Drugi športi

VIDEO: Bedene premagal še Delbonisa za finale Buenos Airesa, za lovoriko Rotterdama Federer in Dimitrov.

Buenos Aires, 17. 02. 2018 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na turnirju ATP v Buenos Airesu se je slovenski teniški igralec Aljaž Bedene zavihtel do finala. V polfinalu je namreč odpravil Argentinca Federica Delbonisa s 6:4, 2:6 in 6:1, v zaključni tekmi turnirja pa se bo pomeril z zmagovalcem obračuna med Dominicom Thiemom in Gaelom Monfilsom. V finalu Rotterdama bosta igrala Roger Federer in Grigor Dimitrov.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene še naprej zmaguje na turnirju ATP v Buenos Airesu z nagradnim skladom 568.190 dolarjev. Bedene se je z zmago nad domačinom Federicom Delbonisom s 6:4, 2:6 in 6:1 uvrstil v finale.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene FOTO: AP

Bedene je na turnirju v prvem krogu izločil Čeha Jirija Veselyja s 6:0 in 6:3, v drugem je premagal tretjega nosilca Španca Alberta Ramosa Vinolasa s 3:6, 7:5 in 6:1, v četrtfinalu pa še domačina Diega Schwartzmana, 24. igralca sveta, s 6:4 in 6:4.

Osemindvajsetletni Bedene, sicer 51. igralec sveta, je dvoboj s 70. igralcem z lestvice ATP odlično odprl, že v prvi igri naredil "break" in prednost obdržal do konca niza. V drugem mu je s podobno mero v šesti igri vrnil Delbonis, ki je v tem nizu Slovencu prepustil zgolj dve igri.

Bedene, ki je igral v svojem prvem polfinalu turnirjev ATP po aprilu 2017, je v tretjem nizu odločilen korak k zmagi naredil v tretji igri, ko je spet odvzel servis tekmecu in nato na svoj servis potrdil vodstvo s 3:1. V peti igri je naredil nov "break" in tako praktično odločil zmagovalca.

Pred meseci se je Bedene pridružil slovenski teniški reprezentanci.
Pred meseci se je Bedene pridružil slovenski teniški reprezentanci. FOTO: AP

Za Bedeneta, ki se bo v finalu za svoj prvi turnirski naslov meril z boljšim iz dvoboja med prvopostavljenim Avstrijcem Dominicom Thiemom in Francozom Gaelom Monfilsom, je to druga zmaga v tretjem dvoboju z Delbonisom.

Federer in Dimitrov za lovoriko v Rotterdamu
Bolgar Grigor Dimitrov in Švicar Roger Federer sta se prebila v finale teniškega turnirja ATP v Rotterdamu. Belgijec David Goffin, polfinalni tekmec Dimitrova, je dvoboj predal pri zaostanku 3:6 in 1:0, Federer pa je v današnjem drugem obračunu ukanil Italijana Andreasa Seppija s 6:3 in 7:6 (3). Federer je v nizozemskem pristaniškem mestu postavil nov mejnik in pri 36 letih in šestih mesecih postal najstarejša številka 1 na svetovni lestvici ATP. Zmagovalec dvajsetih turnirjev za grand slam se je na čelo lestvice vrnil prvič po oktobru 2012.

ATP Buenos Aires, polfinale:
Aljaž Bedene (Slo) - Federico Delbonis (Arg) 6:4, 2:6, 6:1.

ATP Rotterdam, polfinale: 
Roger Federer (Švi/1) - Andreas Seppi (Ita) 6:3, 7:6 (3)
Grigor Dimitrov (Bol/2) - David Goffin (Bel/4) 6:3, 0:1 - predaja;

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
17. 02. 2018 21.38
+2
Bravo čestitke najboljši Slovenec