Drugi športi

Brumen se vrača v domovino, igral bo za Gorenje

Velenje, 27. 11. 2015 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometni prvoligaš Gorenje iz Velenja je tudi uradno potrdil prihod 33-letnega Matjaža Brumna, ki bo ose okrepil julija 2016. Kot so sporočili iz Velenja, sta se klub in desnokrilni igralec skopskega Vardarja dogovorila za dvoletno sodelovanje.

"Gorenje Velenje je klub, ki mi je že od nekdaj predstavljal perspektivno sredino v slovenskem rokometu. Moj cilj in motiv je igrati v klubih, v katerih lahko izpostavim svojo igro, imam vidno vlogo in pripomorem k napredku ter odmevnejšim rezultatom. Cilj prihodnje sezone je nedvomno osvojitev naslova državnih prvakov, želja pa je seveda tudi igranje v ligi prvakov," je povedal Matjaž Brumen. Pravi, da bodoče soigralce že pozna. "Gre predvsem za mlade, nadarjene igralce, ki imajo veliko potenciala. S trdim, strokovnim in discipliniranim delom lahko od njih pričakujemo veliko. Z Alemom Toskićem bova z izkušnjami pripomogla k nadgradnji celotnega kolektiva. Mislim, da težav pri vključitvi v ekipo ne bo, saj se je lažje vklopiti v ekipo slovenskega, zame domačega okolja, kakor v ekipo v tuji državi. Ob tem bi se rad zahvalil celotnemu klubu, predvsem trenerju Gregorju Cvijiču, direktorju Mateju Avanzu in ostalemu vodstvu za korektnost pri sodelovanju in sprejetju v kolektiv," je dodal Brumen.

Matjaž Brumen (levo), ko je bil član slovenske reprezentance.
Matjaž Brumen (levo), ko je bil član slovenske reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

Avanzo pa je med drugim povedal: "V RK Gorenje Velenje vzporedno z mnogimi marketinškimi dejavnostmi in željo po čim boljših rezultatih v naslednjih mesecih pospešeno sestavljamo tudi ekipo za sezono 2016/17. Zelo nas veseli, da smo po Alemu Toskiću v Velenje pripeljali še enega vrhunskega rokometaša, ki se je že ničkolikokrat dokazal kot nepopustljiv borec, hkrati pa bo dvojec, ki trenutno še igra v skopskem Vardarju, z izkušnjami dal našemu moštvu dodatno psihološko trdnost."

Gorenje je pred Brumnom in Toskićem podaljšalo pogodbe z Nejcem Cehtetom, Klemnom Ferlinom, Rokom Golčarjem, Janezom Gamsom, Vidom Levcem in Galom Cirarjem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
27. 11. 2015 10.30
+1
Izvrsten rokometas. Mogoce nam lahko pomaga tudu na epju.