Drugi športi

Bolelli in Fognini v Melbournu prekinila italijanski post

Melbourne, 31. 01. 2015 14.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Simone Bolelli in Fabio Fognini sta zmagovalca teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu v konkurenci moških dvojic. V finalu v areni Rod Laver sta premagala francosko kombinacijo Pierre-Hugues Herbert in Nicolas Mahut s 6:4, 6:4 ter kot prva Italijana zmagala na turnirju v Melbournu.

Nepostavljena Italijana Simone Bolelli in Fabio Fognini sta se na svojem devetem nastopu na turnirjih za grand slam veselila svojega največjega uspeha po eni uri in 22 minutah. To je prvi moški italijanski šampionski naslov v dvojicah na turnirjih za grand slam po letu 1959. "Odigrala sva odličen turnir, čeprav nama je šlo zelo dobro, pa si nisva mislila, da bova v finalu, kaj šele zmagala. Zelo sem vesel," je dejal Bolelli.

Simone Bolelli in Fabio Fognini
Simone Bolelli in Fabio Fognini FOTO: Reuters

Francoza prav tako nista bila nosilca in sta prvič združila moči v Melbournu. "Ostal sem brez besed. Potrudila sva se po najboljših močeh, iztisnila sva vse iz sebe, pa še vedno ni bilo dovolj. To je najin šele prvi skupni turnir, mislim, da imava prihodnost in naju še čakajo veliki uspehi," pa je povedal Nicolas Mahut.

Pri posameznicah je v finalu Serena Williams ugnala Marijo Šarapovo, v ženskih dvojicah pa sta naslov osvojili Američanka Bethanie Mattek-Sands in Čehinja Lucie Šafarova, ki sta v finalu premagali Tajvanko Chan Yung-Jan in Kitajko Zheng Jie.

Na turnirju v Melbournu sta ostali še dve neznanki. Lastnik letošnje krone v posamični konkurenci bo znan po nedeljskem finalu, v katerem bosta loparja prekrižala Novak Đoković in Andy Murray.

V mešanih dvojicah pa se bosta pomerili francosko/kanadska naveza Kristina Mladenović in Daniel Nestor ter švicarsko-indijska kombinacija Martina Hingis in Leander Paes.

Izid, finale, moške dvojice:

Simone Bolelli/Fabio Fognini (Ita) - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Fra) 6:4, 6:4.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.