Drugi športi

Božič četrti v drugi etapi dirke Pariz–Nica

Pariz, 05. 03. 2013 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski poklicni kolesar Borut Božič je ciljno črto na drugi etapi dirke Pariz–Nica prečkal kot četrti. Najhitrejši na dirki svetovne serije je bil Nemec Marcel Kittel (Argos-Shimano).

Borut Božič (Astana) je bil četrti v drugi etapi kolesarske dirke svetovne serije Pariz–Nica. V preizkušnji iz Vimoryja do Cerillyja v dolžini 200,5 kilometra je v ciljnem sprintu glavnine slavil Nemec Marcel Kittel (Argos-Shimano, 5:42:18), drugi je bil Italijan Elian Viviani (Cannondale), tretji pa Avstralec Leigh Howard (Orica-GreenEdge). V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Viviani, Božič, kolesar Astane – v dosedanjih preizkušnjah je bil vselej med najboljšimi desetimi, je z 11 sekundami zaostanka zasedel četrto mesto.

Borut Božič
Borut Božič FOTO: Reuters

Simon Špilak (Katjuša), lani četrti na dirki, je v današnji drugi etapi v času zmagovalca osvojil 65. mesto, Jure Kocjan (Euskaltel-Euskadi), tretji Slovenec, pa je odstopil že v prvi etapi. Viviani je prevzel rumeno majico, ki jo je pred tem oblekel francoski državni prvak Nacer Bouhanni. Slednji je v drugi etapi padel po 58 kilometrih in si poškodoval obraz, pritoževal pa se je tudi zaradi bolečin v rami. Dirke ni mogel nadaljevati, ciljni sprint pa je dobil 24-letni Kittel. Viviani ima po drugem mestu v skupnem seštevku sedem sekund prednosti pred Francozom Sylvainom Chavanelom, še sekundo več pa je zadaj Damien Gaudin, drugi Francoz.

Na 170,5 km dolgi etapi od Chatel-Guyona do Brioudeja se bodo kolesarji soočili z vzponom druge kategorije vsega 15 km pred ciljem.

Izidi:

1. Marcel Kittel (Nem/Argos) 5:42:18
2. Elia Viviani (Ita/Cannondale)
3. Leigh Howard (Avs/Orica)
4. Borut Božič (Slo/Astana)
5. Samuel Dumoulin (Fra/AG2R)
...
88. Simon Špilak (Slo/Team Katjuša) vsi v času zmagovalca

skupni vrstni red:

1. Viviani (Ita/Cannondale) 10:33:11
2. Sylvain Chavanel (Fra/Omega Pharma Quick-Step) +0:07
3. Damien Gaudin (Fra /Europcar) 0:08
4. Lieuwe Westra (Niz/Vacansoleil) 0:09
5. Alessandro Petacchi (Ita /Lampre) 0:10

10. Borut Božič (Slo/Astana) isti čas
63. Simon Špilak (Slo/Katjuša) 0:20

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.