Drugi športi

Fury: Premagal sem najboljšega, sedaj me zanima samo še denar

London, 14. 04. 2016 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, WBO in IBO Tyson Fury je dejal, da sedaj, ko je premagal Vladimirja Klička, ga v boksu ne zanima nič več samo denar. Britanec se bo sicer s Kličkom v ringu pomeril še enkrat, in sicer 9. julija v Manchestru.

Tyson Fury je lastnik treh pasov v težki kategoriji.
Tyson Fury je lastnik treh pasov v težki kategoriji. FOTO: Reuters
Potem, ko je svetovna boksarska javnost izvedela, da bo težko pričakovani povratni obračun med svetovnim prvakom težke kategorije Tysonom Furyjem in Vladimirjem Kličkom na sporedu 9. julija v Manchester, se mediji že sprašujejo kdo bo Furyjev naslednji nasprotnik. Najbolj se omenja ime Anthony Joshua, ki je prejšnji konec tedna osvojil pas po verziji IBF. Da je Joshua možen nasprotnik je potrdil tudi Fury, ki je mnenja, da samo takšne borbe v boksu prinašajo denar.

"Največji borbi bi bili z Joshuo ali z Deontayjem Wilderjem. To sta edini borbi, s katerima bi lahko zaslužil dovolj denarja. Svojo prihodnost s finančnega vidika že imam zagotovljeno. Do smrti ne rabim nič več delati. Sedaj bom stopal v ring, da služim za svoje otroke in vnuke. Najboljšega boksarja, ki je kadarkoli boksal, sem že premagal in druge motivacije več nimam. Kogarkoli postavijo z mano v ring, se bom boril z njim, ampak nimajo ničesar, kar si jaz želim. Imajo sam denar in samo zaradi tega se bom še boril,"
je za Sky Sports News HQ povedal Fury.

Kako se bo razpletel povratni dvoboj med Furyjem in Kličkom.
Kako se bo razpletel povratni dvoboj med Furyjem in Kličkom. FOTO: Reuters

Britanec je v intervjuju še povedal, da kljub temu, da mu je sedaj edina motivacija denar, še naprej pridno trenira in se pripravlja na naslednji obračun. Jezikavega Furyja bomo v ringu naslednjič videli 9. julija, ko bo v Manchestru branil naslov prvaka proti Kličku. Fury je sicer v svoji profesionalni karieri odboksal 25 borb in je še vedno neporažen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
14. 04. 2016 21.17
+3
kličko bo vrnil naslov prvaka u svoje roke in ga izgubil v dvoboju s Anthonyjem ali Deontayem...Tyson Fury je posmeh celi diviziji superteške kategorije ko ga človk pogleda zgleda ko en pjanc ki je prišel iz lokala, tako kot je joshua rekel fury use kritizira ker je usakomur fouš za postavo
bmw71
15. 04. 2016 08.09
kun,mogoče veš kako daleč je Wilder od boja za naslove med najboljšimi?
zobar652
15. 04. 2016 09.00
+4
bmw71
15. 04. 2016 11.50