Drugi športi

Bo Blaž Janc menjava za legendo Barcelone?

Celje, 14. 06. 2019 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Slovenskemu rokometnemu reprezentantu Blažu Jancu, ki se je med zvezdnike evropskega rokometa izstrelil iz vrst Celja Pivovarne Laško, se nasmiha sklenitev pogodbe s slovito Barcelono, dres katere utegne obleči prihodnje poletje, ko se mu izteče dogovor s poljskimi prvaki, Vive Tauron Kielce.

Ko je Blaž Janc oblekel dres Celja Pivovarne Laško in pod taktirko Vladana Matića dočakal prve minute na članski ravni, so mnogi začeli bolj pozorno gledali golobradega mladeniča v skupini izkušenejših in fizično močnejših posameznikov. A mladenič je rasel, se razvijal in oblekel dres članskega moštva 'za stalno', pod taktirko Branka Tamšeta pa kljub 18 letom, prevzel vodilno vlogo v moštvu na položaju desnega krila, kasneje krpal vrzeli na položaju desnega zunanjega. Z igralskimi nasveti Luke Žvižeja, s katerim sta bila sostanovalca na potovanjih, podporo vodstva in strokovnega štaba, je samo še napredoval.

Zaigral je v članski izbrani vrsti, na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru pa bil celo najučinkovitejši posameznik v dresu z državnim grbom. Navduševal je tako zelo, da so na Opekarniško začele deževati ponudbe zanj. “V življenju me zanima 5 največjih evropskih klubov,” je takrat na vprašanje, kam ga bo pot zanesla iz knežjega mesta, razlagal desnokrilni rokometaš. Zanimal ga je Veszprem, Kiel, Kielce, Barcelona in Paris Saint-Germain. Odločil se je za Kielce, kjer vendarle vse ni bilo tako, kot si je sprva želel.

Blaž Janc je tarča Barce, kjer ga vidijo kot naslednika klubske legende Victorja Tomasa.
Blaž Janc je tarča Barce, kjer ga vidijo kot naslednika klubske legende Victorja Tomasa. FOTO: Damjan Žibert

A ko se je privadil na okolico je bil hitro znova spet tisti Janc iz Celja, navijači so ga vzljubili, v letošnji sezoni se je poleg domačih lovorik, veselil še uvrstitve na zaključni turnir najboljše četverice. A športnih sanj, ko je govora o klubski ravni, ni dosanjal. Morda jih bo prihodnjo sezono, saj si kot vsi rokometaši, nekega dne želi visoko dvigniti pokal za zmago v elitni Ligi prvakov. A očitno bo v Kielcah navduševal le še kratek čas. Največ sezono, kolikor je veljavnost njegove pogodbe. Pri poljskih prvakih sicer uživa, a jasno je, da je zrel za naslednji korak na športni poti.

Zamenjava za legendo Barce?
Bolj, kot ne je jasno, da se Victor Tomas, otrok Barce, pri 35 letih poslavlja od igranja na najvišji ravni. A obenem je jasno, da je 23-letni slovenski reprezentant, doma z Loga pri Sevnici, že nekaj sezon velika želja Xavija Pasquala, stratega Barce. Janc bi zapolnil vrzel po slovesu Tomasa, v primeru prestopa pa bi postal tretji Slovenec, ki je kdajkoli oblekel dres katalonskega ponosa. Kot prvemu je to uspelo Luki Žvižeju (z Barco osvojil tudi Ligo prvakov), drugi Slovenec je postal Jure Dolenec, Janc pa utegne postati tretji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.