Drugi športi

Blaž Janc bo okrepil evropske klubske prvake, Dolenec dočakal sanjski prestop v Barcelono

Celje, Montpellier, 10. 01. 2017 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.F./N.A.
Komentarji
1

Slovenski rokometni reprezentant Blaž Janc bo le še do konca letošnje sezone nosil dres Celja Pivovarne Laško, saj po koncu odhaja k aktualnim evropskim klubskim zmagovalcem, zasedbi Vive Tauron Kielce. Izjemen prestop pa je uspel tudi enemu izmed vidnejših členov slovenske reprezentance, Juretu Dolencu, ki se seli v Barcelono.

Vardar, Barcelona, Kielce … in še kdo je pred začetkom letošnje sezone začel kazati interes za morda celo najboljše, zagotovo pa najbolj nadarjeno desno krilo na stari celini. Za Blaža Janca iz Loga pri Sevnici. Športnik, ki je kot zelo mlad rodni kraj zamenjal s Celjem, končal v mestu ob Savinji srednjo šolo, bo v prihodnji sezoni oblekel dres poljskega velikana Vive Tauron Kielce. Poljaki so bili najbolj konkretni v pogajanjih z vodstvom Celja Pivovarne Laško in dosegli želeno.

Blaž Janc (levo) se bo po koncu letošnje sezone preselil na Poljsko.
Blaž Janc (levo) se bo po koncu letošnje sezone preselil na Poljsko. FOTO: SEHA

Janc bo v četi Talanta Dušebajeva zapolnil vrzel po slovesu Nemca Tobiasa Reichmana. Podrobnosti dogovora niso znane, a že pred začetkom letošnje sezone je bilo jasno, da ga bodo v Zlatorogu težko zadržali. Sploh, ker je bilo zanimanje zanj zelo veliko. Koliko so v Celju iztržili, (še) ni znano. Za Kielce igrata tudi Uroš Zorman in Dean Bombač. "O prestopu Janca v Kielce gre ponovno za en velik dogodek v zgodovini našega kluba. Po eni strani smo zelo žalostni, da Blaž odhaja, saj smo ga želeli v ekipi še naprej in mu to tudi jasno predstavili. A po drugi strani se zavedamo, da si sam želi nadaljevati športno pot v klubu, ki se redno poteguje za naslov evropskega klubskega prvaka, zato smo veseli, da smo v našem klubu do takšnega nivoja pripeljali novega igralca. To je novo veliko priznanje naši rokometni šoli, ki jo kot odlično priznava celotna Evropa in za katero se zanimajo številni mladi igralci, zato vem, da bomo z novimi talenti to vrzel zakrpali," je prestop Blaža Janca označil direktor Celja Pivovarne Laško Gregor Planteu, ki se je s sodelavci in sogovorniki iz Kielc, potem, ko je bil prestop že dogovorjen, trudil, da je ta pod streho še pred začetkom svetovnega prvenstva, tako da lahko Janc prvenstvo odigra povsem neobremenjeno.

Dolenec je bil eden izmed nosilcev slovenske igre na olimpijskih igrah Riu.
Dolenec je bil eden izmed nosilcev slovenske igre na olimpijskih igrah Riu. FOTO: AP

V Španijo pa se seli eden izmed najboljših slovenskih rokometašev, Jure Dolenec, ki bo s prihodnjo sezono branil barve katalonske Barcelone. Le ta je namreč dosegla dogovor z Montpellierjem, kjer je Škofjeločan igral vse od sezone 2013/2014, medtem ko bo na španskih tleh igral vse do 2021/2022. "Odkar sem začel igrati rokomet, je bila moja največja želja nekoč igrati za Barcelono, ki je bila zame vselej najboljši klub, za katerega navijam tudi v nogometu. To je uresničitev sanj in presrečen sem, da je prišlo do tega prestopa. Dogovori so potekali precej časa, saj sem imel še dveletno pogodbo z Montpellierjem, tako da sta se morala o vseh podrobnostih dogovoriti tudi oba kluba. Zahvaljujem se vodstvu, trenerju, soigralcem in navijačem, s katerimi sem preživel štiri krasna leta ter osvojil tudi nekaj naslovov. To nam je uspelo v času Paris St. Germaina, ki ima ogromni proračun in izjemne igralce. Še posebej se zahvaljujem družini, ki mi je vselej nudila veliko podpore, brez katere ne bi bilo mogoče uspeti. Na Montpellier bom imel lepe spomine, pred mano pa je nov izziv in upam, da bom uspel z Barcelono osvojiti veliko naslovov. Predvsem si želim enkrat postati evropski prvak," je po podpisu pogodbe dejal Dolenec, ki je v zahtevni francoski ligi na 87 tekmah zadel 322 golov, v letošnjem letu pa je vknjižil 55 zadetkov. Trenutno se slovenski reprezentant s preostalimi fanti mudi na pripravah za svetovno prvenstvo, ki bo čez nekaj dni potekalo na francoskih tleh.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
10. 01. 2017 15.32
+4
upam na cimvec takih Jancev itd!