Drugi športi

Brata Bryan dosegla zgodovinsko stoto zmago

New York, 07. 09. 2014 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška teniška specialista za igro dvojic Bob in Mike Bryan sta na odprtem prvenstvu ZDA v domačem New Yorku dosegla pomemben mejnik. Dvojčka Bryan sta slavila v konkurenci dvojic na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni in si tako priborila že stoto turnirsko zmago.

Tokrat sta premagala Španca Marcela Granollersa in Marca Lopeza s 6:3, 6:4. V svoji bogati karieri imata 36-letna teniška dvojčka že cel kup nagrad in priznanj, a se, kot kaže, zbiranja še ne bosta naveličala. V New Yorku sta brez večjih težav prišla do nove lovorike, saj jima tekmeca v finalu nista bila dorasla in sta že po uri in 15 minutah morala izkušenima Američanoma, tudi prvima nosilcema, stisniti roki po porazu v dveh nizih. Za Bryana je bržčas današnja zmaga še pomembnejša, ker je prva letošnja na turnirjih za veliko četverico. S tekmovanj za grand slam imata zdaj sicer skupno že 16 zmag, v New Yorku pa pet (poleg pravkar osvojene še iz let 2005, 2008, 2010 in 2012), letvico vseh zmag na turnirjih ATP pa sta zdaj dvignila na stotico. Letos imata šest turnirskih zmag.

Brata Bryan sta dosegla jubilejno 100. zmago.
Brata Bryan sta dosegla jubilejno 100. zmago. FOTO: Reuters

Že pred finalom sta brata napovedala, da bosta skušala predvsem uživati v dogajanju. "Ko si že toliko doživel v karieri in tako dolgo igraš, najbrž ne bo več veliko priložnosti, da bi igrala na igrišču Arthurja Asha pred televizijskimi kamerami. Želim kar največ vsega posrkati, toda, če to počneš, nisi več zbran ..." je razmišljal Mike Bryan, njegov brat Bob pa ga je dopolnil: "In če nisi zbran, ne moreš zmagati." Bryana sta bila očitno dovolj zbrana kljub temu, da so bile vanju za dobro uro uperjene vse oči in kamere v teniškem New Yorku. In ko sta sprejemala čestitke, sta tekmecem že dala vedeti, da stota zmaga ne pomeni uživanja na plaži in spominov na lepe teniške dni. "Zmagati tukaj je res nekaj posebnega. A morava tudi čestitati Marcu in Marcelu, odlično sta odigrala," je po uspehu dejal Mike. Nato se je zahvalil še gledalcem: "Pred takšnim občinstvom je preprosto noro igrati, kar ponesli ste naju. In seveda greva naprej. Naslednja postaja je Chicago, Davisov pokal proti Slovaški. Uživava v igri in še bova igrala."

Morda bosta naslednji izziv našla še v izpolnitvi teniških sanj, osvojitvi popolnega grand slama v enem letu. Lani sta bila zelo blizu, saj sta zmagala v Melbournu, Parizu in Wimbledonu, pa nato klonila v polfinalu na igriščih Flushing Meadowsa.

Izid, finale, dvojice:
Bob Bryan/Mike Bryan (ZDA/1) - Marcel Granollers/Marc Lopez (Špa/11) 6:3, 6:4

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.