Drugi športi

Brand za 24ur.com: Slovenija vedno preseneti!

Doha, 16. 01. 2015 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni nemški rokometni selektor Heiner Brand je pred leti delo prepustil mlajšim strokovnjakom. Danes tako dogajanje spremlja s tribun, na svetovnem prvenstvu v Katarju pa mu dela ne zmanjka. O Sloveniji govori z izbranimi besedami.

Ste zadovoljni z dejstvom, da se svetovno prvenstvo odvija v Katarju?
"Neverjetno in še enkrat neverjetno. To je povsem drugačno svetovno prvenstvo. Videl sem največjo dvorano, tudi preostali sta najverjetneje zelo lepi. Sedaj si v prvi vrsti želim, da bi bile dvorane v času tekem lepo polne. Ampak počakajmo – zaključke bomo lahko delali po nekaj tekmovalnih dneh. Reprezentance bivajo v najboljših hotelih. Poudarjam – to je drugačno svetovno prvenstvo od vseh dosedanjih.

Med katerimi reprezentancami je potrebno iskati favorita za naslov svetovnega prvaka?
"Favoriti so pobodni, kot na zadnjih velikih tekmovanjih. V prvi vrsti tu mislim na Francijo, Dansko, a menim, da bomo na tem prvenstvu priča številnim presenečenjem.

Heiner Brand
Heiner Brand FOTO: Reuters

Tu mislite tudi na Katarce?
"Ne. Gledal sem jih, ne verjamem, da lahko pridejo do polfinala. Z veliko sreče se bodo morda uvrstili v četrtfinale tekmovanja, ampak že to je za reprezentanco, kot je Katar, zelo velik uspeh.

Kaj pa če jim izdatno priskočijo na pomoč sodniki?
"Ne vem. Tega ne bi komentiral. Imajo nekaj zelo dobrih posameznikov, ki so se izkazali že proti Brazilcem, a za dober rezultat je potrebnega še nekaj več. Niso me prepričali. Vsaj zaenkrat ne.

So lahko presenečenje Slovenci?
"Slovenci praktično vedno presenetijo. Vedno pridejo na tekmovanje z mladimi, zanimivimi igralci, ki znajo igrati rokomet in prav zanima me, kako bo tokrat. V zadnjem mesecu jih sicer nisem spremljal, a verjamem, da imajo kaj pokazati.

Tudi zato, ker mnogi med njimi nosijo drese bundesligašev?
"Bundesliga je zanesljivo najmočnejša liga na svetu in to, da številni slovenski posamezniki igrajo v tako močnem prvenstvu, je zelo dobrodošlo za slovensko reprezentanco. Brez dvoma.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
17. 01. 2015 12.49
brand isti vosu,ko klopp...
rambek
17. 01. 2015 11.13
mlaidmi glih ne.. staš pa miha sta ostala doma
Bendit
16. 01. 2015 21.03
-3
Ce so katarci kupl SP bodo pa se sodnike...