Drugi športi

Boris Becker verjame, da bo 'Nole' v novem letu bolj osredotočen na svoje cilje, z januarjem se na teniška igrišča vrača tudi Federer

Ljubljana, 06. 12. 2016 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V letošnjem letu očitno na teniških igriščih ne bomo več videli Rogerja Federerja, ki je svojo vrnitev zaradi poškodbe kolena odložil na januar. Medtem pa trener srbskega teniškega asa Novaka Đokovića napoveduje uspešnejši začetek novega leta in veliko vrnitev, zato bo 2017 očitno še kako zaznamovano s tenisom.

Z novim letom se po poškodbi vrača tudi Rodger Federer.
Z novim letom se po poškodbi vrača tudi Rodger Federer. FOTO: AP

Švicar Roger Federer je oznanil, da zaradi ne popolnoma ozdravljene poškodbe, ne bo nastopil na International Premier Tennis League tekmovanju, ki bo trajalo vse do 11.decembra. Tenisača smo na igrišču nazadnje videli v juliju, ko je v polfinalu Wimbledona izgubil proti Milošu Raoniču. Iz njegovega tabora so sporočili, da naj bi bil nared za januarsko Odprto prvenstvo Avstralije, nekateri indijski mediji pa že namigujejo, da ozadje njegove odsotnosti na IPTL vendarle ni povezano s poškodbo. Razlog naj bi bila namreč denarna vsota, ki je organizatorji zaradi krčenja nagradnega sklada niso uspeli zagotoviti 17-kratnemu zmagovalcu Grand Slama, zaradi česar naj bi na tekmovanju manjkala tudi Serena Williams.

Očitno bo prihodnje leto na teniških igriščih še kako zanimivo, saj 'vrnitev' svojega varovanca, Srba Novaka Đokovića napoveduje tudi Boris Becker. Prvi del letošnjega leta je bil nadvse uspešen za srbskega teniškega asa, saj je dosegel življenjski cilj in osvojil Roland Garros, kasneje pa se je sreča obrnila v prid drugim. Že takrat je javnost nase opozoril tudi Andy Murray, ki si je do konca leta vendarle zagotovil prvo mesto na ATP lestvici. "Kot vsak športnik po neprekinjenem osvajanju vseh mogočih priznanj in zmag, je tudi Novak potreboval odmor. Z vso pravico si je vzel nekaj časa zase in dal prednost drugim interesom ter preživel več časa z družino. Ljudje pozabljajo, da če želite osvojiti nekaj velikega, morate v to usmeriti vse svoje misli. Postanete sebični, po določenem času na lovorikah pa tudi osamljeni," je pojasnil Becker, ki sicer ne verjame, da bo v novem letu priljubljeni Nole vnovič po vrsti osvajal lovorike, vendar pa bo kljub temu precej bolj osredotočen na svoje cilje, tako kot v začetku leta 2016.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
06. 12. 2016 19.54
-2
Pozeruh svicarski glumi pa hlini to poskodbo ze od julija nikol mi ni bil vsec antipaticnjak mi je
borut30
06. 12. 2016 20.19
+1
in zakaj te frustracije deliš z nami? Zanimajo nas, kot predlanski sneg, ki ga ni bilo.....