Drugi športi

Bianchi ni več v umetni komi, zdravljenje odslej v Franciji

Suzuka, 19. 11. 2014 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkač formule 1 Jules Bianchi, ki se je v trčenju na dirki na Japonskem pred sedmimi tedni hudo poškodoval, ni več v komi. Njegova družina je danes sporočila, da so mladega dirkača prebudili iz umetne kome, zdravljenje hudih poškodb glave pa se bo nadaljevalo v Franciji.

Njegovo zdravstveno stanje je sicer še vedno resno in kritično. "Jules Bianchi je naredil velik korak," je sporočila njegova družina. Dirkač je sicer še vedno nezavesten, vendar zdaj diha samostojno, njegove življenjske funkcije pa so stabilne. "Njegovo zdravljenje prehaja v naslednjo fazo, v kateri si bomo prizadevali za izboljšanje možganskih funkcij," so še sporočili.

Jules Bianchi
Jules Bianchi FOTO:

Zdravstveno stanje se je toliko izboljšalo, da bodo lahko 25-letnika prepeljali na zdravljenje v domovino. Bianchija bodo iz japonskega Jokaičija, kjer je bil vse od nesreče 5. oktobra, premestili v bolnišnico v Nici. "Veseli smo, da bo Jules zdaj doma, obkrožen z domačimi in prijatelji," so v sporočilu za javnost še zapisali člani Bianchijeve družine.

Dirkač ekipe Marussia se je ponesrečil na dirki v Suzuki, ko je njegov dirkalnik zaradi slabih razmer in vode na stezi nekaj krogov pred koncem zdrsnil s ceste. Potem je z veliko hitrostjo trčil v delovni stroj, ki je na enem od zavojev odstranjeval vozilo Adriana Sutila; ta je le nekaj krogov prej na istem mestu zletel v zaščitne ograde. Trčenje Bianchija je bilo silovito, 25-letni Francoz je pri tem utrpel tudi hude poškodbe glave, tako da so ga morali v bolnišnici takoj operirati, vse odtlej pa je bil v umetni komi v resnem in kritičnem stanju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikoiništa
19. 11. 2014 21.40
+2
Drugi Schumacher. Žalostno.
KOPITES
19. 11. 2014 18.41
+7