Drugi športi

VIDEO: Bolt brez milosti za dopinške grešnike: Če padeš na testu, ni možnosti, da se vrneš v šport

London, 28. 11. 2016 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljši sprinter na svetu Usain Bolt je na novinarski konferenci v Londonu dejal, da zahteva za dopinške prekrškarje ničelno toleranco. Tridesetletni najhitrejši mož na svetu se je zavzel, da bi s strožjimi pravili učinkoviteje polovili grešnike, ki si do boljših rezultatov pomagajo z dopingom.

Usain Bolt pravi, da do dopinških grešnikov ne bi smeli imeti nikakršne tolerance.
Usain Bolt pravi, da do dopinških grešnikov ne bi smeli imeti nikakršne tolerance. FOTO: AP

"Treba je odločno posredovati in športnikom sporočiti: Poslušaj, dobili te bomo, če boš jemal prepovedana poživila. In če te dobimo, si zaključil. Nobene možnosti ni, da se vrneš v šport, to je to," je dejal Bolt.

Tudi po koncu kariere prihodnje leto se bo Bolt zavzemal za lepšo podobo športa. "Vem, da se o športu govori tudi slabo. Ampak krivulja se lahko obrne samo še navzgor," je na novinarski konferenci dejal Bolt, ki je v karieri osvojil že enajst naslovov svetovnega prvaka.

Jamajški zvezdnik trenutno v Londonu promovira biografski dokumentarni film "I am Bolt", ki je od ponedeljka na ogled po nekaterih evropskih kinematografih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
29. 11. 2016 20.32
Muri bi mu moral dati sanso in ga uvrstiti v prvo ekipo junajteda ... Mislim da se to ne bi nic poznalo na letosnjo igro junajteda, marketinsko pa bi bila prava stvar ... Ah ta muri ... Vcasih sem ga imel za odlicnega stratega ...
User416781
29. 11. 2016 09.36
-3
Sem prepričan, da je tudi on na nekem dopingu, vendar verjetno bolj naprednem...sicer pa se njegova kariera končuje in seveda mu je v interesu, da so njegovi rekordi čim dlje veljavni.
haaaahahahaha
29. 11. 2016 09.26
-3
lahko je bit glasen na koncu kariere
Beslic
28. 11. 2016 22.19
+2