Drugi športi

Bouhanni najmočnejši v sprintu osme etape Vuelte

Albacete, 30. 08. 2014 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francoz Nacer Bouhanni je zmagovalec osme, z 207 kilometri najdaljše etape na letošnji kolesarski dirki po Španiji. Francoz se je tako veselil svoje druge etapne zmage na dirki, v sprintu je ugnal Avstralca Michaela Matthewsa, Slovak Peter Sagan pa je zasedel tretje mesto.

Nacer Bouhanni
Nacer Bouhanni FOTO: Reuters

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, še naprej vodi Španec Alejandro Valverde (Movistar). Osma etapa je bila sicer najdaljša na dirki, a brez kategoriziranih vzponov, tako da bi bilo veliko presenečenje, če se ne bi končala s sprintom. A močan veter je vendarle omogočil, da se je 25 kilometrov pred ciljem skupina razbila, tako da je v nekaterih ekipah zavladala panika. Predvsem se je v slabem položaju znašel Kolumbijec Nairo Quintana, ki je imel v enem trenutku že pol minute zaostanka za svojimi največjimi konkurenti, a se s pomočjo ekipe na koncu vendarle priključil vodilnim. Etapo je nato odločil sprint, ki ga je 300 metrov pred ciljem prvi začel Nacer Bouhanni, Francoz je nato tudi zdržal do konca.

"To je bil nor zaključek etape. Veter je bil velika težava, hitrost pa velika. Vedel sem, da je Nairo v težavah, a enostavno mu nisem mogel pomagati. Moral sem držati ritem najmočnejših, za kakšen počitek ali oziranje nazaj ni bilo časa. Na srečo se je vse dobro končalo," je na cilju dejal Valverde, ki je s tem dokazal, da kljub trenutnemu vodstvu ni prvi adut ekipe Movistar, ki večje upe stavi na Quintano.

"Glavna naloga v sprintu je bila, da se izognem robnikov pločnika. Zato sem se hitro odločil za sprint, na srečo sem imel dovolj moči. Dokazal sem, da sem kljub zaostanku še vedno v igri za zeleno majico najboljšega po točkah," je bil na cilju zadovoljen Bouhanni.

Že v nedeljo strokovnjaki pričakujejo nove spremembe v skupnem seštevku, saj bo na sporedu etapa s ciljem na vrhu vzpona, po 185 kilometrih se bo končala v smučarskem središču Aramon Valdelinares. Zaključni vzpon bo dolg 11 kilometrov, leta 2005, ko je Vuelta zadnjič gostovala tam, ga je dobil domačin Roberto Heras, na koncu tudi skupni zmagovalec dirke.

Izidi:
1. Nacer Bouhanni (Fra/FDJ.fr) 4:29:00
2. Michael Matthews (Avs/Orica Greenedge)
3. Peter Sagan (Slk/Cannondale)
4. John Degenkolb (Nem/Giant-Shimano)
5. Greg Henderson (Nzl/Lotto Belisol)
6. Robert Wagner (Nem/Belkin)
7. Kristian Sbaragli (Ita/MTN-Qhubeka)
8. Roberto Ferrari (Ita/Lampre-Merida)
9. Tom Boonen (Bel/Omega Pharma-Quick-Step)
10. Jasper Stuyven (Bel/Trek Factory Racing) isti čas

- skupni vrstni red:
1. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) 31:21:20
2. Nairo Quintana (Kol/Movistar) + 0:15
3. Alberto Contador (Špa/Tinkoff-Saxo) 0:18
4. Christopher Froome (VBr/Sky) 0:20
5. Johan Chaves (Kol/Orica GreenEdge) 0:41
6. Joaquin Rodriguez (Špa(Katjuša) 0:45
7. Robert Gesink (Niz/Belkin) 0:55
8. Fabio Aru (Ita/Astana) 0:58
9. Warren Barguil (Fra/Giant-Shimano) 1:02
10. Wilco Kelderman (Niz/Belkin) 1:06

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.