V polfinalu Portoroža Bedene proti Žemlji

V polfinalu teniškega turnirja challenger v Portorožu se bosta pomerila slovenska igralca Aljaž Bedene, ki je v polfinalu odpravil Italijana Flavia Cipollo, in Grega Žemlja, ki je bil boljši od Čeha Michala Konecnyja.

Aljaž Bedene

Aljaž Bedene (Foto: Reuters)

Aljaž Bedene je po dobrih dveh urah igre strl odpor žilavega Italijana Flavia Cipolle (6:3, 7:6), Grega Žemlja pa je suvereno premagal Čeha Michala Konecnyja (6:4, 6:4). V slovenskem polfinalu je statistika povsem na strani izkušenejšega Žemlje. Proti tri leta mlajšemu reprezentančnemu kolegu še ni izgubil dvoboja, premagal ga je v vseh petih poskusih.

"Še vedno čakam na prvo zmago. Prepričan sem, da če bom igral dobro, ga lahko premagam, hkrati pa upam, da bova imela spodbudo s tribun, saj bo to enkratna priložnost za slovenske ljubitelje tenisa," pravi 23-letni Ljubljančan Aljaž Bedene. Trenutno najvišjerangirani slovenski igralec na lestvici ATP Grega Žemlja (55.) je za zmago proti Čehu Michalu Konecnyju potreboval uro in dvajset minut, nato pa je dejal: "Kar se tiče današnjega dvoboja, ne bi izgubljal besed, saj sem igral zelo suvereno in se počutil odlično, veselim pa se tudi sobotnega polfinala. Z Aljažem sva igrala že veliko dvobojev, vsi so bili tesni in podobnega pričakujem tudi tu v Portorožu."

Grega Žemlja

Grega Žemlja (Foto: Damjan Žibert)

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Adrian Menendez Maceiras in Avstrijec Martin Fischer. Sobotno spored na osrednjem igrišču v Portorožu bosta končala Aljaž Bedene in Blaž Rola, ki bosta nastopila v finalu med dvojicami. Igrala bosta proti prvima nosilcema, hrvaški navezi Marin Draganja/Mate Pavić.

Izidi:
- posamezniki, četrtfinale:
Grega Žemlja (Slo/1) - Michal Konecny (Češ) 6:4, 6:4;
Aljaž Bedene (Slo/3) – Flavio Cipolla (Ita/6) 6:3, 7:6 (3);
Martin Fischer (Avt) – Jevgenij Donskoj (Rus/2) 6:3, 7:6 (6);
Adrian Menendez Maceiras (Špa) – Uladžimir Ignatik (Blr/7) 7:5, 6:4.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
Dejan sha30 07.07.2013 07:30:40
to pa bo tenis ahahahahahahha
Več komentarjev