Drugi športi

Brook: Golovkinu bom odvzel vse pasove!

London, 31. 08. 2016 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Londonska O2 Arena bo 10. septembra gostila enega iz med boksarskih vrhuncev letošnjega leta. Za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji po verzijah IBF, IBO in WBC se bosta pomerila sloviti Gennady Golovkin in izzivalec Kell Brook. Britanec je pred borbo življenja prepričan v svoj uspeh.

Gennady Golovkin ali Kell Brook, to bo 10. septembra glavno vprašanje.
Gennady Golovkin ali Kell Brook, to bo 10. septembra glavno vprašanje. FOTO: AP
V londonski O2 Areni bo 10. septembra na sporedu prava boksarska poslastica. Za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji po verzijah IBF, IBO in WBC se bosta namreč udarila še dva nepremagana boksarja. Gennady 'GGG' Golovkin in Kell Brook bosta v ring stopila kot neporažena, a le en boksar bo ring zapustil z naslovom prvaka in pasovi, drugi pa bo doživel prvi poraz. Golovkin, ki šteje 34 let, je v svoji karieri odboksal 35 borb in kar 32 od teh dobil tako, da je svojega nasprotnika na tla položil z nokavtom. Njegov izzivalec pa je 30-letni Brook, ki je v karieri odboksal 36 borb in prav vse zmagal, od tega je 25 zmag zabeležil z nokavti. Brook, ki je sicer svetovni prvak v velterski kategoriji, se je odločil, da prestopi v drugo kategorijo in si je s tem pridobil možnost, da se pomeri s slovitim GGG-jem. Britanec je prepričan, da bo on tisti, ki bo na koncu visoko v zrak dvignil roke in se veselil naslova prvaka. Brook je prepričan, da so vsi njegovi predhodniki izgubili dvoboj z Golovkinom, še preden se je ta začel - torej v glavah. Sam pa je prepričan v svojo zmago in se nikakor nima namena predati še preden stopi v ring.

"Zelo sem samozavesten. Sem velik, močan in težak. Pripravljen sem, da se 'zapičim' vanj. Našel bom način, da pridem do zmage. Ostali borci, ki so stopili z njim v ring, so izgubili še preden so stopili v ring. Od prve runde naprej bo začutil, da se bori z menoj. Občutil bo mojo moč, predanost in voljo do zmage. Nobenemu britanskemu boksarju še ni uspelo zmagati takšne borbe. Golovkinu bom odvzel vse njegove pasove, verjemite mi," je samozavestno pred borbo dejal Brook.

Če ima Brook zgolj dolg jezik, ali pa je res pripravljen, da se zoperstavi odličnemu Golovkinu, se boste lahko prepričali kar sami. Boksarski večer iz londonske O2 Arene bomo v živo prenašali na VOYO. Ima pa tudi Golovkin svoje načrte in se je na borbo intenzivno pripravljal, kar si lahko ogledate tudi v spodnjem videu. 
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.




 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zobar652
31. 08. 2016 20.50
+2
D bi pa takle fajt prenašal na voyu to pa ne... katastrofa ste in rajši prenašate neke tretjerazredne borce oz. fajte(razen kličkove).... če bi to borbo ali pa podobne prenašali na voyu bodite sigurni, da bi marsikateri boksarski navdušenec plačal tistih 5€ za fajt.