Bodo Slovenci odpotovali na sredozemske igre?

Na zadnji seji izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije so pojasnili, da zaradi nemirov, ki pretresajo Turčijo, še ni 100-odstoten odhod slovenske delegacije na tekmovanje.

Olimpijski komite Slovenije je na seji izvršnega odbora potrdil okvirni seznam potnikov za letošnje sredozemske igre v Mersinu. Zaradi nemirov, ki so v zadnjih dneh zajeli Turčijo, pa je vprašljiv odhod več kot 200-članske slovenske delegacije v to turško pristaniško mesto. "Seveda bi si želeli poslati naše športnike na sredozemske igre, ki bodo blizu sirske meje. Vendar pa ogrožanje ne prihaja s strani Sirije, temveč gre za nemire v Turčiji. Smo odgovorni za varnost naših športnic in športnikov in bomo potovali na sredozemske igre samo, če bo varnost v celoti zagotovljena. Povezali se bomo z organi naše države, z zunanjim ministrstvom in vsemi pristojnimi in bomo tik pred odhodom ocenili, ali je ta varnost res v celoti zagotovljena ali ne. Če ne bi bila zagotovljena, če bi bili nemiri na ulicah ali spopadi demonstrantov in policije, potem bomo ta problem posebej proučili in v primeru kakršnih koli ogrožanj naša reprezentanca tja ne bo potovala, mislim pa, da tudi kakšne druge reprezentance ne," je po seji izvršnega odbora dejal predsednik OKS Janez Kocijančič.

Janez Kocijančič

Janez Kocijančič (Foto: Damjan Žibert)

Da je zanimanje za igre, ki so organizirane pod okriljem mednarodnega komiteja za sredozemske igre, precejšnje, kaže tudi seznam članov slovenske delegacije. Do tega trenutka je evidentiranih skupno 146 športnikov, 69 športnikov in 77 športnic. Seznam pa se lahko še nekoliko spremeni, glede na to, da atleti na mitingu v Velenju lovijo še zadnje vozovnice in normo. Na seznamu, ki ga je potrdil OKS, je 12 atletov, 11 judoistov, 7 jadralcev, 12 odbojkaric, 15 plavalcev, 16 rokometašev, 16 rokometašic, 8 strelcev, 7 veslačev. Sicer pa so med potniki za Mersin tudi tekmovalci v badmintonu, balinanju, boksu, gimnastiki, kajaku in kanuju, karateju, lokostrelstvu, rokoborbi, taekwondoju in tenisu. Stroški slovenske delegacije so ocenjeni na 280.000 evrov, od tega prispevek OKS znaša 110.000, prispevek Fundacije za šport in ministrstva za šport pa 170.000 evrov.

Protidopinška organizacija
Izvršni odbor OKS je na današnji seji v Ljubljani potrdil tudi potrebne akte za ustanovitev novega neodvisnega zavoda – Slovenske protidopinške organizacije (Sloado), krovne organizacije na področju preprečevanja dopinga v športu. Člani IO OKS so se strinjali, da v prehodnem obdobju do imenovanja prvega direktorja slovensko protidopinško agencijo vodi Jani Dvoršak, sedanji vodja oddelka za boj proti dopingu pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Po Dvoršakovih napovedih bo nova agencija začela delo s 1. oktobrom letos.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
Klemenqwsqq 05.06.2013 01:29:32
Najbolj ogaben komun**ajzar ever -> Kocjančič
Več komentarjev