Drugi športi

Bolt udaril po Gayu: V atletiki več nima kaj iskati!

London, 24. 04. 2015 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šestkratni olimpijski prvak in svetovni rekorder na 100 m in 200 m v atletiki, Jamajčan Usain Bolt, je v pogovoru za angleške medije izjavil, da bi morali Američana Tysona Gaya zaradi jemanja anabolnih steroidov izključiti iz atletike.

Usain Bolt
Usain Bolt FOTO: Reuters

Tysona Gaya, ki ima na 100 m z 9,69 drugi najboljši čas na svetu - hitrejši od njega je le Usain Bolt s časom 9,58 -, so leta 2013 "ujeli", da je jemal nedovoljena poživila, ker je sodeloval z ameriško protidopinško komisijo pa je bil kaznovan le z enoletno prepovedjo nastopanja. Že lani se je Gay, ki so mu odvzeli srebrno kolajno s štafetne tekme 4 x 100 m z olimpijskih iger v Londonu leta 2012, vrnil na tekmovanja, če se bo uvrstil v reprezentanco ZDA pa bo nastopil tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo od 29. avgusta do 6. septembra v Pekingu.

"Resnično sem razburjen zaradi tega. Ker je sodeloval s protidopinško komisijo in ji razlagal, kako je jemal nedovoljena poživila in kdo mu je pri tem pomagal, je dobil le enoletno kazen. Mislim, da je to napačno sporočilo. Če te ulovijo pri kaznivem dejanju, ti samo priznaj in povej vse, kar veš, pa ti bodo kazen zmanjšali. To je najbolj neumna stvar, ki sem jo slišal. Sporočilo bi se moralo glasiti - če si goljufal, bi moral biti za vedno izključen iz športa," je bil oster v svoji izjavi najhitrejši človek na svetu Bolt.

Tyson Gay
Tyson Gay FOTO: Reuters

Gay, ki spet tekmuje od junija lani, ima trenutno boljše čase od Bolta, ki ni skrival, da se ne veseli njunega morebitnega obračuna na svetovnem prvenstvu v Pekingu, kjer je Jamajčan pred sedmimi leti osvojil tri zlate kolajne.

"Ne skrbi me, če bo hitrejši od mene, vendar me moti, da bo lahko tekmoval. V preteklosti sem zelo cenil Gaya, saj je bil tekmovalec, ki me je prisilil k še večjemu delu in ima na ta način tudi del zaslug za moj razvoj. Ko se je razkrilo, da je jemal nedovoljena poživila, me je to razžalostilo. Počutil sem se, kot da me je pustil na cedilu in da se je izneveril športu. Narediti bi morali vse, da bi športniki začeli razmišljati o posledicah svojih dejanj. Toda, če bodo dobili tako mile kazni, zakaj nekaj bi se bali," se je spraševal Bolt.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
25. 04. 2015 09.35
-3
Ta je kot dr. Stare. Dopinga ne mara. Eden ga sr..., ta pa tud po moje kako gobo popapa .
I_LOVE_FOOTBALL
24. 04. 2015 23.00
-4
hahaha, glih pravi se oglaša. On ima edino to srečo, da daje atletiki prepoznavnost in atraktivnost, drugače bi ga že zdavnaj razkrinkali. Ga pa bodo za 10 let- kot Armstronga...
Neznate
24. 04. 2015 21.31
+6
Gay in Blake imata enak razultat na 100m - 9.69, s tem da je Gay tekel z prevelikim vetrom v hrbet, torej po tem takem se težko reče da ima drugi najhitrejši čas vseh časov :D