Drugi športi

Blaž Kavčič se 23. maja vrača na igrišča in obljublja: Nisem še rekel zadnje

Ljubljana, 19. 04. 2016 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Blaž Kavčič, ki je moral zaradi številnih poškodb v zadnjih dveh letih izpustiti praktično polovico sezone, tudi v tej sezoni zaradi ponovne operacije stopala še ni zaigral na turnirjih. Zato se je, prvič s svoji karieri, odločil da "zamrzne" svojo uvrstitev na lestvici ATP, kar pomeni, da se bo lahko na turnejo vrnil 23. maja 2016 in sicer kot 157. igralec sveta.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič FOTO: Damjan Žibert

Pravila mednarodnega združenja teniških igralcev ATP omogočajo, da igralec svojo uvrstitev na lestvici ATP "zamrzne" v primeru, ko zaradi poškodbe ne igra na turnirjih polovico leta ali več. Igralcu se ob povratku na turnejo dodeli uvrstitev na podlagi povprečne uvrstitve na lestvici ATP v prvih treh mesecih odsotnosti. Uvrstitev Blaža Kavčiča ob povratku na igrišča bo tako 157. mesto na lestvici ATP, katero bo lahko koristil na svojih prvih devet turnirjih: "Žal ne bom ujel enega mojih najljubših turnirjev, Roland Garros, saj se lahko na turnejo vrnem šele teden za tem," je povedal Kavčič v sporočilu za javnost, ki so ga posredovali iz njegovega "štaba". Svoj zadnji dvoboj na ATP turneji je namreč odigral 15. novembra 2015, kar pomeni, da se bo na turnejo lahko vrnil 23. maja, Roland Garros pa se uradno začne že 16. maja.

"Dobra stvar daljše odsotnosti je, da sem imel zares veliko časa in v miru delal na nekaterih stvareh, katerim se sicer v tekmovalnem delu ne moraš toliko posvečati. V zadnjih mesecih sem zato zelo napredoval v določenih segmentih, imel sem res veliko časa za trening. Noga mi namreč že dva meseca omogoča treninge, vendar ob določenih obremenitvah še vedno čutim bolečino v stopalu. Pred nekaj leti bi šel že zdavnaj nazaj na turnejo, vendar sem sedaj bolj previden," je pojasnil Ljubljančan.

Kavčič se trenutno nahaja v Dubaju, kjer ima svojo bazo v sklopu teniške akademije PSS. "V zadnjih tednih, ko mi je noga dovoljevala že 95 odstotno obremenitev, sem zares trdo treniral, tako na igrišču kot izven njega. Zato si bom sedaj vzel nekaj dni premora za nujno potreben počitek. Zatem pa začnem s treningi na pesku, saj se je peščena sezona že začela. Tega dela sezone se vedno še posebej veselim in tudi sedaj je tako", je sporočil iz Dubaja. Se pa seveda zaveda, da bo pot težka: "Zavedam se, da bo povratek v tekmovalen ritem zahteven in dolg, zato bo potrpežljivost ena najpomembnejših stvari v prvih tednih in mesecih. Za vedno pa ostajam optimist. Vem, da še nisem rekel zadnje v tenisu."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.