Drugi športi

Blagotinšek zaostril konkurenco na Veszpremovi 'črti'

Veszprem, 08. 07. 2016 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dosedanji član Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško Blaž Blagotinšek bo prihodnje 3 sezone nosil dres madžarskega prvaka in evropskega klubskega podprvaka Telekom Veszprema. "Odhajam k enemu največjih rokometnih klubov v Evropi," pravi 202 cm visoki krožni napadalec.

Vodstvo evropskega rokometnega velikana Telekom Veszprema je po zapravljeni priložnosti za osvojitev evropskega klubskega naslova, začrtalo nekoliko drugačno strategijo. Čeprav so mnogi mislili, da bodo v prihodnje igrali le v domačem prvenstvu in pokalu – za to jih je izdatno finančno nagradila tamkajšnja državna loterija (2 milijona evrov) – so sklenili, da se regionalni ligi SEHA ne bodo zlahka odrekli. Potrebujejo močne tekme in lotijo se jih lahko le s kakovostnim in obenem številčnejšim kadrom, kot so ga imeli doslej. Madžarski novinarji znajo povedati, da želi imeti trener Xavi Sabate na vsakem igralnem položaju 3 igralce in na črti jih očitno že ima.

Blaž Blagotinšek je že osmi nekdanji rokometaš Celja Pivovarne Laško, ki bo oblekel dres velikana iz Veszprema.
Blaž Blagotinšek je že osmi nekdanji rokometaš Celja Pivovarne Laško, ki bo oblekel dres velikana iz Veszprema. FOTO: Damjan Žibert

Poleg Šveda Andreasa Nilssona in Hrvata Renata Sulića, ki je prav iz Celja odšel v Veszprem, bo v prihodnje to še Blaž Blagotinšek. Otrok Celja Pivovarne Laško, ki je z madžarskim velikanom podpisal 3 letno pogodbo, so zapisali na uradni spletni strani Veszprema. Blagi, kot ga kličejo soigralci, se z reprezentanco mudi na reprezentančnih pripravah za nastop na olimpijskem turnirju v Riu de Janeiru. 203 centimetre visoki igralec je na športni poti moral tudi na kaljenje v Krško, a ga je Branko Tamše ob prevzemu članskega moštva, ekspresno vrnil v Zlatorog in mu skupaj s sodelavci in igralci članskega moštva, pomagal zakorakati na želeno športno pot.

S konstantnim napredkom je postal zanimiv številnim evropskim velikanom, naposled pa je na klubski naslov prispela ponudba slovitega Veszprema, ki jo je zelo težko zavrniti. Vseeno pa se bo 22-letnik že v letošnji sezoni vrnil v Zlatorog, saj se bo z novim delodajalcem, za točke v regionalni ligi SEHA, potegoval tudi na obračunih s slovenskimi državnimi in pokalnimi prvaki.

Klubu uspel veliki met
Vodstvo rokometnega kluba je postreglo s podatkom, da Blagotinškov prestop na Madžarsko obenem pomeni - finančno gledano - tretji največji prestop v zgodovini kluba. Pred Blagijem, kot ga kličejo soigralci, sta se namreč zvrstila le Sergej Rutenka in Aleš Pajović. "V prvi vrsti bi se rad zahvalil Celju Pivovarni Laško za izjemno korektnost in razumevanje v vseh teh sezonah, soigralcem, ki so me naredili boljšega igralca na in izven igrišča, trenerju Branku Tamšetu, navijačem in vsem, ki mi stojijo ob strani. Odhajam k Telekom Veszpremu, enemu največjih rokometnih klubov v Evropi in verjamem, da je prav to moštvo, s katerim se bomo že prihodnjo sezono potegovali za naslov zmagovalcev Lige prvakov,“ je po sklenitvi pogodbe, za spletno stran celjskega kluba povedal Blagotinšek. Sredstva od prodaje bodo pri državnih prvakih, v popolnosti namenili sanaciji kluba.

Ni jim bilo prav lahko
"Po eni strani smo zelo žalostni, da Blaž odhaja, saj je bil eden stebrov našega moštva, a se po drugi zavedamo, da si tudi sam želi nadaljevati športno pot v klubu, ki se redno poteguje za naslov evropskega klubskega prvaka,“ o prestopu Blagotinška pravi direktor Celja Pivovarne Laško Gregor Planteu, ki ga še posebej veseli dejstvo, da bo še en produkt domače, v rokometni Evropi zelo cenjene rokometne šole, športno pot nadaljeval pri velikanu evropskega rokometa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.