Brata Bryan tretjič slavila v Wimbledonu

Američana Bob in Mike Bryan sta zmagovalca tretjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni v Wimbledonu v konkurenci dvojic. V finalu sta prva nosilca s 3:6, 6:3, 6:4 in 6:4 ugnala Hrvata Ivana Dodiga in Brazilca Marcela Mela, sicer 12. nosilca.

Bob in Mike Bryan

Mike in Bob Bryan sta se tako razveselila zmage v Wimbledonu. (Foto: Reuters)

Za brata Boba in Mika Bryana je to 15. naslov na turnirjih za grand slam, z današnjo zmago pa sta se v zgodovino vpisala kot prva z aktualnimi naslovi na vseh turnirjih velike četverice in olimpijsko zmago. Leto 2012 sta končala z zmago na odprtem prvenstvu ZDA, letos pa sta slavila tako v Avstraliji kot v Parizu. Če jima uspe letos dobiti še US open, bosta druga dvojica v zgodovini z zmagami na vseh grand slamih v isti sezoni. Doslej je to uspelo le Avstralcema Kenu McGregorju in Franku Sedgmanu leta 1951.

Azijska naveza najboljša med ženskimi dvojicami

Kitajka Shuai Peng in Tajvanka Su-Wei Hsieh sta zmagali v konkurenci ženskih dvojic. Osmi nosilki sta v finalu ugnali 12. nosilki, Avstralki Ashleigh Barty in Casey Dellacqua, s 7:6 (1) in 6:1. Peng in Hsieh sta bili rojeni štiri dni narazen v januarju 1986, prijateljici sta že od mladinskih let, prvi naslov sta skupaj osvojili leta 2008, wimbledonski pa je njun četrti. Avstralki pa sta igrali že v svojem drugem finalu grand slamov v sezoni, a tudi v Wimbledonu - tako kot na domačem turnirju v Avstraliji - ostali brez zmage.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev