Drugi športi

VIDEO: Bianchi še naprej v kritičnem, a stabilnem stanju

Suzuka, 07. 10. 2014 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dva dneva po hudi nesreči francoskega voznika formule 1 Julesa Bianchija na dirki za VN Japonske so v Suzuko pripotovali njegovi najbližji sorodniki. Član ekipe Marussie je v kritičnem stanju, vendar je stabilen, pa so sporočili iz Mednarodne avtomobilistične zveze.

Starša Philippe in Christine Bianchi ob prihodu v bolnišnico nista govorila z novinarji, večina pa je želela dobiti odgovor na vprašanje, zakaj je vodstvo dirke vztrajalo pri dirkanju v takšnih vremenskih razmerah. Jules Bianchi je imel na dirki, ki so jo zaznamovali dež, številne prekinitve in nekaj izletov s steze, veliko smole: pred njim je na enem od zavojev v zaščitne ograde že zdrsnil Adrian Sutil, ko pa so delavci ob progi pripeljali delovni stroj, da bi odpeljali poškodovani Sauberjev dirkalnik, je na istem mestu s proge zlezel še Francoz in trčil v dvigalo, pri čemer si je huje poškodoval glavo. Na stezo so po teh nesrečah najprej poslali varnostni avto, krog pozneje pa so dirko prekinili in nato dokončno ustavili.

Nesrečnega Julesa Bianchija so v bolnišnico odpeljali z reševalnim vozilom in ne s helikopterjem ...
Nesrečnega Julesa Bianchija so v bolnišnico odpeljali z reševalnim vozilom in ne s helikopterjem ... FOTO: Reuters

"Kar se tiče sporočanja informacij o stanju Bianchija, bomo spoštovali in upoštevali želje njegove družine. Skupaj s čim boljšo oskrbo Julesa je to tudi naša prioriteta. Zato prosimo za potrpljenje in razumevanje pri sporočanju novih informacij o zdravstvenem stanju, ki jih bomo sporočali istočasno kot iz bolnišnice v Jokaičiju, kjer skrbijo za Julesa, ko se bo to njim zdelo primerno," so pri Marussii zapisali v sporočilu za javnost.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
07. 10. 2014 18.32
+2
prvič sem videl posnetek, izgleda grozno. upam da bo vse v redu z njim
Gledal video kako je trešču v dvigalo. To je bla taka sila, da je dvigalo prav dvignlo. So to kazali italijani včeraj. Drugače pa je bilo sporno mahanje komisarja z zeleno zastavo tik pred nesrečo, še preden so prvo vozilo sploh dvignili.
RAW FOOTAGE | Jules Bianchi CRASH | Suzuka GP 2014 | Green Flag !!!
PJANSKA_LIGA
07. 10. 2014 14.43
+3
Zelena zastava ni nič sporna, ker le ta velja za del steze od tega dela naprej ...
Pijanska_liga. Čudno, kotr sem včeraj poslušal tipe, ki poznajo vse pravilnike F! so govorili da je prav zelena zastava bila sporna. In kolikor se jaz spoznam na to, ja bila je sporna, ker komisar je bil pred krajem nesreče ne pa za nesrečo. Torej šele naslednji komisar oddakljen cca 100 od kraja nesreče bi moral mahati z zeleno. Na enem drugem se prav vidi kako je komisar tik pred nesrečo zamenjal rumeno za zeleno.
PJANSKA_LIGA
07. 10. 2014 16.38
+2
Sm že parkrat prilepu razlago, pa je moderator en navadn pjanc pa koj pobriše
malaopica
07. 10. 2014 13.09
+7
un v video pravi da bo jutri oblačno na primorskem pa sončno :)
KOPITES
07. 10. 2014 13.09
+19
Super video..pa zastopu sm tud vse