1,9 milijona evrov, poraženka pa dobrih 930.000 evrov. V nedeljo se bosta v moškem finalu pomerila prvi in drugi nosilec, Srb Novak Đoković in Britanec Andy Murray.

Izid:

Marion Bartoli (Fra/15) – Sabine Lisicki (Nem/23) 6:1, 6:4.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
Tamara879 06.07.2013 21:34:05
čestitke marion samo meni se je sabine tak zasmilila cheer up...next year you'll have a new chance
Več komentarjev