Drugi športi

Blaž Kavčič v 2. krogu Wimbledona s Simonom

London, 30. 06. 2015 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski tenisač Blaž Kavčič je s 3:0 v nizih premagal Juičija Sugito in se uvrstil v 2. krog Wimbledona. V napetem obračunu je moral Ljubljančan, tik pred koncem dvoboja, zaprositi za zdravniško pomoč. Kavčičev naslednji tekmec bo Gilles Simon.

Slovenski tenisač Blaž Kavčič je v prvem krogu Wimbledona dosegel zastavljeni cilj. S 7:6 (7:3), 6:3 in 7:6 (7:5) je premagal Juičija Sugito in se uvrstil v 2. krog Wimbledona. Na londonski sveti travi je v napetem obračunu, v ključnih trenutkih, pokazal dovolj zbranosti, da je delo dokončal, čeprav bi se lahko razpletlo tudi veliko slabše. V tretjem nizu je namreč pri vodstvu z 2:0 in 6:5 grdo padel, se pri tem nekoliko poškodoval in zahteval zdravniško pomoč.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič FOTO: Reuters

Dvoboj je bil nekaj minut prekinjen, kazalo ni ničkaj obetavno, a zadnji slovenski igralec med udeleženci turnirja v All England Clubu, se je vrnil na igrišče. Očitno mu je pomoč dobro dela in je lahko nadaljeval z igranjem. Odločilni tretji niz se je končal s podaljšano igro, ki jo je s 7:5 dobil Kavčič in se veselil uvrstitve v naslednji krog tekmovanja. "Takšna zmaga mi v obdobju, v katerem se nahajam, pomeni res veliko. Kljub temu, da sem igral že na veliko Grand Slam turnirjih, vsaka zmaga tukaj šteje dvojno. Čeprav to ni moj najljubši turnir in trava ni moja najljubša podlaga, mi zmaga izjemno veliko pomeni. Wimbledon je zgodovina tenisa in doseči tukaj zmago je del zgodovine. Veliko lepše bo končati kariero z zmago na teh igriščih," je dejal po zmagi.

Kavčiča v drugem krogu čaka Gilles Simon.

Po slikanju bo jasno ...
V tem trenutku težko rečem kaj je, potrebno bo slikanje in pregled. Dejansko sem mislil, da bom moral le nekaj točk pred zmago predati tekmo, saj nisem mogel hoditi. V tem primeru mislim, da bi kar končal kariero, saj ne vem, če bi kaj takšnega lahko še enkrat preživel po tistem ko v tretjem krogu US Opena sploh nisem mogel stopiti na igrišče. Kot vse kaže, bo tudi ta sezona borba za preživetje,” je v smehu zaključil Kavčič.

Federer in Nadal naprej
V Wimbledonu so si napredovanje priigrali tudi nosilci Roger Federer, Rafael Nadal in Andy Murray, neuspešni pa sta bili Romunka Simona Halep (3. igralka sveta) in lanska finalistka Kanadčanka Eugenie Bouchard.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RockUs93
30. 06. 2015 19.32
+0
2. krog...realno gledano se tukaj njegovo nastopanje v Wimbledonu končuje.
ZlonamerniGeneralFranco
30. 06. 2015 22.33
-5
Do tja sploh ne bi smel priti. Lahko je zadovoljen.
jjhhggff
30. 06. 2015 23.59
+7
Najbolj smešno mi je, ko sem na konkurenčnem forumu bral komentarje, kako je Kavčič zanič in da sploh ne bi smel igrati tenisa in podobne neumnosti. Fant je star 28 let, s tenisom je zaslužil 1,5 milijona dolarjev. Vsi tisti, ki pljuvajo po njem, imajo verjetno minus na računu ali pa mogoče kakšnega jurja ali dva gor. Skratka nesposobni zavistneži.