Drugi športi

Blaža Klemenčič tretja na evropskem prvenstvu, Tanja Žakelj tik za njo

Belluno, 26. 07. 2015 14.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska gorska kolesarka Blaža Klemenčič je na evropskem prvenstvu gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu v italijanskem Chies d'Alpagu osvojila bronasto odličje. Druga Slovenka Tanja Žakelj je končala na četrtem mestu. Naslov je osvojila Švicarka Jolanda Neff.

Blaža Klemenčič
Blaža Klemenčič FOTO: Grega Stopar

Obe Slovenki v letošnji sezoni še nista posegli povsem v vrh v mednarodni konkurenci, odlično pa sta se borili v Italiji. Že s starta sta skočili v ospredje in se tam držali do konca, le Jolanda Neff je bila znova razred zase. Tanja Žakelj, ki je leta 2013 in 2014 osvojila naslov najboljše na Stari celini, je bila na tretjem mestu po prvem krogu, nato pa jo je na zadnji stopnički zmagovalnega odra zamenjala reprezentančna kolegica. Klemenčičeva je do konca držala stik z Italijanko Evo Lechner, ki pa je na koncu osvojila srebro.

Za Blažo Klemenčič je tudi druga medalja na EP po vrsti, lani je bila druga, tik za Žakljevo. Odličje si je priborila kljub poškodovanemu rebru, potem ko je pred dvema tednoma padla na državnem prvenstvu v Kamniku.

"Zelo sem vesela, kajti zadnja dva tedna sem imela težave, imam počeno rebro, potem ko sem padla na državnem prvenstvu. Zadnjih 14 dni je bilo zelo težkih, progo sem preizkusila v sredo, nisem pa naredila hitrega kroga in pretiravala. Progo sem poznala že od prej, bila je precej podobna kot pretekla leta, tako da sem do tekme bolj počivala," je po osvojeni kolajni dejala Klemenčičeva, za katero zdaj počitka ne bo, saj se neposredno iz Italije skupaj z ekipo podaja na tekmo svetovnega pokala v Kanado.

Tanja Žakelj
Tanja Žakelj FOTO:

Reprezentančni tekmici sta precejšnji del dirke tudi vozili z ramo ob rami, na koncu pa je imela izkušenejša kolesarka tudi nekoliko več moči v nogah. "Malo je bila Tanja spredaj, malo jaz, v tretjem krogu pa sem šla naprej. Na klancu sem bila močna, na spustih pa nisem pretiravala, ker sem si rekla, če bom padla, potem bo res konec sezone. Letos imam že preveč težav s poškodbami. Na začetku mi je nagajalo koleno, zdaj rebro, tako da sem res zelo vesela kolajne. Že na državnem prvenstvu sem si rekla, če ne bom državna prvakinja, potem pa hočem kolajno na evropskem prvenstvu in zdaj jo imam, zelo sem vesela," je še dejala Klemenčičeva.

Ta bo skupaj s trenerjem Robertom Pintaričem in kolegico Žakljevo ter njenim trenerjem že v ponedeljek nadaljevala pot v svetovnem pokalu. "Ne splača se nam hoditi domov, preveč časa bi izgubili. Tako da gremo kar naprej, čeprav še niti ne vem, kaj bo s tem Blažinim rebrom. Mislim, da jo zna precej zaboleti, ko ji bo popustil ta adrenalin. Bomo videli. Ta kolajna je nagrada za trdo delo v sezoni, a počitka ne bo," pa je po dirki dejal trener Robert Pintarič.

Dopoldan je svoje delo opravil mlajši član Gregor Krajnc, ki je bil 31., mladinec Simon Čibej je bil 63., v krosu na izpadanje je Urban Ferenčak osvojil 21. mesto.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SENCA2X
26. 07. 2015 19.07
+4
bravo naši športnici-tako malo nas je pa tako super uspehi
SENCA2X
26. 07. 2015 19.10
+5
če se piše o barci ali realu 300 komentarjev tukaj sem pa sam-bravo slovenci-malo nas je