Drugi športi

Cehte se vrača, kdaj bo prostor za Poteka, Blagotinška, Zarabca …

Ljubljana, 20. 10. 2014 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske moške reprezentance Boris Denić je v izbrano vrsto vrnil levega zunanjega igralca Klemna Cehteta, sicer pa z izborom posameznikov za prihajajoča kvalifikacijska obračuna, ni presenetil.

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denić je predstavil kandidate za kvalifikacijski tekmi proti Slovaški in Latviji za nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2016. Obenem so med njimi tudi tisti posamezniki na katere računa za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Katarju. Edino presenečenje je morda vpoklic Klemna Cehteta, ki s predstavami navdušuje v dresu francoskega prvoligaša Aixa.

A igralcev, ki bi si zaslužili vpoklic je še kar nekaj. "V reprezentanco sem povabil igralce, ki jim zaupam in verjamem, edina novost je Klemen Cehte. S svojimi igrami v Franciji si je zaslužil vpoklic v reprezentanco, ki ga v tem trenutku potrebuje. Upam, da bo sprejel poziv in postal resen del zdajšnje ekipe," je na novinarski konferenci povedal selektor Denić, ki si je ogledal tudi oba letošnja domača evropska obračuna Celja Pivovarne Laško.

Vid Poteko
Vid Poteko FOTO: Damjan Žibert

Zanimivo, da po zares dopadljivih predstavah krožnega napadalca Blaža Blagotinška in ostrega Vida Poteka, ni mesta zanju, nobeno presenečenje pa ne bi bilo, če bi na seznam uvrstil Miho Zarabca. Očitno ga na položaju krožnega napadalca navdušuje Uroš Bundalo, čigar minutaža – če je v postavi – je s strani trenerja Tremblayja, zares redko odmerjena.

Seznam slovenske reprezentance:

Vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Primož Prošt (Göppingen), Klemen Ferlin (Gorenje)

Zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač (Pick), Klemen Cehte (Aix), Jure Dolenec (Montpellier), Borut Mačkovšek (Montpellier), David Miklavčič (Celje), Jure Natek (Magdeburg), Sebastian Skube (Silkeborg), Uroš Zorman (Kielce), David Špiler (Brest)

Krilni igralci: Dragan Gajić (Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem), Simon Razgor (Brest), Luka Žvižej (Celje), Vid Kavtičnik (Montpellier)

Krožni napadalci: Matej Gaber (Montpellier), Miha Žvižej (Toulouse), Uroš Bundalo (Tremblay)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sig
20. 10. 2014 21.11
+2
Kje pa je Pucelj?
CFC1
20. 10. 2014 17.30
+9
Z glavnino se strinjam, čeprav že vsa ta leta res ne vem kaj dela Špiler v reprezentanci, ker je na njegovem položaju kar nekaj boljših. Sem pa bi uvrstil še Bundala, ki skoraj nič ne igra v svojem klubu, med tem ko Celje, kjer sta Poteko in Blagoatinšek oba boljša,, če bi melo več kot zgolj eno sedmerko in še kakšno menjavo, bi ne le všečno igralo, temveč tudi vse realno lahko zmagalo do sedaj v lp. Ker prva postava Celja je res dobra. Oba prej omenjena pa sta kar nekaj boljša od Bundala!